Mindenféle veszekedés nélkül, így miért?
De amúgy...miért? Miért kell 2-3 gyerek? Én látom, ahogy felnőttem, hogy még mindig csak a veszekedés megy, de az egész rokonságban a testvérek között. Ki kapjon kocsit, ki kapjon jobb kocsit...most meg lakást kéne venni, de mindkettőnknek van párja, és most azt akarják, hogy 4-en lakjunk együtt egy 1,5 szobás lakásban...
,,Szeretem" a tesóm, de én csak egyet akarok. Tegyük fel, majd a Harvardra akar menni tanulni, én meg nem leszek az a szülő, aki ezt a lehetőséget elveszi tőle, csak mert a másik 2-3 gyerekre is gondolni kell.
Egyébként még az jutott eszembe, hogy azért alakul így néhány embernél, mert azt gondolja,hogy szül egy gyereket és otthon lenni a babával csupa hoka-móka, egyszerűbb mint dolgozni menni.Aztán eltelik néhány hónap és rájön,hogy az anyaság 0-24-be megy, nem úgy van mint a munkahelyen, hogy reggel 8kor felvszem a munkát délután 5kor meg leteszem, aztán hawai, dizsi napfény.
De biztos van olyan is (sőt szerintem a legtöbb nő így van) hogy anyagi okokból megy vissza minél hamarabb dolgozni.
Azért ez nem ilyen fekete-feher. Én például imádom a kisfiamat. Szeretek is itthon lenni vele, de a férjem nagyon sokat dolgozik és keveset tudok felnőtt emberekkel beszélgetni. Azért minden embernek igénye, hogy hasonló korú, érdeklődésű emberekkel kommunikáljon. Nem megyek vissza még dolgozni, de ha két éves lesz muszáj lesz mert a gyes nagyon kevés. Abból nem tudnánk fenntartani egy családot.
Persze az, hogy valaki szereti a gyermekét az nem zárja ki azt, hogy magát is szereti és ha egy helyzetben rosszul érzi magát az a gyermeknek sem jó. Semmi baja nem lesz a csemeték ha mondjuk 1,5-2 évesen bölcsibe adja. Ez az én véleményem.
Minden ember más, minden élet más. Ne ítéljük el, ha valakinek szüksége van másra is és nem csak a kakis pelenkákra meg a játékokra, főzésre. Főleg ha a munkáját is szerette előtte.
Plusz olyan is van aki muszáj, hogy visszamenjen, mert anyagilag nem engedheti meg, hogy otthon maradjon. Azon meg lépjünk túl, hogy akkor minek vállal gyereket, mert neki is jár akkor is ha nem pénzes és nincs diplomája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!