Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti hogy oldjátok meg, hogy ne...

Ti hogy oldjátok meg, hogy ne kerüljön ilyen botrányosan sokba a gyerekvállalás?

Figyelt kérdés
Mostanában gondolkozom ezen. Próbáltam számolgatni. Bementem egy nagy webshopba és pakolgattam a kosárba, ami alap textilpelustól kezdve bababútorig és nem állt meg 7 számjegy alatt. ha nem rettentett volna el ez, biztos 2 millió ft felett jön ki az összeg... és csak a holmikra. Hogy lehet ezt kihozni anyagilag?
2019. nov. 28. 07:39
1 2 3 4 5 6
 21/51 anonim ***** válasza:
93%

9 hónap alatt folyamatosan vásároltam, és így eloszlott az összeg.

De ennyit nem költöttem, olyan 900 ezer lett a vége, de ebben benne van 200e az orvosnak adogatni havonta meg szüléskor.

2019. nov. 28. 09:29
 22/51 anonim ***** válasza:
22%

22es vagyok

Olvasom a válaszokat, hát azért ezt én se tudnám elképzelni, hogy alig veszek valamit meg mindent használtan.

Pl idegentől én nem vennék használtan babakocsit, matracot, ilyeneket..

Kell a halálnak az ágyipoloska meg ilyenek.

Amit használtan hoztunk mindent a tesóimtól, meg a sógornőméktől, de róluk tudom hogy jó helyről: légzésfigyelő, kb 10 zsák ruha, kiságy (matracot még tőlük sem fogadtam el!), járóka, hálózsákok, minden ilyen textiles dolog stb

De az új babakocsi, új matrac ilyesmikhez ragaszkodtam.

Meg ez is olyan, hogy kinek mi felesleges...

Pl a pelenkázó komód nekem nem az, a császáros hegemmel nem tudtam vna hajolgatni vele állandóan, jó volt simán állva pelenkázni, elég sokáig használtuk, most meg egyelőre tárolónak is jó pár évig..

Pihenőszékre is azt mondják felesleges, mi imádtuk, abban vittem mindenhova magammal, míg főztem a konyhába, még hajat mostam a fürdőbe, volt hogy aludt is benne, abban kezdtük a hozzátáplálást..

Döntsd el magadnak miket akarsz, azért mert a "Zsuzsika" azt mondta hogy felesleges neked még lehet jó akármi.

És igenis vásárolj be amit szeretnél, első gyereknél pláne, nekem se lett volna opció hogy hazaérünk azt se kiságy se babakocsi se semmi, majd lesz alapon...

Én nem szülés után akartam boltokat járni.

De a 2 millió azért sok, feléből is meg lehet oldani vagy kevesebb mint a feléből.

2019. nov. 28. 09:38
 23/51 anonim ***** válasza:
90%

Valóban sokba kerül. De nyilván sok mindenen múlik a dolog. Kapsz e valamit rokonoktól, használtat veszel vagy újat. Márkásat vagy egyszerűbbé. Sok mindent vagy csak az alap dolgokat.

Mi 0-ról kezdtük. Rokonságba nincs kisgyerek így nem kaptunk dolgokat. Szinte mindenből újat vettünk Azért a babák mindent megrágnak, összenyálaznak, nem mindent lehet úgy kimosni, hogy teljesen tiszta legyen.

Próbáltuk a legalapabb sdolgokat meg enni, ha valamiről úgy gondoltuk, hogy mégis kell, azt meg ettük. Pl adamo hintát kB 1,5 hónapos korában vettünk. Azt kivételesen használtan.

Nem tudnám megmondani mennyit költöttünk. De közel lehet a millióhoz

2019. nov. 28. 09:40
 24/51 anonim ***** válasza:
63%
Utolsó vagyok. Pihenőszéket egy szomszédból kaptuk. Nagyon szeretjük, az elejétől sokat volt benne, szeret onnan nézelődni, én meg tudok tenni venni közben
2019. nov. 28. 09:43
 25/51 anonim ***** válasza:
70%

Aki 3000ért vett gyerekülést?

Hát bocsi, de milyen gyerekülés lehet annyiért?

Van dolog, ami nélkül lehet élni, baldachin meg társai..

De azért a talán legfontosabb dologból, ami a gyereked életét jelentheti ne már egy elavult rozoga valamit vegyél.

Látom egy két embernél ezeket a Nania alsó kategóriájának is a 8 éve agyonhasznált verzióját..Kb mintha nem is lenne gyerekülés, annyit érnek ezek.

Lehet spórolni, de ilyenen pont ne.

Inkább nem ennék hetekig, vagy akármi de ezen nem spórolnék.

2019. nov. 28. 09:51
 26/51 anonim ***** válasza:
57%
26os: lehet valaki megveszi 15ért, de eladja egy év múlva 3ezerért. Szerintem ilyenekre gondoltak
2019. nov. 28. 09:57
 27/51 anonim ***** válasza:
63%
Egyetértek. Egy valamire való ülés (ami olyan, mint egy hordozó) 45.000nél kezdődik újonnan. El lehet olvasgatni a teszteket, a 15-20.000 forintos olyan, mintha nem is lenne.
2019. nov. 28. 10:12
 28/51 anonim ***** válasza:
69%

Hát még a 15ért új is valami olyan lehet, amibe épeszű ember nem teszi a gyerekét.

Egy Britax Römer mondjuk használtan 40ezer féláron kb. Ami használtan 3 ezer azt akkor se tudom elképzelni,bocsánat.

Nem pártolom a tömegtermelést meg semmi ilyet, de akkor inkább ne legyen a gyereknek másik 5 dolga meg de az autóba nem tenném be valami gagyiban, inkább akkor ne autóztassa az ember.

Bocsi, de rendőr vagyok, régen voltam kint utakon is, láttam bőven ezeket a hordozókat meg üléseket, szilánkokra törnek kb, gyerekkel együtt..

Ha nem tud valaki normális ülést hordozót venni akkor ne autózzon inkább vele, de komolyan. Az élet a legnagyobb érték.

2019. nov. 28. 10:13
 29/51 anonim ***** válasza:
68%
Most ezzel az erővel akkor csak bazi jó kocsikba ültessük a gyereket, mert hiába a jó ülés, ha egy kocka ladába teszem, mivel úgyis meghalunk benne. De sajnos nem futja mindenkinek több millás kocsira.
2019. nov. 28. 10:14
 30/51 anonim ***** válasza:
68%
A gyerekülés pont az amin soha nem spórolnék! Adott esetben a gyerek élete múlhat rajta! Egy ilyen Nania még teljesen új gyári állapotában is egy fos, nem hogy használtan, az kb arra jó, hogy ne dorgáljon meg a rendőr ha megállít de a gyerek egy balesetben a rövidet húzza egy ilyen fosban. Pl Cybexnél lejjebb nem adnám és eleve nem vennék használtat ismeretlentől, ki tudja milyen volt az előélete. Mellette te megveheted a 10 ezres ikeás ágyat használtan 5-ért, kit érdekel, nincs fontos szerepe de azért a gyerekülésen spórolni és azzal büszkélkedni, hogy a lehető legolcsóbbnál is olcsóbban úsztad meg nagyon szánalmas és egyáltalán nem reklámozandó... Nagyon sajnálom azt a kisgyereket akinek abban kell utaznia, adja az ég hogy soha nem ér baleset mert ott csak a szentlélek fogja óvni a gyereket az ülés nem.
2019. nov. 28. 10:19
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!