Igaz, hogy nincs közöm a saját kishúgomhoz?
Anyám van amikor elkezd veszekedni húgommal (5 éves) apró dolgok miatt. Ma pl azért veszekedett velünk mert kiengedtem a haját melegben, vagy húgom átszeretett volna menni az egyik ovis társához. Én pedig rászóltam anyumnak hogy nem kéne erre letolt hogy semmi közöm ahhoz hogy neveli a gyereket és ha majd lesz saját gyerekem azt neveljem. De ha elkezdenék beszélni megint nekem esik meg morog és mindig azzal jön hogy őt nem érdekli akkor is..
Igaza van vagy sem? Össze vagyok zavarodva.
Azokkal értek egyet, akik az anyudnak adtak igazat. Nem nagyon akartam ezt tovább ragozni, de a 12-es válaszolót kiegészíteném.
Nyilván anyukádnak sem kéne olyan hangnemben rád szólni, amilyen, de azért megérthető az ő részéről is, ha te folyamatosan homlokegyenest mást teszel, mint amit ő mond.
Egyszer kétszer még elmondja az ember szép szóval, de ha te nem érted meg azt hogy "nem, ne szólj bele" akkor már nyilván más hangnemben fog belőle kitörni....
Ráadásul, ha te folyamatosan megkérdőjelezed anyudat, az nem csak őt fogja fusztrálni, de egyáltalán nem mutatsz vele jó példát a tanulékony kishúgodnak.
Persze, ha nagyon kirívóan rosszul bánik az anyud a testvéreddel, az nyilván nem oké, de amíg erről szó sincs addig tessék szép a saját dolgoddal foglalkozni. Mert anyukádnak akkor is nevelni és kezelni kell a kishúgodat, amikor az kiveri a hisztit valamiért, mert általad rossz példát vesz alapul és nem tiszteli anyukád szavát. (Mivel te mindig mindent megengedsz neki és megkérdőjelezed anyud.)
A hatalmaskodo beszolast erre ertettem: “semmi közöm ahhoz hogy neveli a gyereket és ha majd lesz saját gyerekem azt neveljem”
En szerintem egy csaladban elvileg demokracia van, igy joga van az embernek velemenyt nyilvanitani. De ez csak az anyuka kizarolagossagarol es megkerdojelezhetosegerol szol..
Lehet hogy a kerdezo is ugy szol hozza, lehet sokszor kerdojelezi meg, de errol nem tudunk semmit. Meg mi volt elobb a tyuk vay a tojas? Nem latunk bele az eletebe, de alapbol az ilyen mondat amit anyukaja mondott az bizonyos fajta szulokre jellemzo. Es arra valaszoltam ami a kerdes hogy tenyleg nincs e koze a tesojahoz. Szerintem van hisz egy csalad. Ugy lenne normalis. Persze mindket felrol normalis hangnembe. Bar hozza teszem ha a szulo alapbol igy beszel akkor a gyereke honann tanulna mast?
Mivel bunkón szóltál ("nem kéne"), ezért anyádnak van igaza, mert aláástad a tekintélyét, mint szülő. Ő a felelős a húgodért, így az ő engedélye kell, ha bárhova is el akar menni.
18 évesen, lehetne annyi eszed, hogy nem betámadod, hanem 4szemközt, amikor nem hallja a kicsi, akkor megbeszéled anyuddal, hogy miért gondolja így-úgy a dolgokat és miért reagált úgy, de semmiképpen kérdőre vonóan, hanem beszélgetés szintjén, és akkor talán ő is partner lesz, elmondja, te megérted, és akár egyes dolgokban jobb belátásra tudod bírni.
18!
Pedig igaza van az anyának. Rajta kívül egyedul az apának van joga beleszólni abba, hogy hogyan neveli a gyereket. Másnak semmi köze hozzá. A sajat anyjának, anyósának, gyerekenek, szomszédjának stb semmi joga nincs bele szólni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!