Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Igaz, hogy nincs közöm a...

Igaz, hogy nincs közöm a saját kishúgomhoz?

Figyelt kérdés

Anyám van amikor elkezd veszekedni húgommal (5 éves) apró dolgok miatt. Ma pl azért veszekedett velünk mert kiengedtem a haját melegben, vagy húgom átszeretett volna menni az egyik ovis társához. Én pedig rászóltam anyumnak hogy nem kéne erre letolt hogy semmi közöm ahhoz hogy neveli a gyereket és ha majd lesz saját gyerekem azt neveljem. De ha elkezdenék beszélni megint nekem esik meg morog és mindig azzal jön hogy őt nem érdekli akkor is..

Igaza van vagy sem? Össze vagyok zavarodva.

2018. máj. 30. 16:58
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
60%
Persze, hogy igaza van, nem a te gyereked, nem neked kell nevelni, hanem téged kell anyukádnam.
2018. máj. 30. 17:12
 2/22 anonim ***** válasza:
63%
Nincs igaza. Persze megértem, hogy fáj az igazság, főleg a lánya szájából:S - Meg az sem mindegy, TE hány éves vagy és milyen helyzetekben, milyen gyakran, milyen stílusban mit mondasz neki.
2018. máj. 30. 17:21
 3/22 anonim ***** válasza:
70%
1-es: szerinted az a jó nevelési elv, hogy az idősebb gyerek szó nélkül nézze (vagy ne is érdekelje), hogy a kistestvérét "bántják"??? Persze, sok múlik azon, hogy milyen helyzetben mit takar az, hogy az anya "veszekszik", de a hajkiengedős példa arra utal, hogy az anya tényleg hajlamos túlzásba esni - akkor ezt miért nem lehet kulturáltan közölni vele? Miért baj, ha a testvérek kiállnak egymásért? Az az előnye annak, hogy van testvérük!
2018. máj. 30. 17:27
 4/22 anonim ***** válasza:
68%
Persze védheted a kishúgodat, ha anyukád igazságtalan vele, mert végül is a testvéred, de anyukád nevel mindkettőtöket, és ő felelőssége minden, így ő dönti el, hogy mi a helyes és mi nem. Ha nagyobb vagy már előfordul, hogy nem értessz vele egyet, de jobb ha inkább megbeszéled vele, és elmondod, hogy miért nem találod jónak azt, ahogy ő gondolja.
2018. máj. 30. 17:28
 5/22 anonim ***** válasza:
47%
Nos, melegben nem kellene a hosszú hajat kiengedni, mert csak jobban izzad, azt meg majd anyad eldonti, higy hiva mehet az 5 eves gyereke. Nemntudom hany eves vagy, de meg felnottkent sincs jogod beleszólni abba, higy anyád higy neveli a gyereket. Azt meg higy te közlöd "Nem kéne" kimondottan pofátlanságnak tartom
2018. máj. 30. 17:36
 6/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat

18 vagyok

Egyébként próbáltam vele beszélni de mindig azt hajtogatja hogy 'nem érdekel akkor se szóljál bele'

2018. máj. 30. 17:37
 7/22 anonim ***** válasza:
62%
Igaza van. Amit csinálsz, az a szülői tekintély alá ásása. Ha azt írtad volna, hogy az unokádról van szó, mindenki anyáddal értene egyet
2018. máj. 30. 17:41
 8/22 anonim ***** válasza:
62%

Igaza van, majd Ő eldönti, mit lehet és mit nem.

Ha nekiállsz ellenkezni meg rászólni ANYÁDRA, azzal azt mutatod a húgodnak, hogy bármit megtehet, mert te megengeded.

2018. máj. 30. 17:58
 9/22 anonim ***** válasza:
60%

Anyukádnak igaza van, a nevelési elveit nem kell megvitatnia az éppen csak nagykorú tini gyerekével.

Felesleges megvitatni, ne szóljál bele. Ha az ő gyereke nem lehet kiengedett hajjal nyáron, akkor tartsd tiszteletben a döntését és ne engedd ki. Nyilván a gyereke elmondhatja mit szeretne(nem te), és anyuka ezt figyelembeveszi a döntésnél, de az nem azt jelenti, hogy enged is neki.

Az tök oké ha ovi után hétköznap nem engedi át egyébként, erre millió elfogadható érvet tudok én is, a haj pedig egy 5 évesnél nem csak a meleg miatt macera, hanem folyton belelog a szemükbe és csökkenti a látóterüket, na meg egy izzadt kócos lobonc sokkal ápolatlanabbnak is néz ki, a melegtől széltől szénakazal lesz mindenki frizurája.

Ne szólj bele, nem köteles neked magyarázkodni sem megbeszélni, sem kikérni a véleményed.

2018. máj. 30. 18:02
 10/22 anonim ***** válasza:
43%
Igaza van anyukádnak. Ő az anyja, te a nővérkéje vagy. Természetes hogy aggódsz érte te is. Te legyél a szerető nagy tesó és a támogató nagy lány.
2018. máj. 30. 18:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!