Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Igaz, hogy nincs közöm a...

Igaz, hogy nincs közöm a saját kishúgomhoz?

Figyelt kérdés

Anyám van amikor elkezd veszekedni húgommal (5 éves) apró dolgok miatt. Ma pl azért veszekedett velünk mert kiengedtem a haját melegben, vagy húgom átszeretett volna menni az egyik ovis társához. Én pedig rászóltam anyumnak hogy nem kéne erre letolt hogy semmi közöm ahhoz hogy neveli a gyereket és ha majd lesz saját gyerekem azt neveljem. De ha elkezdenék beszélni megint nekem esik meg morog és mindig azzal jön hogy őt nem érdekli akkor is..

Igaza van vagy sem? Össze vagyok zavarodva.

2018. máj. 30. 16:58
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
40%
Èn az utolsòval èrtek egyet teljesen ès semmi beleszòlàsod nincs a nevelèsbe.
2018. máj. 30. 19:28
 12/22 anonim ***** válasza:
70%
Persze ne nevelje a teso a masik tesot, nah de az milyen stilus hogy semmi kozod hozza meg stb? Megiscsak a testvere! Ezt szepen is lehet mondani, de egyebkent az anyuka is egy tipikus hatalmaskodo valakinek tunik ilyen beszolasokkal. Mi az hogy egy tesonam nincs koze a sajat tesojahoz?! Gondolom akkor van koze hozza hogyha vigyazni kell ra vagy segiteni korulotte es hasonlok... intelligensen is lehet valaszolni es a tesoddal kapcsolatban is normalisan mondhatsz szerintem javaslatokat. En tuti nem vennem zokon ha a lanyom hozzaszolna ilyen dolgokhoz. Nem gondolom magamrol hogy en vagyok az egyetemes igazsag. Neki is lehet igaza. De mindent normalisan.
2018. máj. 30. 19:41
 13/22 anonim ***** válasza:
63%
Melyik az a beszólás, ami hatalmaskodónak tűnik, utolsó ? Az, hogy kánikulában nem kellene kiengedni a gyerek hajat, higy meg jobban izzadjon, vagy az, higy majd az anya eldönti, higy át mehet e az 5 éves gyereke ag óvodás tarsahoz ? Mert Nekem egyik sem tűnik annak, ellenben a "Nem kéne " kimondottan bunkó a 18 éves testvértől. Milyen jogon szól be az anyjának, miylen jogon bírálja felül a döntését ?
2018. máj. 30. 19:54
 14/22 anonim ***** válasza:
55%
Hàt kedves utolsò előtti màrpedig nem szòlhat bele. Neki nem az a dolga hogy nevelje a kistesòt. Ès semmi olyat nem mondott az anyuka ami hatalmaskodò. De azert kössz a lepontozàst, örülök ha örömet szereztem vele es kicsit az idegeidet is lenyugtattad :D
2018. máj. 30. 20:07
 15/22 anonim ***** válasza:
66%
12-es válaszával teljes mértékben egyetértek.
2018. máj. 30. 20:10
 16/22 anonim ***** válasza:
58%
Akik a kèrdező pàrtjàn vagytok, ti ùgy nevelitek a gyerekeket h a nagyobb gyerekkel együtt a kisebbet? Azèrt ugyan kèrdezzètek màr ki egy pszichològus vèlemènyèt a testvèrek szerepèről ès adjàtok neki elő ezt is h szerintetek a nagytesònak joga van anyunak visszapofàzni es megmondani neki h hogyan nevelje őket esetleg engedje meg a nagytesònak h nevelje helyette ès kèrje ki a vèlemènyèt h lànyom: szerinted àtengedjem a hugodat a szomszèd kislànyhoz? Szerinted kiengedjem a hajàt? Stb....
2018. máj. 30. 20:23
 17/22 anonim ***** válasza:
61%

Azokkal értek egyet, akik az anyudnak adtak igazat. Nem nagyon akartam ezt tovább ragozni, de a 12-es válaszolót kiegészíteném.

Nyilván anyukádnak sem kéne olyan hangnemben rád szólni, amilyen, de azért megérthető az ő részéről is, ha te folyamatosan homlokegyenest mást teszel, mint amit ő mond.

Egyszer kétszer még elmondja az ember szép szóval, de ha te nem érted meg azt hogy "nem, ne szólj bele" akkor már nyilván más hangnemben fog belőle kitörni....

Ráadásul, ha te folyamatosan megkérdőjelezed anyudat, az nem csak őt fogja fusztrálni, de egyáltalán nem mutatsz vele jó példát a tanulékony kishúgodnak.

Persze, ha nagyon kirívóan rosszul bánik az anyud a testvéreddel, az nyilván nem oké, de amíg erről szó sincs addig tessék szép a saját dolgoddal foglalkozni. Mert anyukádnak akkor is nevelni és kezelni kell a kishúgodat, amikor az kiveri a hisztit valamiért, mert általad rossz példát vesz alapul és nem tiszteli anyukád szavát. (Mivel te mindig mindent megengedsz neki és megkérdőjelezed anyud.)

2018. máj. 30. 20:30
 18/22 anonim ***** válasza:
62%

A hatalmaskodo beszolast erre ertettem: “semmi közöm ahhoz hogy neveli a gyereket és ha majd lesz saját gyerekem azt neveljem”

En szerintem egy csaladban elvileg demokracia van, igy joga van az embernek velemenyt nyilvanitani. De ez csak az anyuka kizarolagossagarol es megkerdojelezhetosegerol szol..

Lehet hogy a kerdezo is ugy szol hozza, lehet sokszor kerdojelezi meg, de errol nem tudunk semmit. Meg mi volt elobb a tyuk vay a tojas? Nem latunk bele az eletebe, de alapbol az ilyen mondat amit anyukaja mondott az bizonyos fajta szulokre jellemzo. Es arra valaszoltam ami a kerdes hogy tenyleg nincs e koze a tesojahoz. Szerintem van hisz egy csalad. Ugy lenne normalis. Persze mindket felrol normalis hangnembe. Bar hozza teszem ha a szulo alapbol igy beszel akkor a gyereke honann tanulna mast?

2018. máj. 30. 22:38
 19/22 anonim ***** válasza:
45%

Mivel bunkón szóltál ("nem kéne"), ezért anyádnak van igaza, mert aláástad a tekintélyét, mint szülő. Ő a felelős a húgodért, így az ő engedélye kell, ha bárhova is el akar menni.

18 évesen, lehetne annyi eszed, hogy nem betámadod, hanem 4szemközt, amikor nem hallja a kicsi, akkor megbeszéled anyuddal, hogy miért gondolja így-úgy a dolgokat és miért reagált úgy, de semmiképpen kérdőre vonóan, hanem beszélgetés szintjén, és akkor talán ő is partner lesz, elmondja, te megérted, és akár egyes dolgokban jobb belátásra tudod bírni.

2018. máj. 31. 06:31
 20/22 anonim ***** válasza:
80%

18!

Pedig igaza van az anyának. Rajta kívül egyedul az apának van joga beleszólni abba, hogy hogyan neveli a gyereket. Másnak semmi köze hozzá. A sajat anyjának, anyósának, gyerekenek, szomszédjának stb semmi joga nincs bele szólni.

2018. máj. 31. 06:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!