Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyire vesztek márkás...

Mennyire vesztek márkás gyerekcuccokat?

Figyelt kérdés
Nem nekem van gyerekem, hanem a nőveremnek, de nagyon zavar, amit csinál. A kisfia 4 hónapos es mindenből márkás dolgokat vesz meg. Csak az a gond, hogy hitelük van, 0 Ft tartalekuk, es ahelyett, hogy próbálnának spórolni veszi folyamatosan a fisher price játekokat, avent cuccokat, a Brandonban elektromos babaringatót (nem tudom a pontos nevet), meg ilyeneket. Tenyleg mindig van valami új dolog, amikor átmegyek hozzájuk. Szerinte normális, hogy mindent meg akar adni a gyerekenek, na de szerintem kell, hogy legyen egy határ. Ti mennyire adtok ki penzt ilyen dolgokra?
2012. szept. 30. 12:56
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Egyszerűbb dolgok, amiket hamar kinő: rugi, body, sapi: turkáló, Tesco, kínai

Ami fontos, hogy jó minőségű legyen: pl. téli overáll, azokat C&A, stb. Edzőcipő Nike, Adidas.

Babakocsi: használtan, autósülés kizárólag új, de nem 100.000.- ért.

2012. szept. 30. 13:01
 2/12 anonim ***** válasza:
Engem nem igazán érdekel, hogy márkás legyen, ettől függetlenül van pár darab. Természetesen turiból.... 10-ed annyiért veszem, mint újonan, és nagyon jó állapotban. Nekem is van hitelem, nincs tartalékom, 3 kisgyermekem van, rendes ésszel gondolkodom, és nem veszek meg felesleges dolgokat, vagy olyan drága holmit, amit nem engedhetek meg magamnak.
2012. szept. 30. 13:09
 3/12 anonim ***** válasza:
Teljesen igazad van, egy határnak lenni kell. Én csak akkor veszek neki drága cuccot, ha megtehetem. Ha nem akkor akár turis ruhát is veszek (épp minap vettem egy csodaszép nike melegítőt 600 ft-ért). Pedig elhiheted, hogy én is szeretnék mindent megadni a gyermekemnek, de ha nincs rá pénz, akkor nincs és ezt belátom. Nem volt elektromos babaringatónk, mégis van egy boldog gyermekem!
2012. szept. 30. 13:12
 4/12 anonim ***** válasza:

Én mindig az ár-érték arányt nézem. Igyekszem ésszerű lenni, de azért figyelek arra is, hogy ne legyen topis egyik gyerekem sem. Ha tehetem, figyelek a márkára is, de nem sznobságból, hanem azért, mert tapasztalat, hogy amíg egy kínai cipőt pl. néhány nap alatt szét tud rúgni a fiam (utána meg ragasztgathatom pillanatragasztóval, hogy ne hulljon szét), addig egy jobb márka még simán kiszolgál akár 2 gyereket is... A játékokra ugyanez igaz. Az olcsóbb műanyag cuccok könnyebben is törnek.

A tapasztalt anyuka, aki olcsón akar jó minőségű cuccokat, az vaterázik. :) Nálunk is vannak FP játékok dögivel, márkás ruhák, stb. A kétharmadukat aukción "lőttem", fél-, illetve harmadáron. :) Egyedül a cipőknél nem nagyon szoktam használtat venni, és persze cumisüveget sem. Nálunk az Avent nem az én választásom, hanem a gyereké. Ez volt az egyetlen cumifej, amit elfogadott...

Egyébként pedig elvem, hogy amit a postás a gyereknek hoz, az a gyereké. Magamhoz képest rengeteget költök rájuk, de ésszerűség nélkül ez nem megy.

2012. szept. 30. 13:18
 5/12 anonim ***** válasza:
Leiah! Vegyél egy olcsóbb ragasztópisztolyt, és azzal ragassz, mert a pillanatragasztó nem tart semeddig! Ragasztópisztollyal viszont rengeteg dolgot helyre hozhatsz, olcsón és tartósan. Bocsi az offért, de muszály volt... :D
2012. szept. 30. 14:15
 6/12 anonim ***** válasza:

Ahol muszáj a cumisüveg, ott bizony érdemesebb beruházni márkás darabokra, mert tovább tart. Avent kezdő cumisüvegkészletet vettem, amikor újszülött volt a fiam, másfél éves és még mindig remek állapotban vannak. A hosszú távú dolgokért megéri néha több pénzt adni, mert tényleg tovább tart.

Nálunk is sok fp, Chicco stb. játék van, mind-mind vateráról. De bababörzén is vettem már márkás zenélő játékasztalt negyed áron.

Ruhákat én is turiból, tescoból, bababörzéről veszek, Vaterán van olyan eladó, aki kifejezetten márkás használt ruhákat árul, kb. 1000 Ft-ot fizettem legutóbb 12 db gyerekruháért.

Az ésszel élő anyukák nem pusztán a márkanév miatt veszik az adott holmikat, hanem azért, mert kipróbálták, tudják, hogy megéri pénzt adni érte. És lásd, mennyi anyukatársam van, aki szintén fillérekért szerez használt játékot, ruhát, pont azért, mert az adott márka nehezebben megy tönkre.

Természetesen van határ, de ha a nővéred úgy gondolja, hogy megteheti, hogy megvegye, akkor miért ne?! Amíg nem a te pénzedet költi, addig ebbe nem szabad beleszólnod. Tudod, minden ember a saját sorsának kovácsa, pénztárcájának őrzője.

2012. szept. 30. 16:21
 7/12 anonim ***** válasza:
Cumisüvegből én is bevásároltam Aventből, hát jól meg is bántam, gyűlöltem de rendesen. Nálam már az Avent káromkodásnak számított egy idő után. Amikor meguntam a szenvedést, vettem sokkal olcsóbb, szabvány formájú üveg cumisüvegeket feleannyiért, ezerszer jobbak voltak.
2012. szept. 30. 16:34
 8/12 anonim ***** válasza:
Szia! Én is szoktam márkás dolgokat vannak,legfőképp azért,mert sokszor egy új ruhadarab olcsóbb,mint a használt,ennek ellenére sokat járok Angol turiba,de mindig csak kényelmes,pamut,jó minőségű,jó állapotú ruhát veszek,és úgy vagyok vele,inkább fizetek rá még egy ezrest de akkor tartósabb ruha,játék legyen. Scamp ruhát szoktam rendelni,vagy A H&Mben,C&Aban,Hádában vásárolok,esetleg a tescoban,Auchanban.De mi azért sokat örököltünk így általában kiegészítem.Mindig csak folt,szakadás mentes ruhát adok rá ami nincs elkopva,kibolyhosodva.Mi sem állunka legjobban anyagilag,de igyekszem neki mindent ami szükséges megadni.Persze nem veszek Fischer price játékokat csak 1-2őt vettem eddig,azt is sokat örököltünk köztük egy elektromos FP hintát is.Cumisüvegből és cumiból én meg csak Mamosat veszek mert az vált be,és pelenkából meg Pamperst mert kisfiam bőre nagyon érzékeny a többi pelust nem bírja.Lehet neki is megvannak az érvei miért nem éri be "olcsóbbal".
2012. szept. 30. 17:10
 9/12 anonim ***** válasza:

bocsánat elgépeltem

*én is szoktam márkás dolgokat venni

2012. szept. 30. 17:11
 10/12 anonim ***** válasza:

Én is jobban szeretem a márkás cuccokat a gyerekeimnek, főleg játékból! Azt még sosem bántam meg! De én kizárólag használtan veszem őket, ruhából is inkább a turiban, tesz-veszen vásárolok, de ott is jobban kedvelem a márkásabbakat. Persze csak ésszel! Ruhából van ilyen is olyan is. Sokat azért nem adok értük, inkább egy eladótól veszek több mindent, ilyenkor alkudni is lehet.

Ugyanis használat után a játékokat, etető széket jobban el tudom adni szintén az aukciós oldalakon. Ha úgy vesszük pár ezer forintba kerül a használata, még annál is jobb, ha bérelném!

Persze ha egy kicsit elszalad velük a ló... gondolom első gyerek... :)

2012. szept. 30. 17:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!