Gyerekeitektől köszöntök el szája puszival?
3,5 éves, szájra puszit adunk. Amíg azt nem
Mondja hogy ciki.
Érdekes. Minap voltunk egy baráti összejövetelen, és mikor jöttünk el, mondtam a lányomnak menj, búcsúzunk el.
Sorra ment mindenkin, osztotta a puszikat, és ki a férfiak inkább az arcukat, tartották, a nők volt aki szájra puszit, volt aki arcra kérte, azt tartotta oda:)
Ki mit hoz otthonról, ki mit szokott meg otthon.
Nálunk megy a szájra puszi, de pl. Mami mai napig megfogja a az arcom a két kezével, és 20 szájra puszit nyom:), de a nagynéném is!!
Emlékszem gyerek koromban szerettem a szájra puszit, mert akkor Rúzsa lett a szám, és nagylányos lehettem:)
Ezen felesleges vitatkozni, ahány ház annyi szokás, ezt el kell fogadni, mindenki más!
A szájra puszit tulajdonképpen csak 2 nyelv választja el a csóktól, úgyhogy nekem teljesen elképzelhetetlen, hogy a páromon kívül bárkinek is adjak egyet.
Véletlenül előfordult már persze, de olyankor csak nevettünk egyet a gyerekekkel és kész :)
Nem. Arcon puszilom, ő is arcon puszil. A szájra adott csók már nem puszi, ez egy intim dolog a mi a hagyományaink szerint. Szerelmesek között szokás, és mint olyan, az én nézeteim szerint nem fér bele az anya-gyerek kapcsolatba. A szüleimet a mai napig minden találkozáskor, búcsúzáskor arcon puszilom, pedig már 30 éves vagyok. Soha eszembe nem jutott volna, hogy ezt elhagyjam.
Aki ad szájra puszit, mindig azzal egészíti ki, hogy "addig, amíg a gyerek akarja, addig, amíg neki nem ciki". Fel nem fogom, hogy miért kell bármi olyanra rászoktatni a gyereket, amiről utána le kell szokni akár az egyik, akár a másik félnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!