Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért akarják egyes szülők a...

Miért akarják egyes szülők a saját életmódjukat még csecsemő gyermekükre is ráeröltetni?

Figyelt kérdés
Pl vega. Ismerek vega anyukát. Ő ad húst a gyerekeinek. Itt viszont már többször olvastam, hogy vega anyuka meg se akarja kostoltatni a húst mert ő vega.
2020. ápr. 6. 22:18
1 2 3 4 5
 41/46 anonim ***** válasza:
72%

11:40 a csimpánzok nem hiába ragadtak a fán. A húsevés elég nagy előnyökkel járt, ami hozzájárult az emberiség fejlődéséhez. Nézd csak meg a növényevőket. Az egész életük zabálással megy el, reggeltől, estig. Nincs is idejük másra. Az egészséges vegán táplálkozás egy fejlett társadalomban lehetséges, ahol elhozza neked a repcsi az avokádót meg leugrasz a sarki boltba megvenni a 3000 forintos spéci lisztet. Szerinted 100-200 évvel ezelőtt lehetésges lett volna ez? Persze hallottam például szerzetesekről akik már akkor is vegánok voltak. Éltek is vagy 30 évet szenvedések közepette... Arra sem válaszolt nekem soha egy vegán se hogy például aki örök fagyban vagy sivatagban él, az hogy legyen vagy lehetett volna vegán (és egészséges)?

Hiába mondják a vegánok, hogy felnőtt korában azt ehet a gyerek amit akar, hiszen 18 évig befolyásoltad. Utána már nem fog tudni elfogulatlan döntést hozni. Még ha el is kezd húst enni, benne lesz a bűntudat egy egész életre, hogy ő milyen önző. Főleg amikor látja a habzó szájú vegánokat amint r*hadt gyilkosnak nevezik.

A másik probléma a vegánokkal, hogy bár az étkezéshez jól értenek, az állatokról, akiket védeni akarnak baromi nagy hülyeségeket tudnak mondani. Többségük egy szivárványos tündérvilágban él és meg vannak róla győződve, hogy az emberek pontosan ugyanolyanok, mint az állatok. Ha pedig szólsz nekik, hogy a kutya nem azért könnyezik mert sír, hanem mert valami belement a szemébe, vagy hogy a tigris nem azért húzza ki a fulladozó kisnyulat a patakból mert 'meg akarja menteni' akkor meglincselnek. Hallottam olyan vegánról, aki arról álmodik, hogy majd minden háziállatot "visszaengednek" egyszer a vadonban és mindenki angyali békében fog élni. Mikor a nagyobb valószínűség az, hogy a kis cuki állatkák rettenetes halált halnak, mert soha az életben nem éltek vadon.

2020. ápr. 7. 17:28
 42/46 anonim ***** válasza:
81%

Amúgy meg newsflash, de nem mindenki steak-et zabál egész nap. Vannak kifejezetten egészséges húsok is. Ezen kívül állati eredetű termékeket otthon is lehet készíteni vagy más organikus helyről megvenni és akkor nem lesz benne hormon.

Emellett a növényi eredetű ételekben ugyanúgy lehet vegyszer. Attól mert növény, még lehet, hogy egészségtelen körülmények között nevelik. Sőt az is lehet, hogy a földünkre ártalmas módon állítják elő (mandula, valaki?). Mi például nem permetezzük a fáinkat, így nincs is annyi termés, meg szerintem sok városi vegán nem lenne oda érte amikor visszaköszön a kukac a cseresznyéből.

2020. ápr. 7. 17:33
 43/46 Coffelia ***** válasza:
31%
Marha egyszerű. Mindenki a meggyőződése szerint eteti a gyerekét neked meg semmi közöd hozzá.
2020. ápr. 8. 01:04
 44/46 anonim ***** válasza:
68%
Szélsőségekkel jöttök mind. Én húsevő vagyok, de amit 33-34-es írt, az szerintem teljesen logikus, és mindenképpen tiszteletreméltó, hogy vette a fáradságot és utánanézett mindennek. Ezek után felhozni, hogy van, aki csak hülye vegánokat ismer, akik szerint a tigris kimenti a nyuszit a patakból, hát... erre mondják, hogy madarat tolláról, embert barátjáról.
2020. ápr. 8. 20:02
 45/46 anonim ***** válasza:
100%
20:02 az állatok emberiesítése sajnos manapság nem a kivétel hanem az átlag. Főleg nyugaton. Ha jobban meg akarod figyelni nézz meg a neten keringő állatos videókat. Amúgy meg szerintem például egyáltalán nem túlzás, hogy amíg a vegán a boltban veszi meg a gazt addig nagy valószínűséggel ugyanannyi vegyszert és hormont eszik illetve ugyanúgy károsítja a földet mint a húsevők. Ha majd a kiskertjében termeli meg, akkor lesz igazán király. Mi pl azt csináljuk de sajnos mi nem lehetünk királyok, mert mi a tanyasi, hormont még nem látott tyúkot is levágjuk mellé. :)
2020. ápr. 8. 21:20
 46/46 anonim ***** válasza:
100%

"Te főzöl csak azért valamit amit utálsz, hogy a gyerek megkóstolja? Ugye, hogy nem..."

Utáljuk a férjemmel a májat, sosem volt itthon. Egyszer megkóstolta a lányunk anyunál, imádta. Azóta szoktam neki készíteni, hiába tartom undorítónak és büdösnek. Ugyanez igaz a halra is, valamint a spenótra. Nem szeretjük, ő igen. Így szoktam neki készíteni, elég gyakran.

2020. ápr. 11. 15:51
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!