Hogyan kezelitek a játszótéri potyalesőket?
Mostanában egy játszótérre járunk játszani. Általában lemegyünk reggel, és délben megyünk haza, így a kisfiam ott tízóraizik.
Van egy anyuka, akinek a fia ilyenkor mindig odajön hozzánk kuncsorogni. Mivel első alkalommal ott csorgatta a nyálát, megkérdezem, hogy adhatok e neki is gyümölcsöt.
Viszont most már rendszeresen jön a kisfiú és követelőzik, tőlem várja a kaját.
Anyuka még csak mosolyog ezen, állítólag rossz evő a fia. Nem úgy néz ki.
Most már kellemetlen, hogy a kisfiam kajáját szó szerint felfalja. Ma kiszedte a babakocsi aljából a csomag kekszet és megette. Miközben anyuka nem szólt rá. Kisfiam meg sírt út közben, mert nem volt mit eszegetnie a babakocsiban.
Nem zavarna a dolog, ha legalább egyszer is hoztak volna ők is valamit, amivel megkínálják a fiamat, de ez már a pofátlanság csúcsa. Vagy csak egyedül én gondolom így?
És ha más gyereknek szuper, drága játékai vannak a játszótéren, amit te álmodban sem engedhetsz meg magadnak, akkor az az anyuka is közellenség, mert miért hozza ezt ide? A te gyereked meg nyaggat, hogy neki is kell meg sír, hogy nem kap.
Inkább a saját gyerekeddel foglalkozz, neveld, tanítsd meg neki, mit lehet, mit nem, és ne mással foglalkozz, hogy ő mit csinál a saját gyerekével. Ennyi. Megmondod neki, hogy most a kisfiú eszik, te ettél otthon, és mindjárt megyünk ebédelni. Nem illik odamenni és kéregetni.
De látom, itt olyan intelligens véglények vannak, akik direkt odaküldenék a gyereküket, mint valami bosszú eszközt, hogy a másik anyának rossz legyen. Gratulálok, ti aztán minta anyák vagytok. De legalább nem visztek ételt a játszóra.
31es csakhogy abba az én gyerekem nem halhat bele ha egy drága játék miatt ácsingózik, ellenben abba igen ha olyat eszik amit nem lehetne.
Bár én azt sem értem minek kell drága játékot vinni a játszótérre. Én se engedem meg a fiamnak hogy a 120 ezres kisautójával menjen, pont hogy ne fájdítsa más szívét. Elég szánalmas aki más gyerekek kínzásában keres önigazolást.
A nyál csorgatas is más és az idegen babakocsiban turkálás is más.
Kérdező ezt szerintem te rontottad el, hogy egyre jobban hagytad. Én kerülöm a konfliktust, simán mennék másik játszótérre. Amúgy is szeretjük a változatosságot, így igyekszünk sok játszóteret kipróbálni.
De, biztos, hogy ki bírja napi 3x etkezessel, csak sokkal egészségesebb napi 5x vagy akár többször (de keveset) enni. Nem tudom mi azzal a gond ha ez a játszótéren történik. Budapest Varosliget új nagy játszótér pl tele van asztalokkal, ahol szoktak enni. Nyilván, mert messziről is odamennek és nem csak 1 órára.
Az meg, hogy dörmi, túró rudi stb azt nem is írta a kérdező, csak az itteni rosszindulatú válaszolók költötték hozzá.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!