Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan kezelitek a játszótéri...

Hogyan kezelitek a játszótéri potyalesőket?

Figyelt kérdés

Mostanában egy játszótérre járunk játszani. Általában lemegyünk reggel, és délben megyünk haza, így a kisfiam ott tízóraizik.

Van egy anyuka, akinek a fia ilyenkor mindig odajön hozzánk kuncsorogni. Mivel első alkalommal ott csorgatta a nyálát, megkérdezem, hogy adhatok e neki is gyümölcsöt.

Viszont most már rendszeresen jön a kisfiú és követelőzik, tőlem várja a kaját.

Anyuka még csak mosolyog ezen, állítólag rossz evő a fia. Nem úgy néz ki.

Most már kellemetlen, hogy a kisfiam kajáját szó szerint felfalja. Ma kiszedte a babakocsi aljából a csomag kekszet és megette. Miközben anyuka nem szólt rá. Kisfiam meg sírt út közben, mert nem volt mit eszegetnie a babakocsiban.

Nem zavarna a dolog, ha legalább egyszer is hoztak volna ők is valamit, amivel megkínálják a fiamat, de ez már a pofátlanság csúcsa. Vagy csak egyedül én gondolom így?

2020. aug. 10. 14:29
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
48%

És ha más gyereknek szuper, drága játékai vannak a játszótéren, amit te álmodban sem engedhetsz meg magadnak, akkor az az anyuka is közellenség, mert miért hozza ezt ide? A te gyereked meg nyaggat, hogy neki is kell meg sír, hogy nem kap.

Inkább a saját gyerekeddel foglalkozz, neveld, tanítsd meg neki, mit lehet, mit nem, és ne mással foglalkozz, hogy ő mit csinál a saját gyerekével. Ennyi. Megmondod neki, hogy most a kisfiú eszik, te ettél otthon, és mindjárt megyünk ebédelni. Nem illik odamenni és kéregetni.

De látom, itt olyan intelligens véglények vannak, akik direkt odaküldenék a gyereküket, mint valami bosszú eszközt, hogy a másik anyának rossz legyen. Gratulálok, ti aztán minta anyák vagytok. De legalább nem visztek ételt a játszóra.

2020. aug. 11. 08:55
 32/44 anonim ***** válasza:
31%
31 te miről beszélsz? Nagyon eltévedtél.
2020. aug. 11. 09:09
 33/44 anonim ***** válasza:
29%
Ha más gyerek szuper, drága játékot hoz a játszóra, attól sem tiltom el az enyémet, engedem oda, had játsszon vele. Én úgy tanultam és a gyereknek is azt tanítottam, hogy amit a játszóra leviszünk, az közös. Legyen akár játék, akár kaja, ha odajön a kispajtás és kéri, akkor kapja. Vagy ha sajnálom tőle (akár játék, akár kaja) nem viszem le azért, hogy más a nyálát csorgassa rá.
2020. aug. 11. 09:15
 34/44 anonim ***** válasza:
17%
Ha kéri a játékunkat, odaadjuk. De nem ez volt az eredeti kérdés.
2020. aug. 11. 09:21
 35/44 anonim ***** válasza:
59%
bocs, de ha a gyerekem ácsingózik más játéka után, akkor azt mondom neki, menj oda, kérdezd meg szépen, te is játszatsz-e vele. Ha igen, örülünk, ha nem, akkor meg elmondom, hogy majd máskor biztos megengedi, még neki is új lehet, egyedül akarja élvezni... ne hasonlítsd az evéshez. A játszótéren ugyanis játszanak.
2020. aug. 11. 09:32
 36/44 anonim ***** válasza:
47%

31es csakhogy abba az én gyerekem nem halhat bele ha egy drága játék miatt ácsingózik, ellenben abba igen ha olyat eszik amit nem lehetne.

Bár én azt sem értem minek kell drága játékot vinni a játszótérre. Én se engedem meg a fiamnak hogy a 120 ezres kisautójával menjen, pont hogy ne fájdítsa más szívét. Elég szánalmas aki más gyerekek kínzásában keres önigazolást.

2020. aug. 11. 09:46
 37/44 anonim ***** válasza:
40%
Egyesek hogy nem tartják gáznak, hogy kiviszik a nassolnivalót (mert ilyen könnyen bontható dörmi, meg csoki "az uzsonna" - ugye azt kényelmes kivinni), majd elvárják más GYEREKTŐL ismétlem GYEREKTŐL, hogy ne csorgassa a nyálát rá. - ez a kedves szülők szegénységi bizonyítványa. És nem, engem nem érint a dolog, mert nem olyan a gyerekem, de attól még én sem viszem ki a nasikát a játszóra. Már csak azért sem, mert kitudja milyen baja van más gyerekének esetleg glutén érzékeny. Ezt felnőtt emberek nem értik meg, hát durva.
2020. aug. 11. 09:58
 38/44 anonim ***** válasza:
85%

A nyál csorgatas is más és az idegen babakocsiban turkálás is más.

Kérdező ezt szerintem te rontottad el, hogy egyre jobban hagytad. Én kerülöm a konfliktust, simán mennék másik játszótérre. Amúgy is szeretjük a változatosságot, így igyekszünk sok játszóteret kipróbálni.

2020. aug. 11. 12:39
 39/44 anonim ***** válasza:
55%
Egyetértek az előttem válaszolókkal, nyilván anyuka rászólhatna a gyerekére, hogy ne kunyizzon, de alapvetően minek eteted a játszótéren. Tényleg ki kéne tiltani a kaját, a gyerek az bizony olyan, hogy mindig az kell, amit a másik eszik. Nem is jó, ha a kicsi ahhoz szokik hozzá, hogy amikor kedve tartja, ott a kaja, sokkal hasznosabbak a fix, normális, nem padon bekapkodós étkezések. Ha máshogy nem bírja ki kaja nélkül, akkor üljetek szépen ki a játszón kívül egy padra. A játszótér az nem erre van.
2020. aug. 11. 12:39
 40/44 anonim ***** válasza:
68%

De, biztos, hogy ki bírja napi 3x etkezessel, csak sokkal egészségesebb napi 5x vagy akár többször (de keveset) enni. Nem tudom mi azzal a gond ha ez a játszótéren történik. Budapest Varosliget új nagy játszótér pl tele van asztalokkal, ahol szoktak enni. Nyilván, mert messziről is odamennek és nem csak 1 órára.

Az meg, hogy dörmi, túró rudi stb azt nem is írta a kérdező, csak az itteni rosszindulatú válaszolók költötték hozzá.

2020. aug. 11. 14:20
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!