Ha visszamegyek dolgozni 1 év után, akkor sz@ranya vagyok?
Egyrészt hiányzik a munkahelyem, a közösség, másrészt új pozíciót ígértek, ha visszamegyek, nagyobb fizetéssel. A férjem 24/72 órás műszakban dolgozik, így nagyrészt ő lenne a gyerekkel.
Ám mindenki azt hajtogatja, használjam ki, hogy két évig én nevelhetem a gyerekem, az a legjobb neki, ha minél több ideig vagyok mellette, ami valószínűleg igaz is...
Mit csinálnál a helyemben?

"Sehol nem olvastam, egyszerűen csak jött."
tehát semmi alapja nem volt a feltételezésednek
"Kérdező idegenre bízza, mert fontosabb a munkája mint a gyereke."
ezt se tudom hol olvastad
30-as, tudsz olvasni? Írtam, hogy amíg dolgoznék, nagyrészt az édesapjával lenne a gyerek. Az édesapjával, nem idegennel. Szerintem te simán csak trollkodni jöttél ide.
A többieknek köszönöm szépen a válaszokat!

29: ahhoz jogod van, és ahhoz is, hogy te úgy élj. Ahhoz viszont nem, hogy mással szemétkedj emiatt. Mondhatod, hogy "nálunk ez jött be", de azt nem, hogy "hülyeséget csinálsz, mert kizárólag az otthonülés a szent út".
Egyszerűen hányok attól, hogy ha előkerül a gyerek-téma, akkor boldog-boldogtalan kényszert érez, hogy a nézeteit megpróbálja a másiknak egyedülálló igazságként eladni és az alapján a másikban lelkiismeretfurdalást próbál kelteni. Nemcsak ebben a témában, de minden téren, kezdve hogy magán/fogadott vs állami, császár vs pvn, szoptatás vs tápszer, és attól érzik egyesek többnek magukat, hogy a másikba belerúgnak. Lásd a nullára pontozott idióta, aki szerint a kizárólagosan járható út, ha otthon vagy, mert minden egyéb esetben nem fontos a gyerek meg "minek szült".
Hozzáteszem, anyám is ezt a cirkuszt csinálta 20 éven keresztül minden ismerős anyukával, és a saját gyerekvállalásom idején döbbent rá, hogy vannak emberek, akiknek más igénye van és máshogy csinálják, és az is lehet JÓ. Csak pár pillanatig kéne empatikusnak lenni.

39: OK, mondd el, hogy szerinted mi a helyes. De nem lesz a másik döntése helytelen, különösen egy olyan gyakorlat, amit sokmilliós lakosú országok csinálnak anélkül, hogy összedőlne a társadalmuk :-)
38: köszi :-) Igen, nálam is ezért jön be a dolog, mert ha nincsenek lekötve a fölösleges energiáim akkor csak a kattogás, parázás meg becsavarodás megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!