Hogyan kezelitek a játszótéri potyalesőket?
Mostanában egy játszótérre járunk játszani. Általában lemegyünk reggel, és délben megyünk haza, így a kisfiam ott tízóraizik.
Van egy anyuka, akinek a fia ilyenkor mindig odajön hozzánk kuncsorogni. Mivel első alkalommal ott csorgatta a nyálát, megkérdezem, hogy adhatok e neki is gyümölcsöt.
Viszont most már rendszeresen jön a kisfiú és követelőzik, tőlem várja a kaját.
Anyuka még csak mosolyog ezen, állítólag rossz evő a fia. Nem úgy néz ki.
Most már kellemetlen, hogy a kisfiam kajáját szó szerint felfalja. Ma kiszedte a babakocsi aljából a csomag kekszet és megette. Miközben anyuka nem szólt rá. Kisfiam meg sírt út közben, mert nem volt mit eszegetnie a babakocsiban.
Nem zavarna a dolog, ha legalább egyszer is hoztak volna ők is valamit, amivel megkínálják a fiamat, de ez már a pofátlanság csúcsa. Vagy csak egyedül én gondolom így?
Én is azt a tábort erősítem, hogy játszón nem eszünk.
De utálom, amikor kínálgatják a gyereket. Persze, hogy nézi, ha mellette eszik valaki.
Én tízórai után viszem a játszótérre és ebédre haza. Ha ott nasizik tuti nem ebédel szépen. Ráadásul puki, burgonyaszirom, keksz stb. ami a játszótéri "tízórai".
A legjobb, amikor bejönnek fagyival és a homokozó szélén eszik. Az összes gyerek nyavalyog, hogy neki is kell.
És nem beszélve, hogy egyre több az ételallergiás gyerek. Baromi jó lehet egy gluténérzékenynek az összemorzsázott játszón lenni.
Vizen kívül eddig eszembe sem jutott mást vinni a gyereknek. Most komolyan minek kell oda pufi meg nassolnivaló tízórai címszó alatt?? Hogy elkapjon egy kis férget?
Ha nagyon ott akarod etetni, akkor ki kell vonulni a játszótérről és kint piknikezni, de gondolom az kényelmetlen neked.
Én se szeretem ha az anyukák a játszón etetik a gyereket. Gondolj arra, hogy lehetnek ott olyan kicsik, akik csak vágyakoznak a dörmire vagy a kubura, te meg ott fájdítod az ő és az anyukájuk szívét is. Egyen a gyereked mikor mentek a játszóra vagy mentek haza, ha annyira tudod hogy éhes lesz, de ne a többi ki tudja milyen hátterű(mélyszegénységben élő, ételallergiás, cukorbeteg) kisgyerek előtt.
Az én unokahúgom súlyos cukorbeteg(inzulinpumpás) és emellé 2.5 éves. Persze hogy megkívánja amit a többek esznek, gondolj bele mi lenne ha odaszaladna kérni, adnál neki az anyukája tudta nélkül és életveszélybe kerülne?
26os, nem kell figyelembe venned mást, viszont akkor te se várd el hogy téged vagy a gyereked figyelmbe vegye bárki is. Neked hogy esne ha a te gyereked nem ehetne abból amit másoknál lát és sírna érte?
Aki piknikezni akar ne a játszótérre menjen. Bár ehhez kell bizonyos fokú intelligencia, hogy gondoljunk másokra is :-D
Szerintem egy idő után direkt küldeném a gyereket kuncsorogni, hátha anyuka emiatt másnap inkább nem hoz kaját :D
Egy gyerek gyerek. Hiába evett otthon, hiába nem éhes, ha előtte valaki eszi a kedvencét, bizony ő is szeretne belőle. ÉS oké, ha egy-egy alkalommal nem eszik otthon éppen a kérdező gyerke indulás előtt, akkor magával viszi... de ez, hogy eleve arra rendezkedik be, hogy a játszótér az étkező, az gáz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!