Nem unjátok ha minden gyerekcuccot rátok akarnak sózni?
A lányom 1.5 éves. A közeli családban van 4 kislány rokon. Tesómék, sógornőmék gyerekei. És folyton mindent nekem adnak ide, vagy akarnak. Ha valami meg nem kell látom rajtuk, hogy nem értik meg jaj hát vidd már el, mi is imádtuk stb.
Én elég minimalista vagyok, nem szeretek felhalmozni ezer dolgot halomra, a gyereknek sincs szüksége 600ezer játékra szerintem.
És már néha unom. "Jaj itt ez a gyerekfotel vigyétek el, semmi baja.. " " Itt vannak a kis székek asztallal, vigyétek el" "Jaj itt van 2 zsák ruha nektek raktam félre, vigyétek"
Még a ruha oké, elég jól áll anyagilag mindenki a ruhák nagyrésze Next, Mamas and Papas, H&M, Gap stb. jó állapotúak, de most is elfogadtam tegnap egy zsákkal, itthon néztem, 3-4-5 évesre valók. A lányom 1.5
Most tárolgassam ezeket is évekig akkor..
Én nem tudom miért de tökre nem szeretem ezt, ha elmondom valamire is érthetően hogy köszi nem kell, akkor is csak néznek hogy de miért?? Vigyed már, hát szeretni fogja a kicsi, neked miért nem kell semmi stb.
Ti nem unjátok ezt? Én nem vagyok lomtár.
Van aki örül, mást meg zavar. Nekem van ismerősöm, aki akkor is bezabál az áruházas kóstolóból, ha jóllakott, csak mert ingyen van. Nem áll rosszul anyagilag, egyszerűen ilyen típus.
Én azt csinálnám a helyedben, hogy átnézném, ami tetszik, azt az egy két darabot megtartanám későbbre, néhányat most kaphatna pl hálóingnek, itthoninak, úszópólónak, a többit meg szépen visszaadnám, "köszönjük szépen, kiválogattam, amik kellenek, nagyon hasznosak lesznek"
Mi is igy regeteg ruhat, jatekot kapunk. Unokatesobol 6 van, pont a fiam elott 1 evvel idosebb iker fiuk. Na gondolhatod mennyi ruhat kapunk. De en megmondtam amit jo a fiamra vagy jo lesz megtartom. Tobbit visszaadom helyhiany miatt vagy elajandekozom. Vegul vedononek adom mindig.
Mi is kaptunk 3 evesnek 12 evesre valo kabatot pl.
En nem szeretem a nagyon mintas, rikito oriasi feliratos dolgokat a gyereken. Ami olyan, hogy nem tetszik megy adomanyba.
Jatekokkal is sokszor ez lesz.
6 zsak baba ruhat valogattam ki, oriasi zsakok van vagy 30kg egy darab. Szinte ujak, alig hasznaltak. Senkinek sem kellett a barati korben. Igy megy hetfon a vedonohoz.
Válogatok, de akkor meg mindenre jön a megjegyzés, hogy "neked semmi sem kell" "ennek a gyereknek semmire sincs szüksége?"
Vagy a legjobb, mikor nem mi megyünk, hanem hozzánk jönnek, és beállítanak a zsákokkal meg mindennel..
Mert ha mi vagyunk ott akkor ott hagyom ami nem kell.. De rengetegszer van hogy kérés nélkül idehozzák. És én vittem a védőnőhöz, meg raktam már az ingyen elvihető csoportba, de ezt ők is megtudnák amúgy a saját dolgaikkal..
Meg az is zavar, hogy nem tudok a saját gyerkemnek semmit venni, mert mindenböl van egy csomó, én meg nem vagyok egy feleslegesen pénzt költős típus. Volt idén neki névnap, szülinap, keresztelő, kapott 170 ezer ft-ot összesen, plusz mi is eltettünk neki 40-et ezekre mellé, ott áll a pénze, és nem tudok neki mit venni kb mert nincs olyan amit ne kaptunk volna...Jó tudom, ez legyen a legnagyobb gondom, hogy nem tudom elkölteni a pénzt, de mégis zavar.
Pont ezt írtam én is..
Ha elolvastad volna, megelőzvén az ilyen kommenteket, de látom, még ez se elég :D
De igenis gond, mert én dolgozok itthonról, itt a gyerek, a háztartás, nekem nincs se időm se kedvem más használt dolgaival csattogni a védőnőhöz stb. És volt már ebből komolyabb összeveszés is, hogy nem akartam dolgokat elhozni..Én meg nem szeretek konfrontálódni.
Ha megnyugtat vannak ennél nagyobb gondjaim is sajnos.. Csak mivel ma is épp azzal telt a fél délelőtt hogy a 5 évesre való ruhákat mostam válogattam eszembe jutott ugyan másnál is ez megy e ugyan. Ennyi a történet :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!