Ha visszamegyek dolgozni 1 év után, akkor sz@ranya vagyok?
Egyrészt hiányzik a munkahelyem, a közösség, másrészt új pozíciót ígértek, ha visszamegyek, nagyobb fizetéssel. A férjem 24/72 órás műszakban dolgozik, így nagyrészt ő lenne a gyerekkel.
Ám mindenki azt hajtogatja, használjam ki, hogy két évig én nevelhetem a gyerekem, az a legjobb neki, ha minél több ideig vagyok mellette, ami valószínűleg igaz is...
Mit csinálnál a helyemben?

Én visszamentem mindkettővel fél év után (mázlim van, HO, rugalmas időbeosztás), és egyáltalán nem bántam meg. Szóval én tuti nem tartalak szar anyának. De sajnos sokan gondolkodnak úgy, mint a négyes, hogy nekik ez fura, meg még többen lenézik azt, akinek hiányzik a munkája, meg a társaság, mert az a társadalmi elvárás, hogy a teherbeesés pillanatától te csak és kizárólag a gyerekednek élj, gyakorlatilag szűnj meg létezni, önálló entitásként élni, és legyen neked elég az, hogy van egy gyereked, hisz "ez a legcsodálatosabb a női létben". Szerintem meg mindenki bekaphatja, aki emiatt beszól, én létezem, vannak terveim, vágyaim, nem vagyok szolga, nem élünk szimbiózisban. Önálló emberek vagyunk, önálló akarattal, hogy ezeket a családban összeegyeztessük, mindenki részéről kompromisszumokra van szükség. (Én a "minek szül az ilyen"től kezdve a "karrierista pitsán" át a "rád se nyitja majd az ajtót öregkorodban"ig minden beszólást kaptam. Ötéves a nagyobb, mostanra már lepereg rólam minden.
A másik meg, hogy az apa a szoptatás képességének hiányától eltekintve pont ugyanolyan értékű szülő, mint az anya.

Lehet, hogy az vagy, lehet, hogy nem.
Ha mindhármatoknak jó a megoldás, hajrá,sok sikert :)
De ha csak neked, akkor én azt végtelenül önző dolognak tartom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!