Akinek nagyon rossz a kapcsolata az anyjával és mindig is az volt: okozott gondokat a saját gyerek nevelésénél?
Anyámmal soha nem volt jó kapcsolatom, gyerekkoromban sem. Amióta az eszemet tudom, soha nem szerettem. Erőszakos vadállat. 18 éves korom óta a kapcsolatot sem tartom vele. Abszolút nincs előttem egy anyai példa, hogy milyennek kellene lennem, csak azt tudom, milyen nem leszek soha anyaként.
Sokszor azt érzem, hogy óriási hátránnyal indulok emiatt, mint anya. Annyi kérdés felmerül bennem, amit anyámtól kérdeznék meg, ha jó anyám lett volna.
Itt gyk-n is, sokszor van, hogy ha felteszek egy kérdést, jön a válasz: miért nem kérdezed meg anyádat?
17 éves koromban nővérem vette át a gyámságomat...
Most 33 éves vagyok, fiam 5 éves.
Egyáltalán nem érzem magam rossz anyának. Van egy példa, amit biztosan nem szeretnék követni.
Anyósom viszont igazi anyapótlék. Szerencsére nagyon jó a kapcsolatunk, ő segített az elején a gyerekkel. A mai napig szeret a mamánál lenni a fiam.
Nem érzem, hogy hátrány lenne, hogy nem tartom a kapcsolatot anyámmal. Kb mintha 17 éves koromban meghalt volna. Nincs, és kész.
Mennyi idős vagy most? Van már párkapcsolatod? Anyósoddal jól kijössz?
30 vagyok, épp babavállalás előtt állunk a férjemmel.
Anyóssal minden oké, csak ő 900 km-re él tőlünk...
Szia! Bár nekem édesanyámmal nem volt rossz a kapcsolatom, ő meghalt kiskoromban, és a nevelőanyámmal eléggé nehezen fértünk össze. Viszolyogtam tőle mindig, hogy olyan anya legyek, mint ő, de az az igazság, nem mindent sikerült elkerülnöm, mikor nagyobb lett a gyerekem, ki-ki csúsztak a számon ugyanazok a mondatok, amitől annó magam is kivoltam. Persze baromira szégyellem és bánom, és szerencsére a főbb dolgokban egyáltalán nem úgy viselkedem, mint ő.
Azért nem ostorozom magam emiatt, mert jó pár ismerősömnél láttam hasonlót, hiába fogadták meg, hogy ők bizony olyat soha nem mondanak majd a gyereknek, stb. az az igazság, hogy annyira mélyen belénk ivódnak a gyerekkori dolgok, hogy nagyon-nagyon nehéz ezeket elnyomni, és ha „elszáll az agya” az embernek, akkor bizony előbuggyanhatnak ezek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!