Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Baj az, hogy nem maradok a...

Baj az, hogy nem maradok a gyerek mellett a házban, ha alszik?

Figyelt kérdés
14 hónapos lányom, általában fél 7-kor kel, délelőtt játszik önállóan, vagy nekem "segít" főzni és takarítani, játszunk a kertben majd ebéd után kb 2 órát alszik a szobájában, egyedül. Utána pedig játszunk egész délután együtt és 8-kor megy aludni. A fülembe jutott, hogy mennyire szidnak a környéken, mert amikor alszik a kicsi én a kertben napozok/olvasok/sörözgetek(!! Kizárólag alkoholmentes radlert iszok🤦‍♀️) és nem figyelek rá. Igen beláltnak még az udvarra, körbeültettük a kerítést kúszónövényekkel, de időbe telik mire megnő. Meg mekkora felelőtlen vagyok, hogy én ilyenkor elmegyek boltba, ami 2 házzal van odébb és 10 percen belül otthon vagyok. Tényleg mellette kellene ülnöm vagy ki sem jönni a házból amikor alszik?
2020. ápr. 11. 12:49
1 2 3 4 5
 41/49 A kérdező kommentje:
36os válaszolónak nagyon elmentek otthonról. Amiket felsoroltál mégis miben lenne más ha a 14 hónapos gyerek is velem lenne? Úgy nem ütne el a kocsi? Nem lenne rablás? Összeesek és ő velem van az üres utcán? Noooormális vagy Margit? Szó szerint rettegsz az élettől. Tudod mennyi balesetem volt már gyerekként? 8 éves koromban egy traktor oldalról belehajtott a buszba amin az anyámmal utaztam. Anyának és nekem is bordatörés, agyrázkódás. 17 évesen a zebrán elütött egy busz. 1 hónapig fekvés. Szerinted mi volt ezután? Folytattam tovább az életemet. Vagy egy 8 éves és egy 17 éves nem gyerek? Soha többé ne üljek buszra? Ilyen bármikor bárkivel megtörténhet, gyerekkel, felnőttel, terhes nővel, kisbabával... Szerintem jobban járnál ha nem a híreket olvasnád vagy néznéd. Sajnálom a gyereked, hogy ennyire helikopter anya jutott neki.
2020. ápr. 12. 08:34
 42/49 anonim ***** válasza:
25%

Jézuaom mennyi ostoba választ kaptál.

Ha alszik a kisebb, kimegyek a kertbe, bébiőrt nem használok már, mert csak szétszereli, játszik vele. De tudom, kb mennyit alszik, de néha ránézek. Én is szoktam pihenni akár tavolabb a háztol, vagy a szomszéddal dumálni, ha pedig az utca másik oldalán lenne a bolt, átugranék. Mondjuk nálam ilyen nincs.

De sosem tudtam úgy elképzelni magam, hogy a gyerek valagában ácsingózok akkor is, ha alszik. Akkor legalább nyugodtan tudtam mosni, főzni, olvasni, filmezni, a naggyal játszunk, mikor alszik a kicsi, vagy csak beszélgetünk.

De ez a mi van, ha megfullad, anyát eluti a kocsi csak kárrogás, semmi több. A baj akkor ia megtörténik, amikor 3 centire állsz a gyerek mellett, szóval tök mindegy, mert bármikor történhez bármi. Azért ennyire nem kellene a mi lesz ha... kezdetű mondatok szerint létezni, mert az nem élet...

2020. ápr. 12. 09:07
 43/49 anonim ***** válasza:
81%
En meg mindig azt mondom, a bolt nem fer bele. Es igen, nem vagyok a gyerel valagaban, ha alszik, csinalom a dolgom (bar mostanaban en is pihenek, addig is nyugi van).
2020. ápr. 12. 09:16
 44/49 anonim ***** válasza:
62%
Azért ez már kezd az a kor lenni, amikor egyes leleményes egyedek már próbálkoznak átmászni a rácsos ágyon fejjel előre, és ha mégis sikerül talpra érkezni, szép csendben nekiállnak valami még baleset veszélyesebb terepet meghódítani... bár tény, hogy másoknak meg két évesen sem jut ez eszébe, de mindig az első alkalom a meglepetés.
2020. ápr. 12. 11:00
 45/49 anonim ***** válasza:
67%
És mégis honnan tudják ,hogy olyankor alszik a gyereked amikor te boltban vagy ,és nem pl a nagyanyjánál van,vagy bármi. Na most ha elmondod másoknak,akkor ne csodálkozz,hogy ítélkeznek feletted. A kerttel semmi gond nincs ha tényleg van bébiőröd , a boltba elmenni és egyedül hagyni a gyereket viszont nagy felelőtlenség és büntetendő is ,nem mellesleg .
2020. ápr. 12. 13:05
 46/49 anonim ***** válasza:
0%

"Nem kell belehalnia semmibe, ahhoz hogy "baj" legyen. Barátnőm fia most 8 éves. 5 éves volt, amikor a következő történt: amíg ő aludt, leugrott a postázhoz a 3dikról. Kissrác felébredt, nem találta az anyját és kiborult. Nem történt úgymond semmi. 1 perc múlva vissza is ért az anyja, csak épp az a pár perc elég volt hogy a mai napig féljen egyedül maradni pl egy hasonló szituban. Az eset után nagyon sokáig rémálmai voltak."

anyám, ez komoly??? ha az anyja épp a nagy macit tolta volna a wcbe akkor se ér oda... és ha nem 3m-re van a wc a gyerek valszeg meg se hallja, ha kiabál neki, a saját hangjától...

kérdező, én simán megtettem ezeket.

panelban lakunk, 2. emeleten, a mellettünk lévő 4 emeletes aljában van a kisbolt. Többször átszaladtam, ha nagyon kellett valami, nem volt 5p, annyi, hogy ilyenkor nem lifttel közlekedtem. Nincs közben út, amin át kell menni, csak játszótér a ház előtt... ebbyi paramamit, istenem... ha a gyerek alszik te meg tusolsz, wc-zel, hajatmosol, egy emelettel lejjebb porszívózol, akkor se hallod, hogy belefullad a hányásába.. anyám..

2020. ápr. 13. 21:54
 47/49 anonim ***** válasza:
82%
Utolsó: az egy percet látom mindenki szó szerint vette... 🤦 Felébredt, hívta az anyját, nem válaszolt, kereste a lakásban, nem találta. Bepánikolt. Látom nehéz elhinni, de megtörtént. Miért olyan q nehéz elhinni??
2020. ápr. 14. 08:22
 48/49 anonim ***** válasza:
21%

Az 5 éves egész más, nekik van már fogalmi gondolkodásuk, de a valószínűségeket még nem tudják mérlegelni egy új és ijesztő helyzetben.

Amúgy a bébiőr adni is tud, tudtommal, tehát ha hallja, hogy felébred, tud hozzá beszèlni, amíg hazaszalad. Egy 14 hónapos amúgy se sírva ébred már, mint egy kisbaba, hanem általában elkezd valamivel foglalkozni. Pl az enyém, ahogy írtam, lejön az ágyból (nem rácsos ágy), ha talál vmi izgit, akkor elvan vele, aztán megkeres.

Meg amúgy is, a legtöbb ember nem tud rohanni a babához, pl ha fent elkezd sírni, amíg lent porszívózok, meg se hallom, amíg nem végzek, de én ha meg is hallottam is eltelt 5 perc minimum, mire befejeztem és felértem.

2020. ápr. 14. 10:12
 49/49 anonim ***** válasza:
0%
a harmadikról leszaladni a postaládához nem vesz igénybe többet egy percnél, hacsak nem rákjárásban megy lefele. Ezt a kamut jobban ki kellett volna találnod. Legalább a postáshoz ment volna, akkor hihetőbb lenne
2020. ápr. 14. 11:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!