Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szájrapuszi a gyereknek: igen...

Szájrapuszi a gyereknek: igen vagy nem? Milyen baja lehet ettől a gyereknek?

Figyelt kérdés

2020. júl. 20. 08:59
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
85%
Baja nemblesz de ótvar gusztustalan. Egyik anyuka ismerős is csókolgatja szájon a másfél évest még mondja is hogy "gyere csókolózzunk". Kidobom a taccsot...
2020. júl. 20. 09:40
 12/34 anonim ***** válasza:
31%

Szokás kérdése. Nálunk nem szokás, így nekem nagyon furcsa és a csókolózáshoz kötöm. De tudom, hogy mások meg nem.

Most vírushelyzetben semmilyen puszilkozás nem jó ötlet, szájra pláne nem. De egyébként ugyanannyi baja lehet tőle a gyereknek, mint amikor anyuka lenyalja a cumit, ha leesik, vagy a kiskanálból megkóstolja, hogy ugye milyen finom, pláne belenyalnak ugyanabba a fagyiba és még sorolhatnám. Egyik se jó, de általában nem a világvége.

2020. júl. 20. 09:50
 13/34 anonim ***** válasza:
67%

Soha!

Plussz amúgy sem [link]

2020. júl. 20. 10:10
 14/34 anonim ***** válasza:
86%
Aki szerint nincs ezzel baj, azt az se zavarná, amikor az anyós vagy az após csókolná szájon a párodat? Végülis az is szülő gyerek kapcsolat, nem?
2020. júl. 20. 10:12
 15/34 anonim ***** válasza:
78%
Átadsz neki olyan bacikat amik az ő szervezetében meg nincsenek jelen, és nem tud ellene védekezni. Aki nem hiszi nézze meg Holényi Zita legutóbbi fogaszatis videóját, szerintem a szakember jobban tudja, én rá hallgatnék és nem utolsó sorban ritka gusztustalan a szájra puszi.
2020. júl. 20. 10:25
 16/34 anonim ***** válasza:
83%
Lehetséges egy éppen kialakuló félben lévő herpesz, amit még az anya sem vesz eszre, különböző bacik! Na, pont ezért nem szabad! De ezért úgyis le leszek pontozva 😂
2020. júl. 20. 10:42
 17/34 anonim ***** válasza:
78%
Közelítsük meg más oldalról a kérdést: mi az oka annak, hogy valaki pont a szájánalarja megpuszilni a gyerekét, mikor ezernyi más helyen is meg lehetne?
2020. júl. 20. 11:31
 18/34 anonim ***** válasza:
83%
Nem puszilom soha szájon,az apja meg végképp nem. Minket se így neveltek. Az arcára adunk puszit. De nem azért mert baja lesz tőle.
2020. júl. 20. 13:11
 19/34 anonim ***** válasza:
63%
Az én családomban ez soha nem volt szokás, sőt, apám anyám párszor szóvá is tette, hogy "hülye amerikai szokás ez" (amúgy ez nem igaz, itthon se újkeletű, nagyon sok családban szokás volt ez már az ötvenes években is, de talán korábban is, főleg falun). Sokáig én is nagyon elleneztem, olyan felnőtt dolognak tartottam a szájra puszit. Aztán megszületett a kisebbik fiam, aki viszont csak szájra adott puszit, sehová máshova. Végülis rá kellett jönnöm, hogy semmi extra nincs benne, az is csak egy része az arcunknak, miért is ne. Amúgy már négy és fél éves és kezd leszokni róla, egyre kevesebbszer ad így puszit, szóval szerintem mire nagyfiú lesz, ez teljesen el is tűnik majd.
2020. júl. 20. 15:30
 20/34 anonim ***** válasza:
23%

A puszi az nem csók. Még szájra sem.

A szájra az nem szájba... szerintem.

Igen, még átadhatunk neki valami bacit és a végén még jól megerősödik az immunrendszere. Azt nem szabad hagyni, mert egészséges lesz!

A gyerek minden nyavaját a szájába vesz. A szülők esélyesebb kapnak el fertőzőt tőlük.. az óvodán keresztül pl., és rosszabbul is viselik.

Egyébként egy háztartásban élve nincs jelentősége ilyeneknek. Ha van valami átadható, nem ezen fog múlni.

2020. júl. 21. 21:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!