Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Melyiket választanátok a...

Melyiket választanátok a helyzetemben: gyereknevelés vagy feljebb lépés a munkahelyi ranglétrán?

Figyelt kérdés
9 hetes terhes vagyok, nagyon szerettük volna a barátommal a gyermeket. A munkahelyemen még nem tudja a főnököm, hogy babát várok, meg szerettem volna várni a bejelentéssel, ameddig elérem a kritikus 3. hónapot. Pénteken azonban kiderült, hogy az egyik kollégám elmegy a cégtől és engem szeretnének a helyére, ami nagyon csábító ajánlat, jelentős előrelépést jelentene a karrieremben, nem leszámítva a keresetem számottevő növekedését. Kértem hétfőig gondolkodasi időt, de nagyon hajlok rá, hogy elfogadjam, ilyen lehetőségem nem biztos, hogy valaha is lesz. Ezért nagyon erősen gondolkodom rajta, hogy elvetessem a magzatomat, ha mindent elintézünk még épp beleférek a megkívánt időintervallumba. Másik oldalról nyilván marcangol a tudat, hogy valóban szerettünk volna gyereket és lehet, hogy később nem fog ilyen könnyen összejönni (27 vagyok) vagy életem végéig bánni fogom. Barátom azt mondja, hogy enyém a végső döntés, neki nincs azzal gondja, ha csak kb. 2-3 év múlva leszünk szülők. Normális hangvételű válaszokat írjatok, kérlek!
2020. jún. 28. 21:24
1 2 3 4 5 6
 51/54 anonim ***** válasza:
68%
Amúgy röhögnék, a kérdező elveteti a gyereket megkapja az álom pozíciót amire kiderül hogy mégse megfelelő, vagy neki nem az igazi így repül, és ott áll gyerek nélkül, munka nélkül vagy a régi helyén és utána nem jönne össze a gyerek se.
2020. jún. 30. 12:03
 52/54 anonim ***** válasza:
58%
Én csak annyit tennék hozzá, ha nem lennél karrierista, akkor nem vetetnél el egy tervezett gyereket, hanem megtartanád. Tervezett! Nem csak úgy becsúszott, mert kilyukadt a gumi. De te tudod. Azt viszont borítékolhatom, hogy neked nem lesz gyereked, mert kesőbb már nem akarod majd otthagyni a jól fizető állásodat azért, hogy kakis pelusozz, éjszakázz, és szoptass, mert az már nem lesz pálya neked, hiszen akkor az lesz a cél, hogy még feljebb kerülj! Tudom, mert nem egy ilyen ismerősöm volt, és én is ilyen lennék. Egy szuper magas pozícióból akkor sem jönnék el szülni, ha csilliárdokat fizetnének érte.
2020. júl. 1. 14:27
 53/54 anonim ***** válasza:
69%

Gondolom, Te mar meg hozzad a dontesedet... csak ugy, mint nagyon sok masik válaszadó, nekem sem teljes a kép, hogyan tudnal nyugodt szívvel es lelkiismerettel elvetetni felnőtt nő (nem egy tini) létedre egy TERVEZETT és várt kisbabát. Nem akarok ítélkezni feletted, a Te életed, csak az a baj, hogy ezzel egy ártatlan magzatot is megölsz, mert ugye nem ő akart megszületni, hanem Ti hoztátok őt össze... nem ismerem az anyagi hattereteket, de gondolom nem mélyszegénységben éltek, hogy ha megtartod a gyereket, akkor nem tudjatok ellátni, ez megint mas tema... en őszintén megmondanám a fonokomnek/ managernek, hogy mi a helyzet, ugy ahogy érzed, hogy nagyon vágysz erre az eloléptetésre, biztos k tudja is hogy megdolgoztal érte, azonban teherbe estel, es mit javasol. Lehet igy is eloleptet az oszibteseged miatt főleg ha megbecsül es ha egészséges vagy akkor akar szülésig tudsz majd dolgozni ugyanúgy illetve ha nagyon vissza akarsz menni akkor fek eves kortól adhatod bolcsibe is.

En soha nem adnám fel a tervezett babamat egy alom karrierért es sok penzert... es nem örökre kell otthon maradnod a gyerekkel... ha valóban megbecsulnek es értékes a munkád es ahogy mondod mar régóta ott dolgozol akkor fel evet talán tudnak nélkülözni teged. Ha pedig nek kapod meg az előrelépési lehetőséget akkor is vissza fogsz tudni menni fel vagy egy ev utan dolgozni es biztos vagyok venne hogy adódik még ilyen lehetőség.

Illetve valóban semmi garancia nincs arra hogy ezek utan ha élvezetes akkor lehet-e gyereked, sajnos sokról tudok akinek nem lehet pont emiatt es nagyon megbánta, szerintem te is meg fogod bánni ha abortusz mellett döntesz. A fizikai következmény es abbol való felépülés egy dolog, de amivel most nem számolsz, az a lelki része a dolgoknak

2020. júl. 1. 19:19
 54/54 anonim ***** válasza:
55%
Előző vagyok (53), ne haragudjatok a sok elirasert, telefonról irtam es siettem, remelem igy is érthető volt es mondom, ez csak személyes véleményem
2020. júl. 1. 19:21
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!