Ti hogy oldjátok meg, hogy ne kerüljön ilyen botrányosan sokba a gyerekvállalás?
A kocka Lada elég masszív amúgy.
De igen, alap esetben sokan autót is cserélnek.
De nem kell kisarkítani, ülést nem azért vesz az ember, mert megállít a rendőr, és muszáj, hanem mert a gyereked életét jelentheti.. Egy kisebb koccanás is lehet egy gyereknek normális ülés nélkül veszélyes.
Most gondoljon bele mindenki, ha a gyereke életéről van szó, sok a 60-70 ezer ft? (700 milliót is összeszed az ember, ha annyi kell)
És ezeket az üléseket sok sok évig lehet használni, nem egy pár hónapos dolog.
Nem kötelező autózni se, anyukám 3 gyereket nevelt fel autó nélkül faluhelyen.
De gyereket szülni sem kötelező, de ez már más téma.
Én voltam aki 3000 ftért vett autóshordozót. Azért annyiért vettem, mert nem volt kocsink, se jogsink akkor még. Csak azért vettem, hogy a buszon valamibe haza tudjam hozni a gyereket.
KB másfél éves korában lett a férjemnek jogsija, meg lett kocsink is. Egy joie verso 0-36 kg-s gyerekülést vettünk újan, mert tervezzük a második gyereket is, 100.000 ftért.
A biztonságos sohasem spóroltak, a légzésfigyelő is új állapotban vettem, de felesleges lett volna 100.000 ftért venni autós hordozót, hogy 2x használjuk míg hazahozzuk a gyereket. Főleg, hogy akkor még tervben se volt a jogsi...
Neten néztünk ki eddig kiságyat, pelenkázót, babakocsit stb... mindet akciósan. Használtat nem veszünk, nem vagyunk rászorulva. Pelenkát is majd akciósan az emagról fogunk, vagy más weboldalról. Vannak üzletek ahol olcson lehet babaruhát venni. Nem kell abból draga. Mielőtt vásárolsz alaposan nézz körül milyen akciók vannak.
Amúgy nem értem hol vasároltál, de horribilis összeg a kétmillió.
Azért sokkal olcsóbban is meg lehet úszni.mi vettünk használtan és újonnan is dolgokat.
Kiságy 20ezer használtan de nem feküdt benne a baba, a miénk sem :D
Pelenkázó rá 5
Babakocsi 90 használt
Ruhákra kb 40et költöttünk új, használt vegyesen
Takarokra textil pelenka 15-20
Vettünk egy egynemű szettet na az felesleges volt kb. 6 ezer
Tárolók 4 ezer
Kád+ állvány 7 ezer
Pelenkára gyógyszertárban kb 15 (a pelenka azóta a legnagyobb koltsegunk :))
Pihenő szék játszószőnyeg szerintem 3 hó után nem hülyeség, nekem aranyat ér az a 20 perc amit eltölt benne. De gyereke válogatja. 25 volt kb. De ezt is lehetett volna használtan.
Kisagyra forgoval ugyanez a helyzet kb 10 ezer.
Ruhákat azóta szerencsére kaptunk , turiztunk , de havi 10-20 szerintem az lenne. Pepcoba én is vettem már , tényleg kinovi mire szetmenne. Illetve tescost is szeretem. De ezek úgyis folyamatos költségek. Mint a pelenka, popsitorlo, esetleg ilyen olyan csepp, tápszer. Erre is elmegy szerintem 15-20 havonta. Még nem számoltam ossze.
Illetve dokira, szulesznore költöttünk mindennel együtt 230at. Ebből 60 volt ami plusz genetika, utólag persze azt mondom kihagyhato lett volna. Sima genetika is megfelel. Babamozi szinten felesleges .Orvosnak 5 ezreket adtunk plusz szülésnél. De amúgy ez is csak akkor kiadás ha van fogadott doki
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!