Ha visszamegyek dolgozni 1 év után, akkor sz@ranya vagyok?
Egyrészt hiányzik a munkahelyem, a közösség, másrészt új pozíciót ígértek, ha visszamegyek, nagyobb fizetéssel. A férjem 24/72 órás műszakban dolgozik, így nagyrészt ő lenne a gyerekkel.
Ám mindenki azt hajtogatja, használjam ki, hogy két évig én nevelhetem a gyerekem, az a legjobb neki, ha minél több ideig vagyok mellette, ami valószínűleg igaz is...
Mit csinálnál a helyemben?

Itthon igen, mert az a "normális" a mindenkit megszóló véranyák szemében (akik általában otthon poshadó HTB-k), hogy otthon ülsz egy évtizedet egy raklap gyerekkel, soha nem hagyod 15 percnél több ideig másra a gyereked, stb. Ha mersz élni és/vagy dolgozni, akkor a világ legszarabb anyja leszel. Nem, a gyereknek kiegyensúlyozott családi háttér kell, nem pedig egy börtönbe zárt anya. A leírásod alapján szereted a munkád, gondolom nem háromműszakos gyári melóba kényszerülsz vissza... Ne foglalkozz más véleményével.
Én augusztus közepén szülök, még dolgozom (ez önmagában felháborít néhány embert), és gyakorlatilag ki sem fogok nagyon esni. Projekt alapon dolgozunk, és a jelenleg futó projekthez szükséges tőlem az input a szülés utáni hetekben is. Itthonról fogok bedolgozni heti pár órát, nyilván a baba igényeihez igazodva. Nem tudom még hogy tudok majd visszamenni, de szeretnék egy év után újra rendesen dolgozni.

Igen, én pl annak tartanálak, de ez téged miért zavar?
Felnőtt ember vagy, legyen annyi önbizalmad, hogy kiállsz a döntéseid mellett.
Én a helyedbne kihasználnám a 3 évet, legszebb időszak, és nagoyn fontos a gyereknek, hogy itthon legyél vele. Meg lehet magyarázni, hogy nem az és más országokban is már rohannak vissza dolgozni 6 hét után, de elnézve azt a generációt aki így nőtt fel, nem biztos, hogy a legboldogabb és kiegyensúlyozottabb eredményt lehet vele elérni.

"és nagoyn fontos a gyereknek, hogy itthon legyél vele. "
persze, az anyuka lelki allapota meg kit erdekel

17, nekem azok vannak és az ismeretségi körömben is sok a normális, kiegyensúlyozott gyerek.
Az első néhány évben a gyerek igényei az elsők. Ez van, ezzel jár ha valaki gyereket vállal. Persze tudom, most jön az ősanyázás meg egyéb szépségek, mert van véleményem :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!