Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Úgy érzem, gyűlölöm a legkiseb...

Úgy érzem, gyűlölöm a legkisebbem, szabadulnék tőle. Ez már sosem múlik el?

Figyelt kérdés

A párommal alapból mindig két gyereket terveztünk, a kisebb még 1 éves sem volt, amikor kiderült, hogy teherbe estem (védekeztünk!). Én nem akartam, a férjem nagyon. Ígérgetett mindent, hogy többet lesz itthon, segít mindenben stb. Pedig már két gyerekkel is voltak nehézségeim a koordináció terén, kellett a külső segítség úgy is. Végül az érzelmi zsarolás hatására beadtam a derekam... Azt kell mondjam, hogy hiba volt. Korábban volt két problémamentes, álomszerű terhességem és császárom, nem szenvedtem. Erre most a terhesség felétől feküdnöm kellett, emellé a problémás terhesség mellé jött egy pokoli szülésélmény is. Gondoltam sebaj, hazamegyünk és könnyebb lesz (a lányokkal imádtam már az első heteket is). Nem lett, csak rosszabb. A fiunk folyton sírt, sőt, a mai napig ilyen. Ha csak rá néz valaki, ordít. A szoptatás sem ment, ezért 3 hét után átálltunk tápszerre, ezért a férjem szívta a vérem, hogy miért nem erőltetem és próbálkozok, meg ő aztán nem fog ezért felkelni éjszaka, nehogy azt higgyem. A kicsi miatt a lányokra sem jutott annyi időm, amennyi jó lett volna, ők is szenvedtek és én is. A nagy a mai napig megkérdezi néha, hogy a kicsi meddig lesz itt?! Ezt szörnyű hallani... Főleg, mert nap, mint nap azon rágódom, hogy mennyire nem volt jó ötlet a 3. Tudom, szörnyű anya vagyok emiatt, elismerem. De ha lehetne, visszaforgatnám az időt oda, ahol meghoztuk ezt a döntést. Most, hogy nincs segítségem (a vírus miatt), még rosszabb és nehezebb. Néha ülök, nézem ezt a káoszt magam körül és azon gondolkozom, hogy fogom a két lányt és elmegyünk. Azt hittem, hogy az tenné tönkre a házasságomat, ha a férjem akarata ellenére elvetetem, de tévedtem. Az tette tönkre, hogy úgy szültem gyereket, hogy egyáltalán nem akartam. Ha csak meghallom, hogy gügyög, vagy sír, már gyomoridegem van, hogy újra kezdődik az ébrenlét, vajon most fog-e ordítani a semmi miatt, vagy éppen mi lesz.

Aki csak belém akar rúgni egyet, kérem szépen, ne tegye!

2020. máj. 2. 10:59
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/124 anonim ***** válasza:
43%

Egyébként Kérdező, én fordított szereposztásban ismerem az ilyen szitut - (az exem (N) tartotta meg, mindenféle racionalítás ellenére terhességét) - és az biztos, hogy amíg együtt voltunk csak folyamatosan rosszabb lett... egész addig, amíg nem találtam egy normális társat, akinek végre én voltam fontos, és nem a kicsikebabuka...

Szóval te is ezzel kalkulálhatsz valójában, hogy akkor lesz jobb, ha te is találsz magadnak egy társat aki végre első sorban melletted áll, és első sorban neked kar jót, és nem várja el tőled, hogy áldozd fel magad egy gyerekért. Mert a férjed láthatóan fel se képes fogni, hogy mit művelt, nem hogy bármi módon kárpótolni akarjon.

Egyébként tök nyilvánvaló, hogy egy nem közösen akart gyerek tud legjobban szétrobbantani egy kapcsolatot, ennek az ellenkezőjét csak a magzatvédők szokták hazudozni... de ők nem a párnak akarnak jót, hanem csak a magzatnak...

Addigis annyit tudok tanácsolni, hogy találd mmeg azt a dolgot, ami örömöt okoz számodra az életben, és intézd a bölcsit, hogy mihamarabb ki tudj szakadni a stresszor-környezetből. (akár mi is erről a férjed véleménye)

2020. máj. 2. 19:23
 32/124 anonim ***** válasza:
61%

(14.)A kérdező kommentje:

"Ebből is elegem van, hogy a pici a legfontosabb. Persze, fontos ő is, de szerintem az sem normális dolog, hogy ezzel egy időben az anyának nem lehetnek szükségletei, neki nem lehet rossz, és ő igenis fogja be a száját, mert a végén a pici megérzi... Nekem is szükségem lett volna szeretetre, nem is kevésre."

Fel nem foghatom, hogy miből gondolja az itt megnyilvánulók jó része, hogy attól lesz bármi is jobb, amitől a jelenlegi rossz helyzet lett... hogyha azt teszi, amit a férje, hogy a babát a Kérdező elé helyezi...

(szerintem ettől csak rosszabb lesz)

2020. máj. 2. 20:54
 33/124 anonim ***** válasza:
55%

Szegény :(

Ne hagyd magad érzelmileg zsarolni, nem vagy rossz ember

2020. máj. 2. 22:54
 34/124 anonim ***** válasza:
64%
Szerintem neked nem a gyerekeddel van bajod, hanem a férjeddel. Könnyebb egy olyan valakire haragudni, aki nem tud visszaszólni, és nem függsz tőle anyagilag. Én a helyedben fognám a 3 gyereket és különköltöznék, megnézném, hogy úgy is ellenséges vagy-e a kicsivel.
2020. máj. 3. 10:09
 35/124 anonim ***** válasza:
35%
Utolsó, ez nem logikai elven működik... pont olyan, mint ha az embeert megcsalják, akkor is csak a saját párjára neheztelhetne, de ettől még a szeretőre lesz pipa leginkább...
2020. máj. 3. 10:34
 36/124 anonim ***** válasza:
44%
Most ne haragudjatok már, de totál le van húzva mindenki aki azt méri tanácsolni, hogy kezeltesse magát. Egy jó érzésű anya szerintem alap, hogy megbotránkozik a kijelentésen miszerint gyűlöli a 6hós babáját. Persze igen alap, hogy mindenkinek van szükséglete de isten bocsássa meg te éltél szexuális életet amiből fogant, te nem mentél abortuszra annak ellenére, hogy nem akartad ez a te felelősséged. Azért egy kicsit gondolkozz már el. Sajnálhatod magad, haragudhatsz a gyerekedre, ferjedre, de semmi nem fog megoldodoni ha nem kérsz segítséget.
2020. máj. 3. 12:12
 37/124 anonim ***** válasza:
39%

"semmi nem fog megoldodoni ha nem kérsz segítséget"

És mit/hogyan old meg, ha kér? Heti 1x elbeszélget egy pszichológussal vagy leszedálja nyugtatóval, antidepresszánssal, egyéb vackokkal egy pszichiáter. Tök jó... Ettől mi változik?

2020. máj. 3. 13:00
 38/124 anonim ***** válasza:
66%

Igenis van olyan hangulatjavító, nyugtató ami nem tompít. Nem abban a korban vagyunk, hogy csak a végletek között lehet mozogni.

Egyébként itt a kérdező csak a saját családjával és magával tol ki, ha nem tesz semmit, velünk nem. Mi elolvassuk, elszörnyülködünk, aztán éljük az életünk és nem úgy ahogy ő. Ennél csak rosszabb lesz! Egy pszichiáter rengeteget tudna neki segíteni (igen, valószínűleg egy számára megfelelő gyógyszerrel), jobban érezné magát, kicserélnék. TUDNÁ SZERETNI A GYEREKÉT! Ha nem kér belőle, ám legyen! Felnőtt ember! Éreznie kellene hogy ez így nem mehet tovább! Ennél csak nehezebb idők jönnek majd, hiszen még milyen kicsi!

Csak leírok egy történetet: az egyik ismerősöm szörnyű dolgokon ment át, majd lett két gyereke. Kb ívy érezte magát mint most a kérdező. elment orvoshoz. Kapott gyógyszert, szedte, egyáltalán nem volt kábult, fáradt semmi, csak volt türelme a gyerekeihez. Amikor ugy erezte hogy kepes a gyogyszer nélkul is jol lenni, abbahagyta. Hogy mi tortent vele? Erdekelte a gyerekei, a ferje es sajat maga. Azert nem mindegy milyen gondolatokkal telnek a napjaid! Ezt gondolos vegig!

2020. máj. 3. 13:09
 39/124 anonim ***** válasza:
43%

A másik két gyerekét tudja szeretni! Pszi és gyógyszer nélkül. A nem kívántat, aki pocsék terhesség és rémálom szülés után kezelhetetlen ordítógép, nem. "Érdekes"...

Igazából ez egy olyan helyzet, amire nincs jó megoldás. Ellátja, gondozza, neveli kötelességszerűen, felelősségtudattal, mert muszáj. És várhatja, hogy teljenek az évek, lazuljon a kapocs, egyre kevesebb időt kelljen együtt tölteni, majd kirepüljön. Ennyi. Szeretetet, pozitív érzéseket "csiholni" nem lehet, gyógyszerrel sem. Szärrá gyógyszerezhetnek, akkor is utálni fogom azokat az embereket, akiket utálok. Óriási szerencsétlenség és probléma, ha a gyerek is ezek közé tartozik, de a duma és a bogyók ugyanúgy nem változtatnak ezen sem, mint bármelyik más emberrel szembeni ellenérzésen.

2020. máj. 3. 13:25
 40/124 anonim ***** válasza:
47%

"egy jó érzésű anya megbotránkozik" úristen, de utálom ezt az álszent bezzegelést. És ha megbotránkozik, akkor mi van? Nem attól lesz valaki pszichiátriai kezelésre szoruló beteg, hogy te megbotránkozol rajta. Ha egy kicsit benéznénk az oly igen "jóérzésű" anyukák fejébe meg hálószobájába, lehet, ott is lenne ám megbotránkozás, csak ők nem vallják be, hogy kifelé lehessen nyugodtan vetíteni meg bezzegelni.

A kérdező segítségre szorul, de az nem pszichiátriai. Elmegy a pszichiáterhez, és? Attól a férje jobban fogja támogatni vagy normálisabb lesz, hogy a kérdező antidepresszánst kap? De mondjuk pszichológushoz elmenni, az egy jó kompromisszum. Ott egy objektív szakemberrel át lehetne beszélni a problémát.

2020. máj. 3. 13:45
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!