Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Úgy érzem, gyűlölöm a legkiseb...

Úgy érzem, gyűlölöm a legkisebbem, szabadulnék tőle. Ez már sosem múlik el?

Figyelt kérdés

A párommal alapból mindig két gyereket terveztünk, a kisebb még 1 éves sem volt, amikor kiderült, hogy teherbe estem (védekeztünk!). Én nem akartam, a férjem nagyon. Ígérgetett mindent, hogy többet lesz itthon, segít mindenben stb. Pedig már két gyerekkel is voltak nehézségeim a koordináció terén, kellett a külső segítség úgy is. Végül az érzelmi zsarolás hatására beadtam a derekam... Azt kell mondjam, hogy hiba volt. Korábban volt két problémamentes, álomszerű terhességem és császárom, nem szenvedtem. Erre most a terhesség felétől feküdnöm kellett, emellé a problémás terhesség mellé jött egy pokoli szülésélmény is. Gondoltam sebaj, hazamegyünk és könnyebb lesz (a lányokkal imádtam már az első heteket is). Nem lett, csak rosszabb. A fiunk folyton sírt, sőt, a mai napig ilyen. Ha csak rá néz valaki, ordít. A szoptatás sem ment, ezért 3 hét után átálltunk tápszerre, ezért a férjem szívta a vérem, hogy miért nem erőltetem és próbálkozok, meg ő aztán nem fog ezért felkelni éjszaka, nehogy azt higgyem. A kicsi miatt a lányokra sem jutott annyi időm, amennyi jó lett volna, ők is szenvedtek és én is. A nagy a mai napig megkérdezi néha, hogy a kicsi meddig lesz itt?! Ezt szörnyű hallani... Főleg, mert nap, mint nap azon rágódom, hogy mennyire nem volt jó ötlet a 3. Tudom, szörnyű anya vagyok emiatt, elismerem. De ha lehetne, visszaforgatnám az időt oda, ahol meghoztuk ezt a döntést. Most, hogy nincs segítségem (a vírus miatt), még rosszabb és nehezebb. Néha ülök, nézem ezt a káoszt magam körül és azon gondolkozom, hogy fogom a két lányt és elmegyünk. Azt hittem, hogy az tenné tönkre a házasságomat, ha a férjem akarata ellenére elvetetem, de tévedtem. Az tette tönkre, hogy úgy szültem gyereket, hogy egyáltalán nem akartam. Ha csak meghallom, hogy gügyög, vagy sír, már gyomoridegem van, hogy újra kezdődik az ébrenlét, vajon most fog-e ordítani a semmi miatt, vagy éppen mi lesz.

Aki csak belém akar rúgni egyet, kérem szépen, ne tegye!

2020. máj. 2. 10:59
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/124 anonim ***** válasza:
61%

"Ellátja, gondozza, neveli kötelességszerűen, felelősségtudattal, mert muszáj. És várhatja, hogy teljenek az évek, lazuljon a kapocs, egyre kevesebb időt kelljen együtt tölteni, majd kirepüljön. Ennyi."

Ja ez jól hangzik, aztán 18év múlva kapunk egy lelkisérült fiatal felnőttet, akinek kitudja milyen hatással lesz az életére a mögötte lévő 18év, hogy az utálta a legjobban akitől a legtöbb szereteter várta.

Itt mindenki csak odáig jut hogy baba vs anya, közben többről van, illetve lesz itt szó a későbbiekben.

2020. máj. 3. 14:01
 42/124 anonim ***** válasza:
43%
#41 Ezt értjük, tudjuk, nyilván nagyon nem örülünk neki, és borzasztóan sajnáljuk. DE ettől a tudástól (is) változik bármi?
2020. máj. 3. 15:00
 43/124 anonim ***** válasza:
58%
Nem valtozik, ezt csak azert irtam mert mindenki vagy az anyán sajnalkozik vagy a kisbabán. Mintha nem lenne más következménye.
2020. máj. 3. 15:20
 44/124 anonim ***** válasza:
56%
Meg hogy szerinted felnő a gyerek "ridegtartásban" és "ennyi" ahogy te fogalmaztál, eltelik a 18év. En meg továbbgondoltam hogy mi lehet az után.
2020. máj. 3. 15:24
 45/124 anonim ***** válasza:
55%

"Most ne haragudjatok már, de totál le van húzva mindenki aki azt méri tanácsolni, hogy kezeltesse magát. Egy jó érzésű anya szerintem alap, hogy megbotránkozik a kijelentésen miszerint gyűlöli a 6hós babáját." - már bocsi, de saját tapasztalatom szerint az ilyen helyzetekben a "jóérzésű anyák" többnyire a helyzet rendeződésének legfőbb akadályozói szoktak lenni, kezdve onnan, hogy már eleve a magzat mellett lobbyznak még a terhesség alatt. A pszichológust meg a pszichiátert nem kell túldimenzionálni, valamennyire segíthetik a helyzet rendeződését HA valóban van depressziós komponens a képben. Azon viszont, hogy a Kérdezőt csúful becsapták és kihasználták, egyik se tud segíteni. Azon csak az tud(na), aki becsapta és kihasználta, ha gerincet növesztene.

Egyébként meg a helyzeten természetesen mind az öt fős család szívni fog...

És ezen spec nem változtat semmiféle bogyó és semmiféle pszichorizsa...

2020. máj. 3. 16:33
 46/124 anonim ***** válasza:
65%

A kérdezőt senki nem "csapta be".

Nem akart gyereket de nem ment abortuszra. Önkènt!!!! Ebbe mi a becsapás? Hagyjuk már ezt a férj azt igerte hogy.....maszlagot. Ha én nem akarok egy gyereket nekem igerhetik hogymajd mennyit foglalkozik vele...az nem változtat a tényen hogy a nem akart gyerek létezik, az én gondom IS. Ez nem egy aranyhalhal, hogy francnak se kell de egye fene férjem akarja, megeteti, nekem nem változtat az életminőségemen ám legyen.

Félre ertés ne essék nagy tuskó volt a férj hogy így kötötte az ebet a karóhoz, de a kérdezőt se állitsuk már be áldozatnak akit szegényt csúful átvertek. 2 gyerekes anya volt, még azt se lehet mondani nem tudta mit vàllalt. De tudta, csak nyúl volt a döntése mellett kiállni. Most meg úgy sajnálni kéne.

2020. máj. 3. 17:27
 47/124 anonim ***** válasza:
51%

#46, abszolút nem értünk egyet.. az érzelmi zsarolás bizony kő kemény becsapás... és bizony az ember csak a saját tapasztalatain át jut el addig, hogy az a "társat" akinek "egy kicsike magzatka" sorsa fontosabb a párjánál, azt aznap kell kirúgni, akkora ívben, mint az egyenlítő... ez sajnos nem olyan tudás, ami velünk születik... ezt megszerezzük, vagy egy ilyen kapcsolatba kerülve, vagy egy ilyen kapcsolatból származó gyerekként.

Ezért sem tartom jó tanácsnak azt ebben a helyzetben, hogy a Kérdező tegyen ezt meg amazt... ugyanis pont azért került ebbe a pocsék élethelyzetbe, mert sajnos sikeresen rávették, hogy tegyen olyan dolgokat amiből neki csak kára származik.

Szóval ez max akkor oldódik meg, ha a Kérdező egy ideig csak kapna-kapna-kapna...

(amire addig nem sok esélye van, amíg marad ebben a kapcsolatban, ahol ő a férjének egyértelműen csak a vérvonalát biztosító eleven inkubátor)

2020. máj. 3. 17:50
 48/124 anonim ***** válasza:
38%
Wao látom minden mondatomat sikerült megválaszolni és képmutatónak titulálni. Maximálisan egyet értek az utolsó válaszolóval. Ha van egy tuskó férjem, akkor már 2gyerek után eltávolodunk, igen testileg is. Itt nem ez történt. Oké becsúszott a baba, bár nekem ez is magas hiszen ha védekezek normálisan akkor ennek a valószínűsége is minimális, de oké megtörtént. Majd ha én úgy érzem, hogy van egy szar házasságom és biztos vagyok benne, hogy nem szeretnék több gyereket akkor mi a jó istenért szülte meg? És ti mint anyák bólogattok neki, hogy a bömbölő masinát kifogott? Nem kell a pszichológus, mert nehogy elinduljon egy irányba ami segítségére lehet? Képtelen a ferjjel rendezni a kapcsolatát, utalja a gyereket ez így oké? Ha én ilyen helyzetben lennék engem ez felemésztene és ha az kellene h be próbálkozzak egy szakembernél megtenném. Minden probléma azért van, hogy megoldjuk és ebben a történetben a nő fejében kellene rendet tenni. Egy féléves gyerek semmiről sem tehet.
2020. máj. 3. 17:54
 49/124 anonim ***** válasza:
34%

#47 de fejtsd már ki hol az érzelmi zsarolás, meg az igérgetés?

Tegyük fel hogy a kérdező férje kiváló apa és sokat foglalkozik a kicsivel. Akkor mi van?? Attól a kérdezönek minden nap látnia kell a nem kivánt gyereket, foglalkoznia vele, elviselnie mert 2 emberes történet a gyerekvàllalás. Akkor ideáis esetben a kérdezőnek minek kéne örülbie? Hogy cssk fele olyan fostalicska az élete? Hű. Hàt nekem akarna valaki így jót akarni meg igergetni meg nem átverni, ki is szaladnék a világból.

A kérdezönek az első pillanatban vilagosnak kellett volna hogy legyen ebből kétféleképp jöhet ki: vagy nagyon sz.ar lesz v csak sz.ar lesz. Egyik se jó kimenetel. Igergetes ide allitolagos zsarolas oda ezt a terhességet nem kellett volna megtartania.

Ha a kedves férj meg képes öt meg a családot ezért elhagyni akkor mehetett volna isten hírével masik szülőgèpet keresni.

Ezt a kérdező cseszte el, mert nem látta át hogy ebből legjobb esetben is csak sz.arul jöhetett volna ki, de végül nagyon sz.arul jött ki belőle. Ezzel tönkretette 5 ember életét.

2020. máj. 3. 18:18
 50/124 anonim ***** válasza:
37%
Igérgetés helyett becsapast akartam irni.
2020. máj. 3. 18:19
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!