Miért akarják egyes szülők a saját életmódjukat még csecsemő gyermekükre is ráeröltetni?
'Te főzöl csak azért valamit amit utálsz, hogy a gyerek megkóstolja? '
Viszont a gyerek egye meg amit utál, csak mert a szülő szerint az a helyes, mert hogy 'amíg az én házamban élsz addig kuss' meg mit tudom én... Szülői logika level 10000%
Igenis érdekel, mindenkinek ki kell állnia azért, amiben hisz, különben még mindig a sötét középkorban élnénk!
Mi alakítjuk ki a gyerekeink világàt, én azt akarom elfogadtatni a világgal, amiben hiszek, hogy a gyerekem úgy nőhessen fel, ahogy szerintem jó, az unokáinkról pedig nem is beszélve. Mennyire kell ahhoz beszűkültnek lenni, hogy ne vegyél róla tudomást, hogy hatással vagy a világra??
Feketék, melegek, ázsiaiak, transzok, vegák, NŐK, mind tettek azért, amit szerettek volna, kezdetben a rokonaiknak, baràtaiknak, majd ismeretleneknek mondták, amit gondoltak és bumm, pàr év alatt a világ olyan hely lett, ahol nekik jobb, olyan, amilyet ők akartak!
Én pl a szélsőséges táplálkozás ellen vagyok, szóval nem akarom, hogy egy szülő szabhassa meg, mit egyen a gyereke, szabja meg egy orvos, nem valami természetgyógyász, hanem rendes orvos, és kövesse is nyomon a gyerek fejlődését rendszeresebben, ha tudja, hogy a szülők valamilyen táplálkozási hóbortot tartanak. Nagyon károsnak tartom az evéssel való foglalkozást, talán mert van a családban olyan, aki évente újba kezd. Most épp vegánról váltott a csak egyféle dolgot egy napra, tehát egy nap fél kiló sajt, fél kiló kenyér és ennyi.. , mert minden kakit olvas a neten, hogy épp mi egészséges, folyton vált, nem tud rendesen szűrni, mert képzetlen hozzá.
Sajnos az itteni válaszokból is látszik, hogy miért van ennyi elcs*szett gyerek.
Miért kellene tudnia a gyereknek, hogy ő mást eszik, mint anya? Vagy, hogy anya azt nem szereti. Megkóstolja, eldönti ízlik-e neki. Ennyire egyszerű. És nem kell egy 10 literes fazékban csinálni pörköltet, 1 adagot is lehet.
"Miért kellene tudnia a gyereknek, hogy ő mást eszik, mint anya? Vagy, hogy anya azt nem szereti."
Hogy tudja, nem mindenkinek egyforma az ízlése?
Hogy tudja, nem kell megennie, amit nem szeret?
Hogy tudja megeheti azt is, amit más nem szeret?
Hahahaha igen, szegény gyereknek kínzás a vegá(n) életmód úgy, hogy jó minőségű, változatos ételeket eszik. Sokak szerint a vegaság gondolom még mindig kimerül a jégsaláta zabálásban de el kell mondanom, hogy ma már annyi lehetőség van, hogy legalább olyan változatos és ízletes lehet egy vegán fogás mint egy húsos. Fehérje kell a gyereknek, elárulom, hogy a sok zöldség tele van vele! A túlzott húsfogyasztás ugyanúgy okozhat problémát mintha valaki egyoldalúan, silány alapanyagokból étkezik de mint elmondtam, ma már a lehetőségek tárháza végtelen. Ne legyetek már ilyen korlátoltak. Semmiben nem szenved hiányt egy gyerek ha vegán és a szülei igényesen étkeztetik. A vegánok szerintem pont nagyon odafigyelnek az alapanyagokra, állítom sokkal minőségibb és “tisztább” dolgokból főznek mint a legtöbb húst evő háztartás, ahol a sok szülő nem figyel az egyensúlyra, a multiból veszi a hormonkezelt szarokat és a gyerek sokkal több mű vackot eszik mint valódi zöldséget és gyümölcsöt. Igenis legyen egy szülő önazonos és legyen egy tudatos, stabil példa a gyerek előtt amit aztán majd eldönt, hogy követ-e.
Mellesleg tudjátok mi a kínzás? Mi rontja egy gyerek életminőségét? Az éhezés, vagy a töménytelen mennyiségű zsíros kaja, chips, csoki, cukros üdítő evése ivása és a mozgásszegény életmód nem az ha nem eszik hormonkezelt csirkét meg antibiotikumban hemzsegő tejet. Papolhatok itt úgyis a sok habzó szájú “pörköltet az asztalra” típusú szemellenzős embernek, úgyhogy pontozzatok le nyugodtan. :)
"Te főzöl csak azért valamit amit utálsz, hogy a gyerek megkóstolja? Ugye, hogy nem..."
Bizony fogok főzni olyat. A férjem pl nem eszik szinte semmi zöldséget, akkor ne adjak neki zöldséget? Inkább kóstoljon meg mindent és ami ízlik neki azt fogok főzni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!