Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért félek gyereket vállalni?

Miért félek gyereket vállalni?

Figyelt kérdés
21 éves vagyok, a párom 29. 3 éve vagyunk együtt. Egyre többször játszom azzal a gondolattal, mi lenne ha terhes lennék. De mégsem merem még be vállalni. Mind a ketten dolgozunk 2 fizetés kB 600 000 Ft. De attól félek, hogy mégsem fogunk tudni kijonni anyagilag. A másik dolog, hogy szerintem fiatal vagyok az anyaságra, de mégis vágyom rá. Gyerekekkel tudok bánni, a nővérem kisfiára és a bátyám kislányára is nagyon sokat vigyáztam. A sógornőm, aki velem egy idős terhes, a párom unokatestvére is. Irigykedek is rájuk. Sokszor gyerek holmikat nézek a neten ha lesz gyerekem mit veszek neki. Vágyom is gyerekre meg nem is. Körülöttem mindig azt hallom, na nektek mikor lesz? A másik ok, a családomtól kicsit tartok, mit fognak szólni, ha ilyen fiatalon teherbe esek. Már arra is volt példa, hogy azt álmodtam terhes vagyok.

2020. aug. 23. 23:05
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
80%

Azt mondod, hogy anyukád örülne. Előtte meg azt írtad, hogy félsz, hogy mit szólna a családod. Vannak itt ellentmondások.

Mondjuk nekem nagyon úgy tűnik, hogy te már eldöntötted, hogy most kell gyerek. Akkor nem értem mit vársz tőlünk?

2020. aug. 24. 00:24
 22/43 anonim ***** válasza:
66%

Ha felnőtt lenne, akarná és biztos lenne benne, nem állna itt a kérdés.

Nem volt olyan messze még az a gimi, ebből is látszik!

Minél többen mondjuk, hogy ne, csak azért is igen!

De hát ez van, az ő élete, éli, ahogy akarja!

2020. aug. 24. 00:26
 23/43 anonim ***** válasza:
67%
Figyelj, aki 100%-ra tudja, hogy most gyereket akar, az nem jön ide, hogy idegenektől kérjen megerősítést.
2020. aug. 24. 00:30
 24/43 anonim ***** válasza:
29%
Elhiszem, hogy bizonytalan vagy, de ha szeretnéd, akkor nem fogod megbánni. Ezt csak azért írom, mert mindenki úgy közölte a véleményét, hogy csak az a szent és sérthetetlen: 28 évesen lettem anya, ha valaszhatnék, hogy 21 vagy 36 évesen szülnék először, ezerszer is a 21-et választanám. Tudom, itt divat 40 éves trottyként szülni amikor már van 2 autó es 300 negyzetmeteres hitelmentes csaladi haz, de van, aki megoldja 20onévesen albiba is. A lényeg hogy ne nelkulozzetek, de nem kell 200 ezres babakocsi, meg 60 ezres jatszoszonyeg, hogy boldog legyen az a gyerek. Az anyagiak a szülőknek fontosak, a gyereknek meg a szeretet és a biztonság. (Értem ez alatt, hogy kapjon meg mindent, ami szükséges, de semmi baja nem lesz, ha nem mindenből a legdragabbat kapja.)
2020. aug. 24. 00:54
 25/43 anonim ***** válasza:
35%
Persze, hogy megoldja. Putriban is megoldják, 10-et is. Az nem mindegy, hogy milyen életkilátásai lesznek annak a szegény gyereknek és hogy egy ilyen döntés egy életre meghatározó egy nő életében, amit a kislány nem fog fel. Olvasd át mégegyszer, nem a játszószőnyeget hiányolta senki, hanem azt, hogy semmilye sincs, a világ végén van, teljesen ráutalva másokra, és azt hiszi, a szerelem örökké tart, mert 18 évesen meglátott egy faszit és most kedves vele.
2020. aug. 24. 00:56
 26/43 anonim ***** válasza:
47%

Putriban nem oldják meg, mert az nem megoldás, hogy éheznek és nincs melegvíz. Vagy szerinted az albérlet az putri?

Egyébként írta, hogy max hazamegy a szülőkhöz, és biztosan nem kéne sokat keresgélnie munka után, ha most megkeres 300k-t, tehát biztosan van piacképes tudása.

A pasija meg 3 éve kedves vele, nem tegnap akadtak össze a diszkóban. De végül is mi is hallgattuk ezt sokszor, a tiniszerelmemmel meg most itt a közös gyerek, és csak 12 éve vagyunk egyutt.

2020. aug. 24. 01:03
 27/43 anonim ***** válasza:
26%
Hát persze. Na, megyek aludni, mert én már csak ilyen öreg trotty vagyok, hitelmentes lakásban, 2 autóval (nyilván nem, de itt hülye aki bármit is megalapoz tudatosan, amikor 18 évesen is lehet szülni, 3 éves kapcsolatra érettségi után, ugye). Mit ugatok, nem tudom. Csináld azt jóvan! Mit bánom én!
2020. aug. 24. 01:09
 28/43 anonim ***** válasza:
57%

Igen, de mindenki azt hiszi, hogy csak két véglet van, a hitelmentes palota 2 autóval meg a putri.

A 40 évesre írtam, hogy trotty, nem a 36ra. Elnézést, ha megsértettelek!

De te is ferdítesz, a 21 már nem 18, nem 18 évesen szülne.

Nekem az a véleményem, hogy semmi baj a 21 évesen való gyerekvallalassal, ha van biztos munkahely, és van hova hazamenni, ha a pasival nem jön össze. Lehet alapozni 40 éves korig, de mi van ha 50 évesen elviszi az embert valami kór, aztán ott áll a 10 éves gyerek félárván. És egyébként ha vársz 40 éves korig a gyermekvallalassal, a férjed akkor is elhagyhat, sőt, akkor is elhagyhat, ha 14 éve is vagytok együtt. Szerintem egyáltalán nem ideális dolog 40 évesen szülni, a ballagására lassan majd jarokerettel mehetsz, meg inkább a nagyanyjának néznek. Meg a mai világban mi a biztos? Ha becsülettel dolgozol végig, nagy gond nem lehet. Szüleim 24 évesen vállaltak gyereket egy kis putri egyszobás lakásba, most amellé lett még egy 80 millios ingatlanjuk, van megtakarítás, nem buktak bele. Csak dolgozni kell, ennyi.

2020. aug. 24. 01:20
 29/43 anonim ***** válasza:
100%
Én 21 évesen szültem a párom 26 volt. Mindkettőnknek fix munkahelye volt. Mindig jól kijöttünk a pénzből. Azóta eltelt 8 év. Most a másodikat várom. Most is jól keres a párom. Engem a covid miatt 12 hetesen táppénzre küldtek. Nyílvan nem kapok annyit. De kijövünk belőle. Van egy saját kertesházunk, két autónk. Eddig nem volt probléma. Spórolunk ahol tudunk. De én nem félnék a helyedben mi is 600000-ből élünk egy hónapban.
2020. aug. 24. 11:27
 30/43 anonim ***** válasza:
51%

A gyerekkel kapcsolatban semmiről nem maradsz le, ha pár évvel később, pl. a 20as éveid végén szülsz (azért nrm írom a 30-as éveket, mert ahogy látom az már sokaknak vén "trotty") . Akkor is bőven lehet még gyereked, sőt még érettebb is leszel te is, és a kapcsolatotok is.

Viszont a gondtalan fiatalságod, soha nem fog visszaterni, a kötetlen randik, utazások, társasági programok, nyugodt pihenesek a legjobb részei a fiatalsagnak. Gyerekkel nem ugyanolyan bárki bármit mond.

A gyerekezésnek is megvan a szépsége, és a boldogsága, de ez semmivel sem lesz kevesebb (sőt), ha előtte még egy másik eletszakasz lehetőségeit is ateled, élvezni tudod.

2020. aug. 24. 12:19
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!