Mennyire vesztek márkás gyerekcuccokat?
Egyszerűbb dolgok, amiket hamar kinő: rugi, body, sapi: turkáló, Tesco, kínai
Ami fontos, hogy jó minőségű legyen: pl. téli overáll, azokat C&A, stb. Edzőcipő Nike, Adidas.
Babakocsi: használtan, autósülés kizárólag új, de nem 100.000.- ért.
Én mindig az ár-érték arányt nézem. Igyekszem ésszerű lenni, de azért figyelek arra is, hogy ne legyen topis egyik gyerekem sem. Ha tehetem, figyelek a márkára is, de nem sznobságból, hanem azért, mert tapasztalat, hogy amíg egy kínai cipőt pl. néhány nap alatt szét tud rúgni a fiam (utána meg ragasztgathatom pillanatragasztóval, hogy ne hulljon szét), addig egy jobb márka még simán kiszolgál akár 2 gyereket is... A játékokra ugyanez igaz. Az olcsóbb műanyag cuccok könnyebben is törnek.
A tapasztalt anyuka, aki olcsón akar jó minőségű cuccokat, az vaterázik. :) Nálunk is vannak FP játékok dögivel, márkás ruhák, stb. A kétharmadukat aukción "lőttem", fél-, illetve harmadáron. :) Egyedül a cipőknél nem nagyon szoktam használtat venni, és persze cumisüveget sem. Nálunk az Avent nem az én választásom, hanem a gyereké. Ez volt az egyetlen cumifej, amit elfogadott...
Egyébként pedig elvem, hogy amit a postás a gyereknek hoz, az a gyereké. Magamhoz képest rengeteget költök rájuk, de ésszerűség nélkül ez nem megy.
Ahol muszáj a cumisüveg, ott bizony érdemesebb beruházni márkás darabokra, mert tovább tart. Avent kezdő cumisüvegkészletet vettem, amikor újszülött volt a fiam, másfél éves és még mindig remek állapotban vannak. A hosszú távú dolgokért megéri néha több pénzt adni, mert tényleg tovább tart.
Nálunk is sok fp, Chicco stb. játék van, mind-mind vateráról. De bababörzén is vettem már márkás zenélő játékasztalt negyed áron.
Ruhákat én is turiból, tescoból, bababörzéről veszek, Vaterán van olyan eladó, aki kifejezetten márkás használt ruhákat árul, kb. 1000 Ft-ot fizettem legutóbb 12 db gyerekruháért.
Az ésszel élő anyukák nem pusztán a márkanév miatt veszik az adott holmikat, hanem azért, mert kipróbálták, tudják, hogy megéri pénzt adni érte. És lásd, mennyi anyukatársam van, aki szintén fillérekért szerez használt játékot, ruhát, pont azért, mert az adott márka nehezebben megy tönkre.
Természetesen van határ, de ha a nővéred úgy gondolja, hogy megteheti, hogy megvegye, akkor miért ne?! Amíg nem a te pénzedet költi, addig ebbe nem szabad beleszólnod. Tudod, minden ember a saját sorsának kovácsa, pénztárcájának őrzője.
bocsánat elgépeltem
*én is szoktam márkás dolgokat venni
Én is jobban szeretem a márkás cuccokat a gyerekeimnek, főleg játékból! Azt még sosem bántam meg! De én kizárólag használtan veszem őket, ruhából is inkább a turiban, tesz-veszen vásárolok, de ott is jobban kedvelem a márkásabbakat. Persze csak ésszel! Ruhából van ilyen is olyan is. Sokat azért nem adok értük, inkább egy eladótól veszek több mindent, ilyenkor alkudni is lehet.
Ugyanis használat után a játékokat, etető széket jobban el tudom adni szintén az aukciós oldalakon. Ha úgy vesszük pár ezer forintba kerül a használata, még annál is jobb, ha bérelném!
Persze ha egy kicsit elszalad velük a ló... gondolom első gyerek... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!