Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Baj az, hogy nem maradok a...

Baj az, hogy nem maradok a gyerek mellett a házban, ha alszik?

Figyelt kérdés
14 hónapos lányom, általában fél 7-kor kel, délelőtt játszik önállóan, vagy nekem "segít" főzni és takarítani, játszunk a kertben majd ebéd után kb 2 órát alszik a szobájában, egyedül. Utána pedig játszunk egész délután együtt és 8-kor megy aludni. A fülembe jutott, hogy mennyire szidnak a környéken, mert amikor alszik a kicsi én a kertben napozok/olvasok/sörözgetek(!! Kizárólag alkoholmentes radlert iszok🤦‍♀️) és nem figyelek rá. Igen beláltnak még az udvarra, körbeültettük a kerítést kúszónövényekkel, de időbe telik mire megnő. Meg mekkora felelőtlen vagyok, hogy én ilyenkor elmegyek boltba, ami 2 házzal van odébb és 10 percen belül otthon vagyok. Tényleg mellette kellene ülnöm vagy ki sem jönni a házból amikor alszik?
2020. ápr. 11. 12:49
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:
82%
Kedves 21es! Vidéken élünk, itt a kertes ház azt jelenti, hogy van egy udvar ahol virágok vannak, kerti bútorok, jatékok a gyerekeknek pl. mászóka, hinta. Majd kerítés és ott a hatalmas kert gyümölcsfákkal, veteményekkel. Szóval nem mindegy, hogy 500 méterre vagyok vagy hallom lentről, mivel két rövid lépcsőforduló. 4 lakásos társasban lakunk.
2020. ápr. 11. 19:51
 32/49 anonim ***** válasza:
10%
23! Igen, én míg pici mindig mellette vagyok, kivéve mikor csak fekszik az első hónapokban, és voltam a nagy mellett. Akkor főztem mikor délben aludt. És folyton a nyomában voltam 3 éves koráig, mivel még féltem, hogy bekap valamit. Én egy 14-15 hónapost nem hagynák magára.
2020. ápr. 11. 19:55
 33/49 anonim ***** válasza:
100%

Értem, akkor amit mi kertnek hívunk, az Nálatok csak az udvar szót érdemli 😊 Egy ilyen messzi gyümölcsösbe nem mennék a gyereket hátrahagyva, egyértelmű.

De akiknek nincs gyümölcsöse, azoknak az is kert, ahová a bejárati ajtó nyílik, de nem az utca.

2020. ápr. 11. 20:05
 34/49 anonim ***** válasza:
92%

32. Magyarul nem engeded ki abból a helyiségből, ahol vagy? Mért nem pakolod el inkább, amit veszélyes, ha bekap?

Én ma a konyhában főztem a sonkát, amíg a gyerek 2 szinttel fejjebb aludt, felébredt és lekocogott szépen magától és már szökött volna a kertbe a kutyához zokniban, ha nem kapom el.

Jót tesz nekik az önàllóság egy határig szerintem.

2020. ápr. 11. 20:08
 35/49 anonim ***** válasza:
82%
Szerinem a kert ilyen formàban simàn belefèr, nem kell ôrizni azèrt egy ekkora gyereket a màsik szobàból. Viszont akik attól tartanak, hogy a boltba oda ès boltból vissza ùton törtènhet egy baleset anyukàval azok azt gondoljàk otthon nem törtènhet velük semmi?? Ha utcàn èr baleset valószînûleg apuka elöbb ertesül róla mintha otthon lenne baj es pl az eszmèletlen anyuka mellett ott van estig egy pici gyerek. De boltba szerintem sem megyünk ki pici mellöl.
2020. ápr. 11. 22:21
 36/49 anonim ***** válasza:
41%

Nagyon buborékvilágban él az, aki csak azt gondolja, hogy a gyerek megfullad a hányásában amíg anyuka elmegy a boltba.

Sorolom akkor:

Anyukát útközben elüti egy autó.

A boltba épp rablás van, amikor bent vásárol, máris nem 10 perc. Akár meg is sérül, nincs tudatánál.

Nekimegy valaminek, elájul, megint nincs tudatánál, gyerek otthon egyedül.

Megtámadják, kirabolják.

A házat kirabolják, mert azt hiszik senki nincs otthon.

Ez csak pár dolog, nem vagyok negatív, hanem realista és olvasok híreket. Szerintem a bolt már elég erős túlzás, azt a 2 órat ki lehet bírni nélküle aztan ha felkelt a gyerek utána elmenni vele együtt vagy épp előtte.

2020. ápr. 11. 22:24
 37/49 anonim ***** válasza:
77%

A kerttel szerintem sincs baj. Ott a bébiőr, egy pillanat alatt oda lehet érni. És egyetértek azzal aki elkezdte sorolni mi baj történhet, ugyanis a boltba járással tényleg nem az a baj hogy a gyerekkel történik valami (főleg ahogy leírta hogy bababiztos a szoba), hanem az anyával is történhet bármi... Vagy mi van ha tűz üt ki a házban.

Komolyan minden porcikám tiltakozik az ellen hogy legyünk a gyerek seggében egész nap. Nekem ugyan mást dobott a gép, mert az én fiam aztán el nem enged egy percre sem és a nappali szundinál is csekkol hogy megvagyok-e. Lehet hogy azért lett ilyen mert születése után minket elszakitottak egymástól (PIC-en volt), lehet hogy ez okozza. Vagy csak ilyen természet, nem tudom. de ő igazi matrica, pedig már másfél éves. Szóval én is azt gondolom hogy játsszon nyugodtan egyedül (aki amugyis eljatszik egyedül), de boltba menni irtó nagy felelőtlenség.

2020. ápr. 11. 22:47
 38/49 anonim ***** válasza:
64%

Igen, a boltot én is alapvetően ellenzem.

De! Most kijárási korlátozás van, gyereket nem javasolt boltba vinni egyáltalán.

Ha ilyen helyzetben 1valami hiányoznak az aznapi vacsihoz, és 2 háznyira lenne a kisbolt (úgy, hogy kertes házban lakunk, nem kell liftet várni stb), és lenne egy szuper bébiőröm, ami adott esetben a gyerek felé is közvetít, és biztonságos szobában lenne, és minden nap átaludna 2 órát, amiből még hátravan 1, és amúgy egészséges és az életbe nem hányt (és 14 hónapos), akkor el tudom képzelni, hogy egyedi mérlegeléssel hoznék egy ilyen döntést.

Szerintem a szomszédoknak semmi okuk vagy joguk sutyorogni. A rosszindulatukat már q kertbensörözős pletykával bizonyították. Az ilyen emberek gusztustalanok.

Aki leírta, mi történhet, én csak kapkodtam a fejem. Ezek egyike sem jutott még komolyan mondom, az èletben eszembe, hogy a lehetőségük miatt bármit másképp csinâljak.

Ez egy brutális szülői attitűd. Ok, a bolt esetèben jó döntésre vezet, de amúgy mi lesz majd ha edzésre jár a gyerek vagy bulizni megy, vagy egyedül kellene hazajönnie? Tuti lesz még 50 ilyen szupervalószínű borzalom anyuka tarsolyában.

Ismertem egy igazságügyészt, aki kb semmit nem engedett a gyerekeinek, mert már kb mindent látott a boncasztalon...

2020. ápr. 11. 23:08
 39/49 anonim ***** válasza:
37%
Ja és ha fegyveree rablás van a boltban, akkor aztán mennyivel jobb, ha a gyerek is ott van? Vagy ha elüt egy autó?
2020. ápr. 11. 23:16
 40/49 anonim ***** válasza:
55%
#30 nem kell elhinni, attól még megtörtént. És egészséges lelkületi gyerek, nem volt semmi bibi előtte. De mivel nem ismerted, magamat ismétlem, nem kell elhinni. De attól még megtörtént.
2020. ápr. 12. 07:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!