Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Baj az, hogy nem maradok a...

Baj az, hogy nem maradok a gyerek mellett a házban, ha alszik?

Figyelt kérdés
14 hónapos lányom, általában fél 7-kor kel, délelőtt játszik önállóan, vagy nekem "segít" főzni és takarítani, játszunk a kertben majd ebéd után kb 2 órát alszik a szobájában, egyedül. Utána pedig játszunk egész délután együtt és 8-kor megy aludni. A fülembe jutott, hogy mennyire szidnak a környéken, mert amikor alszik a kicsi én a kertben napozok/olvasok/sörözgetek(!! Kizárólag alkoholmentes radlert iszok🤦‍♀️) és nem figyelek rá. Igen beláltnak még az udvarra, körbeültettük a kerítést kúszónövényekkel, de időbe telik mire megnő. Meg mekkora felelőtlen vagyok, hogy én ilyenkor elmegyek boltba, ami 2 házzal van odébb és 10 percen belül otthon vagyok. Tényleg mellette kellene ülnöm vagy ki sem jönni a házból amikor alszik?
2020. ápr. 11. 12:49
1 2 3 4 5
 21/49 anonim ***** válasza:
78%
Hogy érted, hogy az udvar jó, de a kert nem? Lehet, buta vagyok, de nekem ezek szinonimák.
2020. ápr. 11. 14:28
 22/49 anonim ***** válasza:
77%

Meg azt nem értem, mért lenne gyerekveszélyeztetés, ha kapálsz, amíg alszik, de az nem az, hogy Te a kicsi gyereket lent hagyod, amíg felmész a szemétért (amivel nekem amúgy nincs bajom)?

Ezekről nem lehet így nyilatkozni. Pl és ha a gyerek a nyitott ablaknàl alszik, és Te előtte kapálsz vagy ilyesmi?

2020. ápr. 11. 14:31
 23/49 anonim ***** válasza:
28%

Illetvrle Ti ébren mindig egy szobában vagytok vele (ébren sokkal veszélyesebbek, mint alva)?

Mi egy 4szintes szinteltolt házban lakunk, nekem a 15 hónapos szabadon mászkàl benne. Lehozom, hogy legyen itt, amíg főzök pl, de ha megunja, felmegy 10+8 fokot a lépcsőn és a szobájában játszik. Pár percente ránézek, de én nem tudok mögötte állni, ha megszakadok se. Plusz imád a lépcsőn játszani, fel-lemászni, dobálni a játékokat vagy a szájában hurcolni a plüssöket vagy ilyesmi. Ma kiment a kertbe, amíg megcsináltam az ebédet. Nyitva volt az ajtó, 2 percente kiszaladtam ránézni...

2020. ápr. 11. 14:40
 24/49 anonim ***** válasza:
5%
Baj.
2020. ápr. 11. 14:55
 25/49 anonim ***** válasza:
72%
Nem baj. A válaszokat olvasva most már értem, miért akarnak anynian beleszakadni a gyereknevelése. Így persze, hogy bele lehet, ha 7/24 körülötte forog az ember élete és minden a gyerekről szól.
2020. ápr. 11. 15:37
 26/49 anonim ***** válasza:
80%
Azért a minden a gyerekről szól és a felügyelet nélkül otthon hagyom között elég széles a skála. Nehogy már az legyen a normális, hogy valaki elmegy a boltba és otthon hagy egyedül egy 14 hónapos gyereket.
2020. ápr. 11. 16:54
 27/49 anonim ***** válasza:
80%

Nem kell belehalnia semmibe, ahhoz hogy "baj" legyen. Barátnőm fia most 8 éves. 5 éves volt, amikor a következő történt: amíg ő aludt, leugrott a postázhoz a 3dikról. Kissrác felébredt, nem találta az anyját és kiborult. Nem történt úgymond semmi. 1 perc múlva vissza is ért az anyja, csak épp az a pár perc elég volt hogy a mai napig féljen egyedül maradni pl egy hasonló szituban. Az eset után nagyon sokáig rémálmai voltak.

De gondolom neked már volt ilyen és a 14 hónapos észre se vette. Éd minden szép és jó. Ha meg nem, akkor nem tudhatod, hogy a te gyereked hogy reagálna egy ilyen szituban... Nem kell a legrosszabbra gondolni, hogy pl. Kiesik az ablakon, de elég egy ilyen lelki dolog is.....

2020. ápr. 11. 17:47
 28/49 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem is a kert oké, a bolt nem.
2020. ápr. 11. 17:55
 29/49 anonim ***** válasza:
86%
Hogy kimesz a kertbe hiszen van bebikamera az rendben van. De, hogy elmesz a boltba ez nagyon durva. Ezt ne csináld, bármi baj történhet akár egy perc alatt is.
2020. ápr. 11. 18:26
 30/49 anonim ***** válasza:
56%

Jesszus! Ne hallgass a sok vészmadárra, ameddig pedig a kúszónövény nem elég sűrű, vehettek ilyen kiterekerhető paravánt, hogy ne lássanak be.

Semmi baj ezzel, főleg, hogy írtad, van bébiőr is. Én is kertezek ugyanúgy, boltba nem megyek, de nálunk jóval messzebb van a legközelebbi is, mint hozzátok.

"Kissrác felébredt, nem találta az anyját és kiborult. Nem történt úgymond semmi. 1 perc múlva vissza is ért az anyja, csak épp az a pár perc elég volt hogy a mai napig féljen egyedül maradni" - ilyen hülyeséget meg rég olvastam. Basszus, a ház legtávolabbi pontjáról ne érek oda hozzá 1 perc alatt. Nehogy már ebbe zavarodjon bele. Egészséges és ép lelkületű gyerekkel nem történik ilyen, ott más bibi is volt. Valami jóval nagyobb.

2020. ápr. 11. 18:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!