Miért akarják egyes szülők a saját életmódjukat még csecsemő gyermekükre is ráeröltetni?
Szerintem minden szülő ráerőlteti a táplálkozás módját valamilyen a gyerekére, attól függetlenül, hogy húsevő, vega, vegán stb.
Ez alatt azt értem, hogy mi van hétvégén ebédre, mit kap reggelire, vacsorása, milyen étterembe viszi, milyen kaják vannak otthon...
Persze a gyereknek is van saját ízlése, viszont a szüleitől tanulja el főként az ő táplálkozási szokásait.
Illetve nem csak a vegák/vegánok kényszerítik a gyerekükre a nem húst evést, ugyan úgy, ha húst adsz a gyerekednek, azzal is rákényszeríted a saját nézeteidet. Amikor először húst ad a szülő a gyerekének, a gyerek gondolkodása még nem annyira fejlett, hogy mérlegelni tudja a helyzetet és eltudja dönteni magának, hogy tényleg szeretne-e húst enni vagy nem.
Ezen kívűl, minden szülő csak jót akar a gyerekének, szóval egy vega szülőtől elvárni, hogy hús adjon neki, szerintem nem helyes. Ha nem eszik húst, arra meg van az oka.
Én 16 éves korom óta vagyok vega, mert akkor jöttem rá, hogy tényleg mit is eszem. A gyerekemnek nem fogok húst adni, ha elmegy pl. szülinapi partira és ott húsos étel van, nem fogom megtiltani neki, hogy egyen belőle, ha szeretne, de én a pénzemmel biztosan nem fogok egy olyan iparágat támogatni, aminek nagyon ellene vagyok. Ha a gyerekemnek lesz saját keresete, akkor azt vesz belőle amit akar. Ennyi.
Amúgy elárulom, hogy mióta vega vagyok sokkal több ételt megkóstoltam és sokkal de sokkal változatosabban eszek, mint a húsevők 90%. Illetve a táplálkozás tudomány is azóta kezdett el érdekelni és sokkal jobban odafigyelek arra, hogy mi jó nekem és mi nem.
Nem fogok neki akkor se húst venni, ugyan úgy, mint, hogy a szüleim se vettek nekem kólát és mekis kaját. A nagymamára meg ilyenért biztosan, hogy nem bíznám rá, alapból se bíznám rá, mivel a többi unokáját is gumicukorral és chips-el eteti és mindenféle cukros üdítő itallal itatja, még a másfél évest is, ezen kívűl alkohol problémái is vannak...
Te adsz neki húst, mert szerinted kell/jót tesz neki, én nem, mert szerintem nem. Nem értem ez miért ekkor probléma, én sem problémátok azon más mit csinál a gyerekével, viszont ez a kérdés eléggé kiakasztott, ezért leírtam a véleményem.
Nem a levegőt akarom megvonni tőle.
Azon persze senki nem problémázik ha valakinek a gyereke egész nap gyors kaján él, de a lényeg, hogy eszik húst... istenem...
21, Tünde?
A csecsemők megfelelő idegrendszeri fejlődéséhez elengedhetetlen az állati fehérje. Egy kamasznak már nem árt, egy csecsemővel, kisgyerekkel szemben viszont bűntett.
Ahogy nézem, a legtöbb embernek fogalma sincs a témáról, csak összevissza ír osotbaságokat, amit valahol hallott!
"A csecsemők megfelelő idegrendszeri fejlődéséhez elengedhetetlen az állati fehérje. "
Elöször is NEM szükséges feltétlen ÁLLATI fehérje - mégha erröl lehet is ESETLEG vitaitkozni.
De ettöl függetlenül egy vegetáriánus családban a gyerek KAP állati fehérjét, csak húst nem, ugyanis a tojás, meg a tejtermékek is állati fehérjét tartalmaznak, azaz ilyen szempontból semmi gond sincs ezzel.
A másik hülyeség:
"A hús fontos egy gyermeknek és nem igazán lehet bogyókkal meg porokkal helyettesíteni."
Aki ilyen ír, annak fogalma sincs sem a vegetáriánus, sem az egészséges táplálkozásról.
A gyereknek NEM a hús fontos, hanem a fehérjék (most nem téma, hogy állati vagy növényi), De egyetlen vegetáriánus sem helyettesíti bogyókkal meg porokkal - eleve ilyen nem fogyasztanak -, hanem sokféle zöldségfajtát, gabonaféléket esznek, és NEM HELYETTESÍTENEK semmit!
27
Sztem is ez lenne a normális hozzáállás. Én is sok olyan dolgot megcsinálok neki amit én nem eszek meg. Attól hogy én nem szereteme, lehet hogy ő fogja. Majd eldönti.
Aki meg csecsemőnek mekis kaját ad az pont nem normális.
"gyereknek NEM a hús fontos, hanem a fehérjék (most nem téma, hogy állati vagy növényi)"
Mutass egy olyan növényt, ami teljes aminoprofillal rendelkezik és csecsemő is eheti! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!