Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha visszamegyek dolgozni 1 év...

Ha visszamegyek dolgozni 1 év után, akkor sz@ranya vagyok?

Figyelt kérdés

Egyrészt hiányzik a munkahelyem, a közösség, másrészt új pozíciót ígértek, ha visszamegyek, nagyobb fizetéssel. A férjem 24/72 órás műszakban dolgozik, így nagyrészt ő lenne a gyerekkel.

Ám mindenki azt hajtogatja, használjam ki, hogy két évig én nevelhetem a gyerekem, az a legjobb neki, ha minél több ideig vagyok mellette, ami valószínűleg igaz is...

Mit csinálnál a helyemben?

2020. júl. 16. 11:13
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 1/116 anonim ***** válasza:
73%
Miért lennék szar anya ettől? Ha vissza szeretnél menni, neked kell eldöntened, mi a legjobb neked és a gyereknek. Sokan adják be már fél évesen a bölibe a gyereket.
2020. júl. 16. 11:16
 2/116 anonim ***** válasza:
80%
Dehogy is hisz dolgozni mész. Szerintem inkább az az, aki beadja bölcsődébe a gyereket ő meg marad otthon.
2020. júl. 16. 11:29
 3/116 anonim ***** válasza:
18%
Igen.
2020. júl. 16. 11:34
 4/116 anonim ***** válasza:
44%
Nem szar, de nekem nagyon furcsa. Olyan izgalmas ez az időszak, semmi pénzért nem mennék el sehova, pedig már negyedjére csinálom.
2020. júl. 16. 11:39
 5/116 anonim ***** válasza:
82%
Nem ettől függ a szaranyaság. Ha te jól éreznéd magad a munkahelyeden, kiteljesednél, az a gyerekednek is jobb, egy boldog, kiegyensúlyozott anyukával többre megy, mint valakivel, aki ugyan 2-3 évig otthon van vele, de teljesen leszívja a gügyörészés.
2020. júl. 16. 11:39
 6/116 anonim ***** válasza:
44%
Ha vissza mész el kell fogadnod hogy igen, nagyon sok ember szerint xar anya leszel, és mindig fognak rólad pusmogni. Én a te helyedben viszont ha annyira hiányzik a munka, vissza mennek, mert engem nem érdekel más véleménye. Téged ezek szerint igen, vagy nem írtál volna ki kérdést. Nem attól leszel jó vagy rossz anya, hogy meddig maradsz otthon 0-24 a gyerekeddel. Aki szerint igy van, az szerintem már nem nő, hanem anya. Meg csak nem is is-is, hanem 100% csak anya. Kinek jó az? A családodnak? Nekik eled talán az életed?
2020. júl. 16. 11:41
 7/116 anonim ***** válasza:
82%
Akkor is az lennél ha 3 évig maradnál otthon. Soha semmi nem jó senkinek, ez ilyen. Csináld úgy ahogy nektek jó, más véleménye meg ne érdekeljen.
2020. júl. 16. 11:45
 8/116 anonim ***** válasza:
68%

Én visszamentem mindkettővel fél év után (mázlim van, HO, rugalmas időbeosztás), és egyáltalán nem bántam meg. Szóval én tuti nem tartalak szar anyának. De sajnos sokan gondolkodnak úgy, mint a négyes, hogy nekik ez fura, meg még többen lenézik azt, akinek hiányzik a munkája, meg a társaság, mert az a társadalmi elvárás, hogy a teherbeesés pillanatától te csak és kizárólag a gyerekednek élj, gyakorlatilag szűnj meg létezni, önálló entitásként élni, és legyen neked elég az, hogy van egy gyereked, hisz "ez a legcsodálatosabb a női létben". Szerintem meg mindenki bekaphatja, aki emiatt beszól, én létezem, vannak terveim, vágyaim, nem vagyok szolga, nem élünk szimbiózisban. Önálló emberek vagyunk, önálló akarattal, hogy ezeket a családban összeegyeztessük, mindenki részéről kompromisszumokra van szükség. (Én a "minek szül az ilyen"től kezdve a "karrierista pitsán" át a "rád se nyitja majd az ajtót öregkorodban"ig minden beszólást kaptam. Ötéves a nagyobb, mostanra már lepereg rólam minden.

A másik meg, hogy az apa a szoptatás képességének hiányától eltekintve pont ugyanolyan értékű szülő, mint az anya.

2020. júl. 16. 11:53
 9/116 anonim ***** válasza:
79%
a legtobb orszagban meg annyi idore se mehetsz tappenzre, akkor a fel vilag szar anya? termeszetesen nem
2020. júl. 16. 11:55
 10/116 anonim ***** válasza:
54%

Lehet, hogy az vagy, lehet, hogy nem.

Ha mindhármatoknak jó a megoldás, hajrá,sok sikert :)

De ha csak neked, akkor én azt végtelenül önző dolognak tartom.

2020. júl. 16. 12:11
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!