Baj az, hogy nem maradok a gyerek mellett a házban, ha alszik?
Értem, akkor amit mi kertnek hívunk, az Nálatok csak az udvar szót érdemli 😊 Egy ilyen messzi gyümölcsösbe nem mennék a gyereket hátrahagyva, egyértelmű.
De akiknek nincs gyümölcsöse, azoknak az is kert, ahová a bejárati ajtó nyílik, de nem az utca.
32. Magyarul nem engeded ki abból a helyiségből, ahol vagy? Mért nem pakolod el inkább, amit veszélyes, ha bekap?
Én ma a konyhában főztem a sonkát, amíg a gyerek 2 szinttel fejjebb aludt, felébredt és lekocogott szépen magától és már szökött volna a kertbe a kutyához zokniban, ha nem kapom el.
Jót tesz nekik az önàllóság egy határig szerintem.
Nagyon buborékvilágban él az, aki csak azt gondolja, hogy a gyerek megfullad a hányásában amíg anyuka elmegy a boltba.
Sorolom akkor:
Anyukát útközben elüti egy autó.
A boltba épp rablás van, amikor bent vásárol, máris nem 10 perc. Akár meg is sérül, nincs tudatánál.
Nekimegy valaminek, elájul, megint nincs tudatánál, gyerek otthon egyedül.
Megtámadják, kirabolják.
A házat kirabolják, mert azt hiszik senki nincs otthon.
Ez csak pár dolog, nem vagyok negatív, hanem realista és olvasok híreket. Szerintem a bolt már elég erős túlzás, azt a 2 órat ki lehet bírni nélküle aztan ha felkelt a gyerek utána elmenni vele együtt vagy épp előtte.
A kerttel szerintem sincs baj. Ott a bébiőr, egy pillanat alatt oda lehet érni. És egyetértek azzal aki elkezdte sorolni mi baj történhet, ugyanis a boltba járással tényleg nem az a baj hogy a gyerekkel történik valami (főleg ahogy leírta hogy bababiztos a szoba), hanem az anyával is történhet bármi... Vagy mi van ha tűz üt ki a házban.
Komolyan minden porcikám tiltakozik az ellen hogy legyünk a gyerek seggében egész nap. Nekem ugyan mást dobott a gép, mert az én fiam aztán el nem enged egy percre sem és a nappali szundinál is csekkol hogy megvagyok-e. Lehet hogy azért lett ilyen mert születése után minket elszakitottak egymástól (PIC-en volt), lehet hogy ez okozza. Vagy csak ilyen természet, nem tudom. de ő igazi matrica, pedig már másfél éves. Szóval én is azt gondolom hogy játsszon nyugodtan egyedül (aki amugyis eljatszik egyedül), de boltba menni irtó nagy felelőtlenség.
Igen, a boltot én is alapvetően ellenzem.
De! Most kijárási korlátozás van, gyereket nem javasolt boltba vinni egyáltalán.
Ha ilyen helyzetben 1valami hiányoznak az aznapi vacsihoz, és 2 háznyira lenne a kisbolt (úgy, hogy kertes házban lakunk, nem kell liftet várni stb), és lenne egy szuper bébiőröm, ami adott esetben a gyerek felé is közvetít, és biztonságos szobában lenne, és minden nap átaludna 2 órát, amiből még hátravan 1, és amúgy egészséges és az életbe nem hányt (és 14 hónapos), akkor el tudom képzelni, hogy egyedi mérlegeléssel hoznék egy ilyen döntést.
Szerintem a szomszédoknak semmi okuk vagy joguk sutyorogni. A rosszindulatukat már q kertbensörözős pletykával bizonyították. Az ilyen emberek gusztustalanok.
Aki leírta, mi történhet, én csak kapkodtam a fejem. Ezek egyike sem jutott még komolyan mondom, az èletben eszembe, hogy a lehetőségük miatt bármit másképp csinâljak.
Ez egy brutális szülői attitűd. Ok, a bolt esetèben jó döntésre vezet, de amúgy mi lesz majd ha edzésre jár a gyerek vagy bulizni megy, vagy egyedül kellene hazajönnie? Tuti lesz még 50 ilyen szupervalószínű borzalom anyuka tarsolyában.
Ismertem egy igazságügyészt, aki kb semmit nem engedett a gyerekeinek, mert már kb mindent látott a boncasztalon...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!