Baj az, hogy nem maradok a gyerek mellett a házban, ha alszik?
Meg azt nem értem, mért lenne gyerekveszélyeztetés, ha kapálsz, amíg alszik, de az nem az, hogy Te a kicsi gyereket lent hagyod, amíg felmész a szemétért (amivel nekem amúgy nincs bajom)?
Ezekről nem lehet így nyilatkozni. Pl és ha a gyerek a nyitott ablaknàl alszik, és Te előtte kapálsz vagy ilyesmi?
Illetvrle Ti ébren mindig egy szobában vagytok vele (ébren sokkal veszélyesebbek, mint alva)?
Mi egy 4szintes szinteltolt házban lakunk, nekem a 15 hónapos szabadon mászkàl benne. Lehozom, hogy legyen itt, amíg főzök pl, de ha megunja, felmegy 10+8 fokot a lépcsőn és a szobájában játszik. Pár percente ránézek, de én nem tudok mögötte állni, ha megszakadok se. Plusz imád a lépcsőn játszani, fel-lemászni, dobálni a játékokat vagy a szájában hurcolni a plüssöket vagy ilyesmi. Ma kiment a kertbe, amíg megcsináltam az ebédet. Nyitva volt az ajtó, 2 percente kiszaladtam ránézni...
Nem kell belehalnia semmibe, ahhoz hogy "baj" legyen. Barátnőm fia most 8 éves. 5 éves volt, amikor a következő történt: amíg ő aludt, leugrott a postázhoz a 3dikról. Kissrác felébredt, nem találta az anyját és kiborult. Nem történt úgymond semmi. 1 perc múlva vissza is ért az anyja, csak épp az a pár perc elég volt hogy a mai napig féljen egyedül maradni pl egy hasonló szituban. Az eset után nagyon sokáig rémálmai voltak.
De gondolom neked már volt ilyen és a 14 hónapos észre se vette. Éd minden szép és jó. Ha meg nem, akkor nem tudhatod, hogy a te gyereked hogy reagálna egy ilyen szituban... Nem kell a legrosszabbra gondolni, hogy pl. Kiesik az ablakon, de elég egy ilyen lelki dolog is.....
Jesszus! Ne hallgass a sok vészmadárra, ameddig pedig a kúszónövény nem elég sűrű, vehettek ilyen kiterekerhető paravánt, hogy ne lássanak be.
Semmi baj ezzel, főleg, hogy írtad, van bébiőr is. Én is kertezek ugyanúgy, boltba nem megyek, de nálunk jóval messzebb van a legközelebbi is, mint hozzátok.
"Kissrác felébredt, nem találta az anyját és kiborult. Nem történt úgymond semmi. 1 perc múlva vissza is ért az anyja, csak épp az a pár perc elég volt hogy a mai napig féljen egyedül maradni" - ilyen hülyeséget meg rég olvastam. Basszus, a ház legtávolabbi pontjáról ne érek oda hozzá 1 perc alatt. Nehogy már ebbe zavarodjon bele. Egészséges és ép lelkületű gyerekkel nem történik ilyen, ott más bibi is volt. Valami jóval nagyobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!