Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Melyiket választanátok a...

Melyiket választanátok a helyzetemben: gyereknevelés vagy feljebb lépés a munkahelyi ranglétrán?

Figyelt kérdés
9 hetes terhes vagyok, nagyon szerettük volna a barátommal a gyermeket. A munkahelyemen még nem tudja a főnököm, hogy babát várok, meg szerettem volna várni a bejelentéssel, ameddig elérem a kritikus 3. hónapot. Pénteken azonban kiderült, hogy az egyik kollégám elmegy a cégtől és engem szeretnének a helyére, ami nagyon csábító ajánlat, jelentős előrelépést jelentene a karrieremben, nem leszámítva a keresetem számottevő növekedését. Kértem hétfőig gondolkodasi időt, de nagyon hajlok rá, hogy elfogadjam, ilyen lehetőségem nem biztos, hogy valaha is lesz. Ezért nagyon erősen gondolkodom rajta, hogy elvetessem a magzatomat, ha mindent elintézünk még épp beleférek a megkívánt időintervallumba. Másik oldalról nyilván marcangol a tudat, hogy valóban szerettünk volna gyereket és lehet, hogy később nem fog ilyen könnyen összejönni (27 vagyok) vagy életem végéig bánni fogom. Barátom azt mondja, hogy enyém a végső döntés, neki nincs azzal gondja, ha csak kb. 2-3 év múlva leszünk szülők. Normális hangvételű válaszokat írjatok, kérlek!
2020. jún. 28. 21:24
1 2 3 4 5 6
 11/54 anonim ***** válasza:
58%
Gyerek. Egyértelmű. De ha benned ez egyáltalán felmerül....
2020. jún. 28. 22:55
 12/54 anonim ***** válasza:
53%
Egyébként ilyen esetben ez hogy lehet kérdés a párod részéről? Esélyes, hogy a ferjem kitekerte volna a nyakamat hacsak felvetem ezt a kérdést.
2020. jún. 28. 22:56
 13/54 anonim ***** válasza:
66%
Jaj már, mindig ugrotok az esti kamu kérdésekre...
2020. jún. 28. 23:01
 14/54 anonim ***** válasza:
39%

Voltam hasonló helyzetben, bár én nem voltam terhes, mikor felajánlottak egy magasabb pozíciót. Én elutasítottam, és elmondtam, hogy gyereket tervezünk, ezért nem vállalnám be.

A te helyzetedben is a gyereket választanám. Karriert építhetsz gyerek mellett is, de a magasabb pozícióból nem biztos, hogy te majd 3 év múlva el akarsz jönni szülni.

2020. jún. 28. 23:03
 15/54 anonim ***** válasza:
68%
Én sem vagyok abortusz ellenes, de ettől felfordult a gyomrom. 20 hetes vagyok, amikor teherbe estem akart a főnöknőm plusz képzésre, iskolába küldeni, sőt, még a koronavírus miatt kaptam egy szép üzit is tőle, hogy reméljem én is, hogy nem most esek teherbe, ő nem is vállalná stb. Hát ezentúl pont leszrom az egészet. Jól ki is b..sztam a többiekkel, mert jönnek a fejlesztések és így is kevesen vannak, én meg mindenhová be voltam tanulva már. De nem érdekelt, az első perctől itthon vagyok, néha már kicsit őrjítően fura, hisz előtte rengeteget éjszakáztam (egészségügy), de eszemben sem jutott soha a karrierre fogni egy abortuszt, holott mi is úgy voltunk, ha nem jön össze 1 évig sem pánikolunk. Elsőre összejött.
2020. jún. 28. 23:07
 16/54 anonim ***** válasza:
76%
Az miért nem opció, hogy dolgozol végig a terhességed alatt? Az még majdnem nyolc hónap. Így a CSED és a GYED is magasabb lenne, és a CSED után akár visszamehetnél részmunkaidőben, ha annyira akarnál.
2020. jún. 29. 03:00
 17/54 anonim ***** válasza:
71%
Elmondanám a munkáltatónak. Ha komolyan gondolja, előbbre fogsz jutni akkor is, amikor visszajössz.
2020. jún. 29. 05:51
 18/54 anonim ***** válasza:
60%

Nekem öt évembe került az, hogy feljebb lépjek a ranglétrán és vezetőpozícióba kerüljek.

Amikor megtudtam, hogy terhes vagyok pont nem érdekelt a pozíció hidd el.

29 éves vagyok 28 hetes. A második gyerekkel... Van egy nyolc éves lányom. Úgy gondolom, hogy semmi sem lehetetlen.

2020. jún. 29. 06:06
 19/54 anonim ***** válasza:
22%
azt mondod hogy tervezet gyerek volt ,akkor tartsd meg.
2020. jún. 29. 06:23
 20/54 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat. Éjszaka egy szemhunyásnyit sem aludtam, atbeszéltünk újra mindent alaposan a barátommal, mindennek utánanéztem és csinálam egy SWOT-analízist, amit minden jelentősebb döntésemnél szoktam. Többen megjegyezték az utóbbi pár hétben, hogy milyen boldognak tűnök. Az első ultrahangon bevallom mindketten könnyeztünk, pedig nem vagyok az az elérzékenyülős típus. Úgy aludtunk mindig el, hogy megsimogatta vagy megpuszilta a barátom a hasam, sőt volt már, hozy beszélt is a kicsihez. Azonban egész életemben erről a pozícióról álmodtam, szinte mindent ennek rendeltem alá, a diplomáim mellett külfőldi továbbképzésen, szaknyelvi tanfolyamon vettem részt. Ha kellett, akár 13-14 órákat is dolgoztam/dolgozok, addig nem nyugszom meg, ameddig az adott feladatot tökéletesen el nem végeztem és még a 100%-nál is jobban akarok teljeseíteni. Úgy érezném, hogy mindekit átvernék, ha elfogadnám a pozícíót, majd bejelenteném pár héttel később, hogy terhes vagyok, egyszerűen nem tehetem ezt velük, a munkám felelősségteljes ellátása teljes embert kíván. Úgy terveztem korábban, hogy 8. hónap végéig szeretnék dolgozni, tehát ameddig csak lehet, persze ha az állapotom ezt lehetővé teszi, de ez okafogyottá vált. Beszétem a szüleimmel, barátom szüleivel, hogy mire jutottam, ők megértebek és nem ítélkeznek felettem. Délelőtt felhívom a nőgyógyászom, nagyon bízom benne, hogy meg tudjuk oldani a műtétet a 12. héten belül.
2020. jún. 29. 06:26
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!