Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Baj az, hogy nem maradok a...

Baj az, hogy nem maradok a gyerek mellett a házban, ha alszik?

Figyelt kérdés
14 hónapos lányom, általában fél 7-kor kel, délelőtt játszik önállóan, vagy nekem "segít" főzni és takarítani, játszunk a kertben majd ebéd után kb 2 órát alszik a szobájában, egyedül. Utána pedig játszunk egész délután együtt és 8-kor megy aludni. A fülembe jutott, hogy mennyire szidnak a környéken, mert amikor alszik a kicsi én a kertben napozok/olvasok/sörözgetek(!! Kizárólag alkoholmentes radlert iszok🤦‍♀️) és nem figyelek rá. Igen beláltnak még az udvarra, körbeültettük a kerítést kúszónövényekkel, de időbe telik mire megnő. Meg mekkora felelőtlen vagyok, hogy én ilyenkor elmegyek boltba, ami 2 házzal van odébb és 10 percen belül otthon vagyok. Tényleg mellette kellene ülnöm vagy ki sem jönni a házból amikor alszik?
2020. ápr. 11. 12:49
1 2 3 4 5
 11/49 anonim ***** válasza:
31%
A bébiört viszed a boltba is? Mert szerintem úgy oké. Sose csináltam ilyet, de nem is volt ilyen hatósugarú bébiőröm.
2020. ápr. 11. 13:28
 12/49 anonim ***** válasza:
45%
Igen, baj. Felelőtlenség elmenni a boltba. Még ha vinnéd is a bébiőrt, ha baj van, nem tudsz neki segíteni, mert haza kell érned. Sose hagynám így egyedül. Mondjuk én a kertbe se megyek ki, amíg alszik. De az még esetleg belefér hét.
2020. ápr. 11. 13:32
 13/49 A kérdező kommentje:

Igen jó a bébiőröm.

De már bánom hogy írtam ide, a tökéletes szuperanyuk gyakoris társaságába. Ti szoktatok bármit is csinálni azon kívül hogy egész nap a gyerek seggében vagytok?

Mindegy megyek is és maradok továbbra is ilyen felelőtlen és nem azon agyalok hogy mibe fog belehalni miközben békésen alszik a biztonságos kiságyban, a bababiztos szobájában.

2020. ápr. 11. 13:34
 14/49 anonim ***** válasza:
87%
A kertbe, nappaliba simán kimennék, de a boltba már nem. Nem csak a gyerekkel történhet valami, hanem veled is. Elég egy felelőtlen autós, vagy bármi más.
2020. ápr. 11. 13:35
 15/49 anonim ***** válasza:
84%
Avval szerintem sincs baj, ha a kertben vagy, főleg ha van bébiőr. Én is így tennék, ha nem tömblakásban laknék. De avval én sem tudok egyetérteni, hogy elmész a boltba. Hiába a bébiőr, ha baj van túl messze vagy.
2020. ápr. 11. 13:37
 16/49 anonim ***** válasza:
86%
Szerintem is csak a kert fér bele, a bolt nem. Ezért írtad ki, hogy válaszoljanak, most válaszoltak. Nem kell megsértődnöd, megtudtad, amit akartál.
2020. ápr. 11. 13:38
 17/49 anonim ***** válasza:
81%

9, azért nem kell sztem túltolni. Ilyen alapon mászókára se mehet a gyerek.

El tudom kèpzelni, hogy az anyuka vmiért elrohant a boltba, ebben a járványidőben talán így volt a legjobb. Ha a bébiőr elér addig, nem olyan gáz.

Nekem a szomszédnak kellett naponta vérhigító szurit adni, pár hetes volt a babám, hideg január volt. Nekünk nincs bébiőrünk, de volt, hogy átsprinteltem keg vissza, ami kb 1 perc volt, mert már előre szóltam, hogy nyissanak és készítsenek elő mindent, miközben aludt a babakocsiban.

Soha nem hányt, nem is volt bukós a gyerekem, persze van rá matematikai esély, hogy pont akkor belefullad a hànyásába, de egy 14 hónaposnál ez nem olyan valószínű, ennyi erővel én is megfulladhatok a hányásomban álmomban.

Meg napközben is ide-oda mászkálnak a gyerekek a házban, ahol lèpcső van, ott azon is, ha már nagyobbak, nem lehrt lekötözni őket. Az orrod előtt is leeshet a lèpcsőről és szétcsaphatja a fejét, 2 vagy 5 évesen is. Minden pillanatban csak Isten tud ràjuk vigyázni.

Szóval itt a szomszédok is szerintem kicsit foglalkozhatnának magukkal. Nem szeretem az ilyeneket. Biztos nem fér bele a világukba, hogy egy anya napozhat a kertben. Rólam azért suttogtak, hogy hordozóban sétálok a csecsemővel.

2020. ápr. 11. 13:38
 18/49 anonim ***** válasza:
80%

Kertes házban lakunk mi is és el sem tudom képzelni, hogy ott gubbasszak a szomszéd szobában míg alszik/aludt. Ott a bébiőr, kamera, egy csomó olyan kütyü ami pont az ilyen felügyeletet segíti.

Aki ezzel nem ért egyet, azt nem értem. Pl én baromi jó alvó vagyok. Ha a babám a másik szobában alszik és éjjel nem ébredek fel arra ha megfordul, akkor már rossz vagyok? A sírás más dolog. Soha ne történjen ilyen, de sajnos a légzésfigyelő hiányában akár éjjel is történhet nagy baj, amire nem ébredünk fel. És sokaknak nincs figyelőjük. De ne történjen ilyen tragédia, viszont példának tökéletes. Az hogy délután távolról figyelve kint napozik a szülő, semmi hibát nem feltételez.

2020. ápr. 11. 13:39
 19/49 anonim ***** válasza:
42%

Meg én kevés embert tudok, aki a babakocsiba is tesz légzésfigyelőt, mégis sokan leeresztenek egy textilpelust elé, ha elalszik a gyerek séta közben.

Vagy ha már nagyobb és kifelé van fordítva.

Simán elvileg ott is meghalhat, 4 perccel a légzésmegállás után már nincs élő agysejt.

Tragédia mindig történhet, nyilván jó csökkenteni a valószínűségét.

2020. ápr. 11. 13:49
 20/49 anonim ***** válasza:
0%
Társas házban lakunk, 4 lakásosban. Vagy egy három éves és egy három hónapos babám. A tarolóba le szoktam szaladni pl. befőttért míg a kicsi alszik és a nagy oviban. Vagy ha a nagy itthon van lejön velem. De őt még ha alszik sem hagynám fent. A férjemmel szoktam a szemetet is kiküldeni kora reggel mikor dolgozni megy vagy este, ha hazajön. Az ajtókat csukjuk, elől és hátul is, van egy kis udvar. Van, hogy lemegyünk a kicsit a babakocsiba teszem és feljövünk a naggyal a szemétért amit már kikészítettem a lépcsőházba. Vagy felmossuk a lépcsőházat. De ez csak addig opció számomra míg nem fordul, ficánkol sokat vagy ül. Mert kiborulhat, kieshet a babakocsiból. Azt nem tenném meg soha, hogy míg alszik fent a szemetet kivigyem az udvarra. Azt soknak találom. Szóval az, hogy az udvaron vagy oké. Az, hogy a kertben az nekem nem oké (Anyósom mondta, hogy mikor a férjem kicsi volt felkapálta a kertet, leszedte az uborkát, veteményezett stb. míg aludt. Mondtam, hogy ez most gyermekveszélyeztetés!) és az sem, hogy elmész a boltba. Ez olyan, mint egyszer valaki írta a gyógyszertárat és esett az eső. Hát inkább ázzak meg, hogy őt védjem valamilyen szinten az esőtől, mint otthon hagyjam! A bajt nem lehet tudni.
2020. ápr. 11. 14:21
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!