Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Félek második gyereket vállaln...

Bernadett199504 kérdése:

Félek második gyereket vállalni ?!

Figyelt kérdés
Sziasztok ! Kislányom 19hónapos lesz és szeretnénk neki kistesót. A családban mindenkinek van legalább egy testvére. Nekem is van és elég jó testvérek vagyunk. Első terhességemmel és babámmal semmi komplikáció nem volt. Hamar átaludta az éjszakát , tényleg csak akkor kelt éjszaka ha valami gond volt. A kezdeti nehézségeken mi is átestünk. Viszont félek második babát vállalni. Nem is a terhességtől félek és nem is a szüléstől ,hanem az első pár héttől. Kislányommal is sokat szerencsétlenkedtem a szoptatással ,míg bele nem rázódtam féltem is vele lenni ,féltem egyedül elmenni vele stb.. Aztán ahogy nőtt úgy bele rázódtam mindenbe és ez a szorongás elmúlt. Attól félek hogy kijön a második babánál is ez. Ti hogy voltatok ezzel ?? .

2020. máj. 24. 23:25
 1/8 anonim válasza:
62%

Szerintem rengeteg nő lenne irigy rád azért, amiket most leírtál.

Ha tényleg szeretnétek még egy babát (és nem ez okozza a gondot legbelül), akkor vágjatok bele.

Én úgy gondolom, hogy később sokkal nagyobb felelősséggel van a szülő a gyerekért, amikor elkezd iskolába járni, cseperedik és ha nincs vele foglalkozva, könnyen eltud kanászodni.

Ilyen pici korban csak szimplán fizikai értelemben kell vigyázni a gyerekre. Én nem ez miatt aggódnék legfőképp.

Egészen biztos vagyok abban, hogy amit csinálsz, azt jól csinálod.

Beszéljétek meg a pároddal, hogy kinek mi a szándéka/elképzelése. Ha anyagilag rendben vagytok és becsülettel feltudtok nevelni majd két vagy több gyermeket, akkor előttetek a jövő. Bízz magadban.

Ha még nem állsz rá készen, akkor nem feltétlen kell egyből kis tesó. Nincs abban se semmi, ha vártok pár évet az új baba projekttel.

2020. máj. 24. 23:51
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszodat. Inkább velem volt több baj,mint a lányommal. Vashiányos is lettem és tejlázam lett ettől piszok rosszul éreztem magam . Elkélt a segítség ,ezek a fajta félelmek vannak bennem. De másodjára okosabban csinálnám.Szedném a vitaminokat és oda figyelnék a folyadékra
2020. máj. 24. 23:56
 3/8 anonim ***** válasza:
Valószínűleg könnyebb lesz, mint az első alkalommal, ugyanis már van tapasztalod babával kapcsolatban. Ha úgy érzed, hogy készen álltok rá és biztosak vagytok benne, akkor szerintem is vágjatok bele.
2020. máj. 25. 00:13
 4/8 anonim ***** válasza:
62%
Viszont azt vegyétek figyelembe, hogy a koronavírus miatt érdemesebb várni egy kicsit, míg lecsillapodik a helyzet az országban, nehogy az orvos látogatása problémás legyen.
2020. máj. 25. 00:15
 5/8 anonim ***** válasza:
66%
Hát en annyi olyan sztorit hallok, hogy az első angyali természetű gyerek után születik egy kis sátánka, hogy én sem merek az angyali természetű gyerekem mellé bevállalni egy másodikat. ☹️
2020. máj. 25. 00:52
 6/8 anonim ***** válasza:

Várni talán tényleg ajánlott egy kicsit, több okból is. De ahogy az elsőnél, úgy a második babánál is működni fognak az anyai ösztönök :) és rutinosabb leszel már.

Én is sokat szenvedtem az elsővel, sajnos szoptatni se tudtam, de a másodiknál én is eldöntöttem több dolgot, mint te, és másképp csináltam. Sokkal könnyebb volt!!!

Sok sikert!!! :)

2020. máj. 25. 06:09
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Azt kell nagyon alaposan átgondolni, hogy mit szeretnél valójában: csupán testvért a gyerekednek, vagy pedig te magad még egy gyereket. Mert ha te magad nem szeretnél gyereket, de a meglévő gyerekednek akarsz "testvért adni", az nem túl jó hír a születendő kicsinek. Akkor inkább ne vállaljatok, és menjen a meglévő gyerek sokat közösségbe, szerezzen ott kortárs kapcsolatokat. Nagyon félre tud menni egy ilyen "nem akarok gyereket már, de hát kell egy testvér" gyerekvállalás.
2020. máj. 25. 09:11
 8/8 anonim ***** válasza:
Sokkal konnyebb a masodikkal,mert van taoasztalat. Szoptatas miatt foleg ne aggodj,vannak mar nagyon jo tapszerek. Akkor vallald,amikor te szeretnel babazni,nem azert h testver legyen.
2020. máj. 26. 06:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!