Nem unjátok ha minden gyerekcuccot rátok akarnak sózni?
A lányom 1.5 éves. A közeli családban van 4 kislány rokon. Tesómék, sógornőmék gyerekei. És folyton mindent nekem adnak ide, vagy akarnak. Ha valami meg nem kell látom rajtuk, hogy nem értik meg jaj hát vidd már el, mi is imádtuk stb.
Én elég minimalista vagyok, nem szeretek felhalmozni ezer dolgot halomra, a gyereknek sincs szüksége 600ezer játékra szerintem.
És már néha unom. "Jaj itt ez a gyerekfotel vigyétek el, semmi baja.. " " Itt vannak a kis székek asztallal, vigyétek el" "Jaj itt van 2 zsák ruha nektek raktam félre, vigyétek"
Még a ruha oké, elég jól áll anyagilag mindenki a ruhák nagyrésze Next, Mamas and Papas, H&M, Gap stb. jó állapotúak, de most is elfogadtam tegnap egy zsákkal, itthon néztem, 3-4-5 évesre valók. A lányom 1.5
Most tárolgassam ezeket is évekig akkor..
Én nem tudom miért de tökre nem szeretem ezt, ha elmondom valamire is érthetően hogy köszi nem kell, akkor is csak néznek hogy de miért?? Vigyed már, hát szeretni fogja a kicsi, neked miért nem kell semmi stb.
Ti nem unjátok ezt? Én nem vagyok lomtár.
Nálunk adnának 25 éves honda civicet meg mégöregebb suzuki swiftet! Sőt van, aki egy 40 éves öreg, lepukkant rozsdás robogót akart adni a gyereknek “jó lesz neki 10 év múlva”
Vannak akik gyűjtögető típusok, mindent beszereznek, szemetet is, utána meg jószívvel adná a “kincset”. Nagymamám felvesz egy botot a földről, és elrakja az 55 másik közé, hogy jó lesz jelzőnek, ha ültet. megvannak a saját gyerekkori ruhái is, akarta is adni dédunokájának.. Persze az eltételre nem figyel, a padlásán meg hátul halomban állnak, pókos, egeres..
Egyébként az “ennek a gyereknek semmire sincs szüksége” gúnyolódás, ami elég abszurd is, mert azt jelenti, hogy gondos szülők vagytok, ezt kinevetni butasàg..
Én megmondanám, ha bunkóznak ilyennel, hogy “nincs szüksége, mert én gondoskodom a gyerekem igényeiről”
Igen, leírtam hogy odaadom a védőnőnek, meg felrakom az ingyen csoportba.
De nem más cuccával akarom ezt, mindenki intézze magának.
Nekem megmaradt kb 10 csomag 1-2 méretű pelus, elajándékoztam. Megvettem szinte feleslegesen egy mellszívót, elajándékoztam. Megvettem feleslegesen 2 hálózsákot, mert sose szerette a kicsim, azokat is elajándékoztam. Volt bontatlan Konakionom, elajándékoztam. Most múlt héten elajándékoztam a járókát amit vettem neki régebben de azt se sokat használtuk. Most majd a 3in1 babakocsit is elfogom majd szerintem, nem árulom pénzért. Nekem elég a saját dolgaimat ajándékozgatni és azzal foglalkozni, nekem nincs kedvem más holmijaival foglalkozni, ennyi amit írtam.
És unom, hogy mindig sértődés van kb mindenhol abból hogy nekem nem kell ez se, az se, és mindig én vagyok emiatt a h*lye..Minden egyes összejövetelen eljátszuk ezt.
Ez a hatalmas probléma, bár nem írtam ilyet, hogy nekem ez hatalmas probléma amúgy.. :D
Aki akarja érti, aki akarja nem.
Az, meg hogy más éhezik, nekem olyan dolog, hogy attól még én foglalkozhatok a saját életemmel. Csak a nyáron eladományoztam 30 kg meggyet, 30 kg cseresznyét,20 kg barackot, 2 zsák krumplit most stb. Amiből nekem sok van fel szoktam tenni ingyen elvihetőre, pont ez az, van nekem elég dolgom amit feltegyek, máséra nekem nincs energiám.
Igen kedves valahanyadik válaszoló, 210 ezer, de a történet szempontjábol amúgy se fontos hogy 170 vagy 210, valószínű majd ágy meg szekrény lesz belőle most neki majd.
Amúgy tegyük hozzá amúgy sem szeretem annyira már ezeket az ingyen ajándékozásokat sem, mert olyan pofátlanok az emberek..
A járókát is volt aki kérte/követelte, hogy adjam fel neki GLS-el saját költségemen. Hát bolond nem vagyok azért, végül elvitte olyan, aki környékbeli volt, de azzal is egy napig kínlódtam meg írkáltam neki, hogy akkor legyen szíves jöjjön már, mert egy órája eltelt a megbeszélt időpont, és mennénk el itthonról. A meggyet is volt aki elvárta volna, hogy vigyem el neki 6 km-re, mert ő nem tudja megoldani, hogy érte jöjjön.
Tavaly felraktam a biciklimet is ingyen elvihetőre, kb 30-an írtak rá 5 perc alatt, egyet kiválasztottam szimpátia alapján, majdnem meglincseltek, kaptam egy rakás privát üzenetet, hogy mondjam meg kinek adtam, meg pszicho szövegeket kaptam, hogy ki mennyire nyomorúságos és de gonosz vagyok, hogy nem neki adtam. Szóval már ebből az adogatásból is kezd elegem lenni, mert én úgy vagyok vele, hogy ha már ingyen adok valamit, akkor minimum hogy jöjjön el érte..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!