Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Melyiket választanátok a...

Melyiket választanátok a helyzetemben: gyereknevelés vagy feljebb lépés a munkahelyi ranglétrán?

Figyelt kérdés
9 hetes terhes vagyok, nagyon szerettük volna a barátommal a gyermeket. A munkahelyemen még nem tudja a főnököm, hogy babát várok, meg szerettem volna várni a bejelentéssel, ameddig elérem a kritikus 3. hónapot. Pénteken azonban kiderült, hogy az egyik kollégám elmegy a cégtől és engem szeretnének a helyére, ami nagyon csábító ajánlat, jelentős előrelépést jelentene a karrieremben, nem leszámítva a keresetem számottevő növekedését. Kértem hétfőig gondolkodasi időt, de nagyon hajlok rá, hogy elfogadjam, ilyen lehetőségem nem biztos, hogy valaha is lesz. Ezért nagyon erősen gondolkodom rajta, hogy elvetessem a magzatomat, ha mindent elintézünk még épp beleférek a megkívánt időintervallumba. Másik oldalról nyilván marcangol a tudat, hogy valóban szerettünk volna gyereket és lehet, hogy később nem fog ilyen könnyen összejönni (27 vagyok) vagy életem végéig bánni fogom. Barátom azt mondja, hogy enyém a végső döntés, neki nincs azzal gondja, ha csak kb. 2-3 év múlva leszünk szülők. Normális hangvételű válaszokat írjatok, kérlek!
2020. jún. 28. 21:24
1 2 3 4 5 6
 31/54 anonim ***** válasza:
67%

99 %-ba azonos válaszokat kaptál, mégsem érdekel, kár volt feltenned a kérdést.

Azért azt kalkuláld bele, hogy olyan sérülés érhet az abortusz alatt, ami után soha többet nem lehet gyereked!

Elképzelem ahogy az irodába ott ülsz évek múlva a tornyosuló, egyre inkább nyomasztó és monotonná váló munka felett... de az a lényeg, hogy jól választottál és milyen nagyon "boldog" vagy tőle!

2020. jún. 29. 07:59
 32/54 anonim ***** válasza:
71%
Ez elég gagyi kamura sikerült, de úgy látom sokan bevették.
2020. jún. 29. 08:46
 33/54 anonim ***** válasza:
30%
Csak, hogy a sok negatív tartalmú komment után kicsit megnyugtassalak: 8 éve egy külföldi munka miatt én is az abortusz mellett döntöttem. Hazaköltöztem 5 éve és azóta van egy pár het múlva 4 éves fiam. Kitartást neked, fel a fejjel!
2020. jún. 29. 09:03
 34/54 anonim ***** válasza:
35%

Jövök én is egy megerősítéssel. A gyereket választottam. Nemhogy álommunkám, semmilyen munkám nincs azóta! Nyilván lehet karriert építeni gyerek mellett, HA számos feltétel teljesül. Ha meg pl. olyan gyereket dob a gép, akit óvodába is csak majdnem 4 évesen, csak fél napra tudsz beadni, akkor nagyjából bszhatod az egész munkavállalósdit, nemhogy a karrierépítősdit.

Nagyon nehéz és szomorú döntést hoztál meg, nekem nem volt szívem hozzá. De te döntöttél jól. Dönteni mindig csak ésszel, soha nem szívvel, különben csúnyán pórul járhat az ember.

2020. jún. 29. 09:45
 35/54 anonim ***** válasza:
71%

Mindenki maga dönt, lelke rajta. De ha neadjisten később mégis lesz gyereked, nagyon sajnálom őt.

MErt te képes vagy elvetetni a munkádért egy babát, akkor vajon ha majd az oviba kell menni anyák napjra, esetleg beteg lesz és rád lesz szüksége annak, akit megszülsz, érdekelni fog? Hiszn az életet is odadobod a melóért, tehát minden mást is oda fogsz dobni...

2020. jún. 29. 10:04
 36/54 anonim ***** válasza:
26%

Ez egy olyan dolog, hogy vagy jól sül el, vagy nem...

Lehet most elveteted, 4 év múlva a karriered csúcsán szülsz, 1 év múlva vissza és megvan a gyerek is, a karrier és a pénz is...

De lehet elveteted, és több nem lehet akkor meg csak a karrier marad de az szerintem önmagában kevés...

Mivel neked nagyon fontos ez a pozíció így felesleges mit írni, döntöttél.

Én kívánom, hogy lehessen még gyereked.

Egyébként ahogy fentebb írták... csak is ésszel.

2020. jún. 29. 10:23
 37/54 anonim ***** válasza:
60%
A férjem konkrétan egyetlen szó nélkül elhagyna, ha elvetetném a közös gyerekünket.
2020. jún. 29. 10:29
 38/54 anonim ***** válasza:
29%
16 senkit nem tesznek feljebb pár hónap erejéig. Nem éri meg a munkáltatónak. Amúgy honnan tudod meddig fog dolgozni? Be kell e feküdnie korhazba bármiert? Stb. Logikátlan. Terhes nőket nem neveznek ki sehol.
2020. jún. 29. 10:52
 39/54 anonim ***** válasza:
59%
38, én megkaptam terhesen a főnővéri kinevezést.
2020. jún. 29. 11:21
 40/54 anonim ***** válasza:
25%
#39 szerintem a kérdezőnél ennél jelentősebb pozícióról van szó, de én is úgy tudom, hogy bevált gyakorlat az, amit a #38 írt, akkor választanak helyette mást ès még örüljön, ha szülés után mondvacsinált indokkal nem rúgják ki.
2020. jún. 29. 11:44
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!