Mindenféle veszekedés nélkül, így miért?
Csak azért mentem el dolgozni, mert semmi nyelvtanfolyam nem indult a városban. Anyáék mondták, hogy válasszak valamit, csak ne unatkozzak otthon. A barátnőm által pedig felvettek egy munkára, mert mondta, hogy most van üresedés, és nagyon rossz a kínálat munkavállalóból is, így ha van kedvem, mehetek. Én pedig azt választottam. Visszamondani nem akartam, mert tiszteletlenség lett volna, de meg is tanultam, hogy az emberek idióták. Pont egy játékboltban dolgoztam mindenesként: kasszás, tanácsadó, telefon felvevő, árufeltöltő, számlát készítő, árubevitelező, stb stb. Máshol, ahol diákmunkán voltam, nem engedtek ennyi mindent csinálni, mint ott. Annyira buták amúgy sokan, senkit nem érdekelt, hogy amúgy egyetemista vagyok egy menő szakon, csak azt látták, hogy eladó, biztos buta. És a munkatársaim egy része se volt buta...
Nem ettől tanultam meg becsülni a munkát. Tudjátok, a tanulás is munka. Igenis, készülni kell az órákra, bejárni, figyelni, jegyzetelni, otthon átismételni, beadandót készíteni, átgondolni, megtanulni. Lehet, hogy sokak nem így csinálják, de akik elhivatottak és értenek is a leendő munkájukhoz, azok értik, hogy a tanulás is komoly munka tud lenni, és nemcsak vizsgaidőszakban, hanem egész évben, minden nap, minden hétvégén. Nekem ne mondja senki, hogy nem értékeljük, mi is a munka.
,,Akkor a szüleidnek viszont hasonló volt a gondolkodása mint nekem."
Azt akarták, hogy ne unatkozzak. De ha lett volna egy kezdő francia vagy emelt német tanfolyam, akkor kifizették volna, én pedig értékeltem volna.
Úgy látom, csak pontozgatsz lefelé, tudod mit ennyi örömöd legyen az életben.Nem alacsonyodom le hozzád.Befejeztem ezt a párbeszédet.
Nagyon örültem volna neki, ha mások is hozzászólnak az eszmecserénkhez, kiváncsi lettem volna más véleményere is a témával kapcsolatban.
Az ihlető kérdést nem olvastam, viszont rengeteg olyan munka van, ami a szó szoros értelemben véve nem munka.
Vagyos nem olyan, hogy bemegyek 6-14 -igvagy 8-16-ig.
Hobbi, vagy saját vállalkozás.
Teszemazt a fogorvosom.
A férjével közös fogklinikát visznek..
Úgy vállaltak be pácienst, hogy az egyikük mindig szabad legyen.
4 gyerekük van.
16 hónapig szoptatta azt a gyerekét, akit a legrövidebb ideig.
Persze nem ketten dolgoznak, hanme 2 asszisztens és még 2 doki
Egy testvért semmi sem pótolhat sem unokatestvér, sem barát sem házastárs.
Ez nem így van. Nekünk csak egy gyermekünk lett (beleszaladtam egy DIC-be, méheltávolítás lett a vége a lányom születésekor). Kezdettől nagyon tudatosan figyeltünk arra, hogy az unokatestvérekkel nagyon közeli kapcsolata legyen, és most fiatal felnőttként is napi kapcsolatban vannak, együtt járnak sokfelé, mindent megbeszélnek. A testvéreimmel nincs olyan viszonyom, mint neki az unokatestvérekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!