Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Úgy érzem, gyűlölöm a legkiseb...

Úgy érzem, gyűlölöm a legkisebbem, szabadulnék tőle. Ez már sosem múlik el?

Figyelt kérdés

A párommal alapból mindig két gyereket terveztünk, a kisebb még 1 éves sem volt, amikor kiderült, hogy teherbe estem (védekeztünk!). Én nem akartam, a férjem nagyon. Ígérgetett mindent, hogy többet lesz itthon, segít mindenben stb. Pedig már két gyerekkel is voltak nehézségeim a koordináció terén, kellett a külső segítség úgy is. Végül az érzelmi zsarolás hatására beadtam a derekam... Azt kell mondjam, hogy hiba volt. Korábban volt két problémamentes, álomszerű terhességem és császárom, nem szenvedtem. Erre most a terhesség felétől feküdnöm kellett, emellé a problémás terhesség mellé jött egy pokoli szülésélmény is. Gondoltam sebaj, hazamegyünk és könnyebb lesz (a lányokkal imádtam már az első heteket is). Nem lett, csak rosszabb. A fiunk folyton sírt, sőt, a mai napig ilyen. Ha csak rá néz valaki, ordít. A szoptatás sem ment, ezért 3 hét után átálltunk tápszerre, ezért a férjem szívta a vérem, hogy miért nem erőltetem és próbálkozok, meg ő aztán nem fog ezért felkelni éjszaka, nehogy azt higgyem. A kicsi miatt a lányokra sem jutott annyi időm, amennyi jó lett volna, ők is szenvedtek és én is. A nagy a mai napig megkérdezi néha, hogy a kicsi meddig lesz itt?! Ezt szörnyű hallani... Főleg, mert nap, mint nap azon rágódom, hogy mennyire nem volt jó ötlet a 3. Tudom, szörnyű anya vagyok emiatt, elismerem. De ha lehetne, visszaforgatnám az időt oda, ahol meghoztuk ezt a döntést. Most, hogy nincs segítségem (a vírus miatt), még rosszabb és nehezebb. Néha ülök, nézem ezt a káoszt magam körül és azon gondolkozom, hogy fogom a két lányt és elmegyünk. Azt hittem, hogy az tenné tönkre a házasságomat, ha a férjem akarata ellenére elvetetem, de tévedtem. Az tette tönkre, hogy úgy szültem gyereket, hogy egyáltalán nem akartam. Ha csak meghallom, hogy gügyög, vagy sír, már gyomoridegem van, hogy újra kezdődik az ébrenlét, vajon most fog-e ordítani a semmi miatt, vagy éppen mi lesz.

Aki csak belém akar rúgni egyet, kérem szépen, ne tegye!

2020. máj. 2. 10:59
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
 91/124 anonim ***** válasza:
31%

" Ő döntött úgy hogy enged a férj kérésének és megtartja szóval a felelősség ugyan úgy az övé." - izé, már említettem paripatestrészeket... a kérdezőnek annyi a felelősséget, hogy két rossz közül a nagyobbikat húzta be... hozott egy rossz döntést, amit azóta meg is bánt...

Nehogy más egy szintre tegyük a zsarolót a zsarolás áldozatávl.

2020. máj. 4. 17:21
 92/124 anonim ***** válasza:
31%

Meg ki vagy te hogy vad idegen szülőket fegyelmezz te? 😂😂😂

Egy senki. És akkor te mondod a másikra hogy nagy az arca? Hát tőled arrogánsabb bekéozeltebb pökhendibb embert még nem igeb láttam.

2020. máj. 4. 17:24
 93/124 anonim ***** válasza:
35%
#92, mondja ezt az, aki másokat küldözgetne orvoshoz, terápiára... meg másoknaka karja megmondani, hogy miben felelősök?
2020. máj. 4. 17:27
 94/124 anonim ***** válasza:
57%

Hát ne is haragudj de nekem egy olyan ember ne beszéljen aki idegeneket akar megnevelni, igazságokról dönt hogy azok mikor állnak és mikor nem mert te azt majd eldöntöd.

Ehhez képest valakinek terápiat javasolni semmi. Csak egy segítő szándék, ellenben a te hatalom mániáddal.

2020. máj. 4. 17:40
 95/124 anonim ***** válasza:
33%

"Ehhez képest valakinek terápiat javasolni semmi. Csak egy segítő szándék" - hát hogyne... meg a másik elmeállapotának a megkérdőjelezése...

(ráadásul totálisan alaptalanul... mert bizony az a teljesen normális, természetes hogy ha valakire valamit ráerőszakolnak, azért egy cseppet sem fog lelkesedni - hacsak nem mazó...)

2020. máj. 4. 18:33
 96/124 anonim ***** válasza:
41%

Nem mindenkinek van gond az elmeállapotával aki ilyen szakmeberek segítségét kéri.

Az már csak a te szegénységi bizonyítványod, hogy mindenkire elmebetegként nézel aki valaha megfordult egy pszichológusnál pl.

De nyugi pont ennyit vártam tőlled, nem többet.

2020. máj. 4. 19:33
 97/124 anonim ***** válasza:
39%
Csúsztatóbajnok, van egy hangyányi különbség az "ő maga kéri" és a "mást küld" között... egyébként blődebb marhaságot nehezen tudtál volna írni, pl. magamat meglehetősen ritkán nézem elmebetegnek... márpedig volt szerencsém pszichológushoz is, pszichiáterhez is, meg antidepresszánshoz is... mint jeleztem én (veled szemben) saját bőrömön is ismerem az ilyen történetet, és pontosan tudom, hogy se gyógszertől, se pszichoblablától nem fognak megváltozni senkinek az érzelmei... de leírtam azt is, hogy mitől változhat meg...
2020. máj. 4. 22:56
 98/124 anonim ***** válasza:
57%

Én meg azt is leírtam hogy letojom veled mi volt. Bámulatos mrnnyie egomán alak vagy.

A kérdező kérdezett többen javasoltuk, hogy szakember. Erre jösz te habzó szájjal és kikered magadnak és mindenkit kvazi az anyjába küldesz el, mert veled ez meg az történt.

Úgyis a kérdező dönti el mit próbál meg vagy mit nem, a mi válaszaink meg pont annyit érnek mint a tieid kicsivel se többet vagy kevesebbet, szóval akár abba is hagyhatod a toporzékolast :) látom nagyon elborult nállad vslami ha itt lassan vérre mész.

2020. máj. 5. 06:38
 99/124 anonim ***** válasza:
57%

Amúgy vicces számodra mit jelent a "küldik" meg mit nevezel te "küldésnek".

Mint mondtam a kérdező kérdezett majd többen leírták az elején hogy SZERINTUK erdemes lenne szakember segitseget kerni.

Erre te 500as vérnyomassal tolod ezt a küldik baromságot, mintha bárki erőszakkal vonszolná oda a kérdezőt.

Veled meg nem volt olyan hogy kérdeztél majd meghallgattál 3 tanacsot, és az egyiket megfogadva önként és szabad akaratodból megtettél valamit?

Ertem én hogy te madból indulsz ki, te aki idegeneket nevelgetsz, mas csaladok eletebe pofazol bele, te aki kvazi torvenyeket gyartasz majd spontan betartatod vagy kijelented hogy itt nem el a torvenyed :)

De ugye van aki csak tanácsol es hagyja hogy a masik döntsön. Nyugi sem en sem mas meg zargatja a kerdezőt privatokkal es nem vonszoljuk eroszakkal sehova, nem "küldjük".

Lépj ki a kis köreidből. Tudod én mashogy javaslok mint te. Te agresszívan ellentmondaat nem tűröen nyomod le a torkán a masiknak a véleményed ami szerinted az igazsag, es mas nem is lehet jo, mas meg csak tanacsol, ennyi.

"Csúsztatás bajnoka".

Azert nagy szavak ezek a vádak egy ilyen agresszív alaktól mint te.

2020. máj. 5. 07:15
 100/124 anonim ***** válasza:
64%

Jézusom mi van itt.

Azért így 100 választ elolvasva, 63%-os szerintem keresd meg újra azt a pszichológust, meg a pszichiátert, meg a bogyóidat, mert rád fér.

Az megvan hogy ez egy nyilvános oldal, és ide mindenki azt ír, amit csak akar? Én nem tudom hogy jösz te ahhoz, hogy parancsolgass más válaszolóknak hogy mit tanácsolhatnak a kérdezőnek, meg mit nem, és aki nem veled ért egyet az "elvárásokat "fogalamaz meg", meg "erőszakkal küldi" a kérdezőt bárhova is.

Én úgy látom itt egyedül te vagy aki elvársz, mégpedig azt, hogy a kérdező úgy rendezze a dolgait hogy te elvárod tőle. Továbbá, azért is nem értem ezt a nagy bezzegelést, mert emberek vagyunk nem után gyártott robotok. Én is meg szerintem más is hozhatna a saját életéből olyan példákat, ahol egy pszichológus jó úton indított el valakit, és segített neki. Akkor most mi is verjük itt a tamtamot hogy a kérdező igen is húzzon terápiára mert az már az XY-nak segített, így neki is fog?

SENKI nem tudhatja, hogy lehet egy ilyen szörnyű állapotot megoldani, egyénenként változik (már ha meglehet). Szóval fejezzük már be azt, hogy egymás válaszait tanácsait húzzuk le. Ez az oldal még mindig azért van, hogy lehessen kérdést feltenni, majd válaszolni.

Nyiss saját blogot, ami meghívásos, ott majd te döntöd el kik lehetnek, ez nem az a hely.

2020. máj. 5. 08:16
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!