Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti hogy oldjátok meg, hogy ne...

Ti hogy oldjátok meg, hogy ne kerüljön ilyen botrányosan sokba a gyerekvállalás?

Figyelt kérdés
Mostanában gondolkozom ezen. Próbáltam számolgatni. Bementem egy nagy webshopba és pakolgattam a kosárba, ami alap textilpelustól kezdve bababútorig és nem állt meg 7 számjegy alatt. ha nem rettentett volna el ez, biztos 2 millió ft felett jön ki az összeg... és csak a holmikra. Hogy lehet ezt kihozni anyagilag?
2019. nov. 28. 07:39
1 2 3 4 5 6
 1/51 anonim ***** válasza:
38%
Gazdag férjet válaszottam. És milyen jól tettem!
2019. nov. 28. 07:41
 2/51 anonim ***** válasza:
41%
Minimalista vagyok. Alig vettünk valamit, egy kisbabànak nincs sok mindenre szüksège. Hasznàlt kis ruhàkat adott egy kollèganőm , babakàdat ès textilpelust kaptam bùcsùajàndèknak a munkahelyemen. Fillérekért kaptunk használt mózest állvannyal ( aztàn sose hasznàltuk), kis törölközőt meg takarót. Kisàgyat nem vettünk, első perctől velünk aludt. Ruhài elfèrtek a szekrènyünkben. Autòs hordozó meg felkötős hordozó 10-10 ezer ft körül volt. Cumit, babakocsit nem vettünk (aztan kesőbb kaptunk hasznàlt babkocsit ajandèkba) Olcsón kijön az egèsz, ha az ember a gyerek valós igènyeit ès nem a reklàmokat nèzi.
2019. nov. 28. 07:55
 3/51 A kérdező kommentje:
Hát én elképzelni sem tudom, hogy velünk aludjon vagy ne legyen babakocsi
2019. nov. 28. 07:57
 4/51 anonim ***** válasza:
65%
Használt dolgok vásárlásával sokat lehet spórolni. Jövő hónapra várjuk az ikreinket akik lombikkal fogantak, és az első babás gondolat óta kb 2 milliót költöttünk (ebbe minden vizsgálat, gyógyszer, babás dolog benne van), pedig ruhát szinte mind ingyen kaptuk és nagyon sok mindent használtan vettünk. Ez rengeteg még szerintem is, hálás vagyok, hogy megtehetjük. De használt dolgokban sem mindegy, hogy olcsót, vagy jót akarsz. Pl ikrek babakocsi, ami keskeny, könnyen irányítható, sokáig használható használtan is 250.000 ft-ra jött ki.
2019. nov. 28. 08:00
 5/51 anonim ***** válasza:
81%

Van ami felesleges, van ami nem

Mondjuk a baba bútor szerintem a világ hülyesége, mert 4 évesen már nagy gyereknek képzeli magát és nem akar bababutorokat. Magunknak se 3-4 évre veszünk berendezési tárgyat. Kiságy az kell, kb. 10'ezer volt az ikeában, babakocsit használtan is tudsz venni. Nem annyira sok, ha odafigyelsz és nem egy (ki tudja mennyire drága) webshop-ban szerzel be minden teljesen haszontalan babaholmit.

2019. nov. 28. 08:04
 6/51 anonim ***** válasza:
65%

Mi minden ruháját használtan vesszük. A ruhaipar amúgy is az egyik legszennyezobb a világon. Babutort nem vettünk, kiságy 10 ezer valóban. A textilpelusokra költöttünk 10 ezret?

És normál kozeposztalybeli család vagyunk, de nem érzem szükségét hogy magazinba illo babaszobat csináljak - főleg majd megköszöni mikor 50 év múlva a szemétbe fullad a föld...

2019. nov. 28. 08:06
 7/51 anonim ***** válasza:
78%

Nekünk tizedannyiba se került.

Tulajdonképpen föl se tűnt a havi költségek között.

Rengeteg dolgot (pl. kiságyat, pelenkázót) rokonságon belül kaptunk kölcsön. Mózeskosarat, autós hordozót úgyszintén. Rengeteg ruhát is. Ez a második gyereknél is így van. Amíg óvodába nem mentek (ill. megy) a gyerekünk, ruhából addig szinte csak fehérneműt kellett neki venni. Egyetlen bundazsákot, hálózsákot, kabátot, nadrágot, szoknyát, ünnepi ruhát nem vettünk 3 éves koruk alatt. Talán rugdalódzót, de inkább csak kombidresszt. Szóval majdhogynem azt mondom, néhány textilpelenka és kombidressz volt a gyerekvállalás kiadása. És amiket kaptunk, olyan állapotúak voltak, hogy csak tátottuk a szánkat.

Babakocsit használtan vettünk, azóta már a második gyerekünket is kiszolgálta (akitől vettük, ott is két gyereket kiszolgált). Került kemény tízezer forintba úgy, hogy nem alkudtunk. Egyetlen komoly fogyatékossága, hogy nincs ráírva, hogy "stokke". :DDDD

Amikor már ülve utaztak az autóban, arra vettem gyereküléseket. Még azt is kaptunk volna, de túl lelakottnak ítéltem meg.

És persze ezek a költségek nem is egyszerre jelentkeztek, hanem több évre eloszlottak.

Egyedül nőgyógyászra költöttünk a többi kiadáshoz képest jelentősebb összeget (terhesgondozás maszek rendelésen + hálapénz a szülés után).

2019. nov. 28. 08:08
 8/51 A kérdező kommentje:
Adamo hintát, ringatószéket meg ilyesmit nem is vettetek? Nekem 1 terhes barátnőm van és az ő listája alapján próbáltam haladni és nála ezek megvoltak, még rá is kérdeztem és mondta hogy pl a ringatóban fog lenni ameddig ő főz
2019. nov. 28. 08:11
 9/51 anonim ***** válasza:
79%

Baba ruhát a pepcoba vettünk. Úgyis kinövi 1-2 hét alatt, felesleges lett volna több ezret kiadni érte.

Baba bútort használtan vettünk. Szinte új állapotban volt, 25.000 Ft volt a komód meg a kiságy együtt.

Bár én nem babakocsitam, hanem hordoztam, karikás kendőt béreltünk 1000 ft/hóért, 6 hósan pedig vettem neki egy Manduca csatos hordozót használtan 17.000 ftért. De babakocsit is ki lehet fogni használtan olcsón, szinte új állapotban.

Légzésfigyelőt vettünk még, illetve egy új kókuszmatracot az ágyba. 30.000 Ft volt.

Babakádat szintén használtan vettünk, kB 3000 Ft volt állvánnyal együtt.

Autóshirdozót szintén használtan vettünk, 3500 ftért

Vettünk még textilpelusokat, fürdőlepedőt, kisollót, testápolót, fürdető, és a gyógyszereket amiket felírt a doki.

Ez max 15.000 Ft volt egyben.

Szerintem 150ből bőven kijöttünk így. Nem kell mindenből a legmenőbbet és a legdrágábbat venni, és nagyon sok mindent meg lehet venni használtan. Ha biztonságos, és jó állapotban van, akkor a babának tök mindegy milyen ágyban, vagy babakocsiban fekszik. Ez csak az anyának fontos, hogy passzoljon a baba bútor a szoba színéhez, meg hogy tudjon mebőzni, hogy neki 300.000 ftos babakocsija van.

Mindenki addig nyújtózzon amíg a takaró ja ér, de szerintem nem érdemes azért lemondani a gyerekről, mert csak pepcos ruhát tudsz venni, és nem mark&spancert, meg csak 50.000es babakocsira telik, és nem 300.000esre.

Tudd etetni, tud fürdetni, legyen mindig szép, tiszta ruhája, ha valami elhasználódott tudd pótolni, szerintem ezek a dolgok a fontosak, és nem az, hogy most milyen márkájú a ruhája, vagy a babakocsija.

2019. nov. 28. 08:12
 10/51 anonim ***** válasza:
67%

Elöször is több mindent írtál, ami EGYSZERI vásárlás, és évekig használod, tehá úgy már más a helyzet, ha az árakat elosztod 3-4 évre!

Másodszor rengeteg minden fölösleges, amit ajánlanak, mint szükséges dolgokat.

Bababútor fölösleges, egy kiságy kell, meg egy kis pelekázóval kombinált szekrényke. A többinek nincs értelme, a gyerek nem fogja használni.

Babakocsit meg még sok egyebet használtan venni tökéletes megoldás, és akár egynegyed-egyötöd árban meg tudod szerezni.

Ruha kezdetben nem kell sok, mert igen gyorsan kinövi a baba, és a jó állapotú használtak éppen olyan jók (Ha nem egészségesebbek), mint az új)

De mindettöl függetlenül, ha babát tervezel, a kezdeti beszerzésekre szánt összeget elöre össze lehet kisebb részletekben spórolni, nem egyszerre kell ennyit kivonni a kasszából.

2019. nov. 28. 08:12
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!