Anyukák! Miből mennyit vesztek, milyen minőségűt? Spóroltok ezzel?
Tehát kíváncsi vagyok ti milyen minőségű dolgokat vesztek mennyiért, miket. Spóroltok ezekkel a dolgokkal? Én pl csomo mindenből keresem az olcsóbbat igy félre tudok rakni és veszek belőle mást a gyereknek.
Pl én igy vásárolok a babámnak :
- Tápszer (lactogen 600G) 960 FT
- Pelenka (100 db No name) 4000 FT
- Kaja (én főzök neki, vagy az otthoni kosztot kapja) -
- Popsitőrlő (4 darabos csomag márkás v márkátlant) kb 1000-1500 ft
- Popsikrém (orvos irja ki) 600 ft
Ezeket veszem neki kb, meg ami marad plusz abból ruhát, játékokat egyebeket.
ti miket vesztek a babátoknak? Mennyit "szántok" rá?
Tápszeren, pelenkán nem spórolok.
Popsitörlő: akciós v. teszkós
kaját ált. én főzök neki.
popsikrém: Gabi Lanolinos (sok és az árát megéri)
Ruha : Teszkós fehér rugi, body pl.
én is hasonló képpen
kivéve a tápszert mert abból HA-s van, ami havi 10 ezerre jön ki
de ezt máshogy nem lehet
14 hónapos kislányom és 4 éves kisfiam van.
tápszer: 10 hónapos korában lebetegedett, a sok idegeskedéstől pedig elapadt az addig töménytelen mennyiségű tejem. Sok mindent kipróbáltunk, de csak a dm-es tápszert hajlandó megenni. Már csak este kell neki, 500 gramm 1300 Ft.
pelenka: szintén dm-es, 84 db 4600 Ft.
kaja: mindig is én főztem nekik, de van itthon üveges is, ha megyünk valahová akkor azt kap.
popsitörlő: lidlben veszem, 300 Ft. Egyszer volt akcióban, akkor 199 Ft volt, bespájzoltam 10 csomaggal.
popsikrém: eleinte gyógyszertárit használtunk, aztán szép lassan elhagytuk. Most már csak akkor kenem neki, ha ki van pirosodva a popsija. Ilyenkor Sudocreamet használok, ezt még a fiam születése előtt vettem a legnagyobb kiszereléssel, és még mindig van benne.
Tápszer (Milumil, tejital): 2400 Forint általában
Pelenka: Éjszakára Pampers (akciós dobozosba veszem meg sok kuponnal), Nappalra Lidl-s 2400 Forintos (50 db/cs)
Kaja: Nem hajlandó még rágni (1 éves). Pürésítek neki a miénkből, de nem mindig eszik. Sokszor teljesen mindegy milyet kap - otthoni vagy üveges - egyszerűen nem eszik...
Popsitörlő: DM-s zöld. 4 darabos kiszerelés kb. ~ 1600 Forint!?
Popsikrém: 250 forint/tubus (orvos írja fel)
Fürdető: BABA, Akcióban vettem 3*750 ML-t egy ezresért. Nagyon megérte!
Én annyit szánok a gyerekemre, amennyit csak tudok. Ő rajta nem fogok spórolni, megfogadtam. Azért vállaltam/vállaltuk, mert eltudjuk tartani. Épp ezért nem is veszek/veszünk neki használt dolgokat. Csak max. ruhákat a börzéken, de ott is megnézzük, hogy milyen a minőség!
Én úgy vagyok vele, hogy a gyerek nem kérte, hogy megszülessen. Mi tartozunk felelősséggel iránta, nekünk is kell eltartanunk.
Most 2 hetes még csak :)
Tápszer szerencsére nem kell, pelenkát Pamperst veszek neki, az nem olcsó! Popsitörlőben is pamperst használunk a 4 csomag (4*64) most csak 1100 volt, popsikrémet sudocremet vettem, a legnagyobb kiszerelésben, 4200 körül volt, de mivel nagyon kevés kell belőle sokáig elég! Fürdetőnk gyógyszertári van, ami 650 ft!
Én is keresem az olcsóbb dolgokat, persze csak jó minőségű dolgokat nézek eleve.
Tápszer nekünk Humana, 500 Ft a 600g. Ez nem HA, de "szerencsére" azt nem is szereti. Azért szerencsére, mert abból kb 2000 lenne egy doboz, és 1 hét alatt felfal 2-t a fiatalamber, úgyhogy jobb így :).
Pelenkát Müller saját márkásat veszek, olcsóbb mint a Pampers / Libero / Huggies, és a létező legjobb pelus, amivel eddig találkoztam.
Popsitörlőt olyat veszek épp, ami akcióban van. 5-6 Ft/db-nál nem nagyon szeretek többet adni érte. Viszont kerülöm a gagyi műszálas, furcsa szagúakat.
Kaja vegyes, mert hol a hazait, hol az üvegest eszi vagy éppen nem eszi :))
Popsikrém gyógyszertárból 600-ért, de van mindig Neogranormon vagy Sudocrem szükség esetére.
Játékot nagyon ritkán veszek, mégis tele van a ház, mert szuper dolgokat kapnak / örökölnek rokonoktól, barátoktól.
Ruhákat turizni szoktam, mert az angol használt ruhák szinte újak mindig, és minőségben, stílusban ár/érték arányban messze verik a bababoltok kínálatát.
Én ebből nem ideológiai kérdést csinálok, hanem próbálok racionális lenni inkább.
Már tejitalt iszik, este, 1,2 kg-osat veszem.
A tápszernél soha nem az árat néztem, hanem azt, hogy megfeleljen. Semmi értelme olcsóbb tápszert venni, ha közben ezreseket költhetek a szorulás, hasfájás elleni szerekre.
Pelenka: nappalra Pampers, éjszakára Libero, kuponnal, akcióban kb. annyi, mint a noname. Most vettem dm saját márkást, messze nem bír annyit, mint a Pampers, de arra jó, hogy a hasmenésnél egymás után dobáljam ki.
Kaja: mindig én főztem neki, ritkán kapott üvegest, esetleg olyat vettem többet, aminek nem volt szezonja. Egyébként azért ezt nem tekinteném 0 Ft-nak, mert sokszor vettem neki olyan dolgot, amit amúgy nem vettem volna (babakeksz, durumtészta, több csirkemell)
Popsitörlő: mindig ami akciós vagy kuponos. Átlag 300 Ft/csomagért szoktam venni.
Popsikrém: orvos írja fel, de nálunk ez is drága, majdnem egy ezres. Most a fogzás/hasmenés miatt tiszta piros a feneke, vettem Sudocream-et és dm saját márkás kiütés ellenit.
A ruháknál ésszerűen vásárolok, pl. most a tesco-ban rengeteg holmi van 50%-os áron. Itthoni, nyúzható holmikat sokszor a vaterán veszek.
Sosem számoltam, hogy mennyit kell "rászánnom". Ész nélkül nem költekezem, de ha kell valami, akkor megveszem, ha nagyobb költség, akkor előtte jól körülnézek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!