Igaz, hogy nincs közöm a saját kishúgomhoz?
Anyám van amikor elkezd veszekedni húgommal (5 éves) apró dolgok miatt. Ma pl azért veszekedett velünk mert kiengedtem a haját melegben, vagy húgom átszeretett volna menni az egyik ovis társához. Én pedig rászóltam anyumnak hogy nem kéne erre letolt hogy semmi közöm ahhoz hogy neveli a gyereket és ha majd lesz saját gyerekem azt neveljem. De ha elkezdenék beszélni megint nekem esik meg morog és mindig azzal jön hogy őt nem érdekli akkor is..
Igaza van vagy sem? Össze vagyok zavarodva.
Köszönöm a válaszokat
18 vagyok
Egyébként próbáltam vele beszélni de mindig azt hajtogatja hogy 'nem érdekel akkor se szóljál bele'
Igaza van, majd Ő eldönti, mit lehet és mit nem.
Ha nekiállsz ellenkezni meg rászólni ANYÁDRA, azzal azt mutatod a húgodnak, hogy bármit megtehet, mert te megengeded.
Anyukádnak igaza van, a nevelési elveit nem kell megvitatnia az éppen csak nagykorú tini gyerekével.
Felesleges megvitatni, ne szóljál bele. Ha az ő gyereke nem lehet kiengedett hajjal nyáron, akkor tartsd tiszteletben a döntését és ne engedd ki. Nyilván a gyereke elmondhatja mit szeretne(nem te), és anyuka ezt figyelembeveszi a döntésnél, de az nem azt jelenti, hogy enged is neki.
Az tök oké ha ovi után hétköznap nem engedi át egyébként, erre millió elfogadható érvet tudok én is, a haj pedig egy 5 évesnél nem csak a meleg miatt macera, hanem folyton belelog a szemükbe és csökkenti a látóterüket, na meg egy izzadt kócos lobonc sokkal ápolatlanabbnak is néz ki, a melegtől széltől szénakazal lesz mindenki frizurája.
Ne szólj bele, nem köteles neked magyarázkodni sem megbeszélni, sem kikérni a véleményed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!