Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A szülők miért nem engedik...

A szülők miért nem engedik meg a gyerekeiknek, hogy 1-2 napot hiányozzanak az iskolából?

Figyelt kérdés
Ha csak egy napot szeretnék hiányozni, mert beteg vagyok, akkor már kapom is a "ne lógjál hülyegyerek" szintű leb*szást. Fontos tudni, hogy ilyenkor tényleg beteg vagyok! Akkor nem kellene iskolába mennem, ha megdöglenék. Szánalmas...

2017. szept. 27. 16:54
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
52%
Erre én se jöttem rá. Kitűnő voltam és volt h simán igazoltak nekem egy-egy napot a szüleim csak úgy ha kértem. De volt olyan is hogy beteg voltam és kaptam az általad is említett leb*szást. Nem jöttem rá a logikára. Szerintem épp milyen kedvük van.
2017. szept. 27. 17:02
 2/11 anonim ***** válasza:
83%
Ha tényleg beteg vagy akkor elmész az orvoshoz, ő igazolja ennek tényét és kiír X napra. Ebbe nem lehet belekötni. Amúgy hiányozni inkább hátrány mint előny mert amiről lemaradtál azt még ugyanúgy tudni kell. Torlódik a tananyag, nem adja le a tanár hanem neked kell önállóan megérteni és erőt venni magadon hogy ezeket önállóan bepótold egy vállvonás helyett.
2017. szept. 27. 17:03
 3/11 anonim ***** válasza:
90%
Aki valóban beteg, az elmegy orvoshoz. A szüleid biztosan látják, hogy beteg vagy-e?
2017. szept. 27. 17:13
 4/11 anonim ***** válasza:
49%

Nekem a szüleim megengedték néha-néha, hogy hiányozzak egy napot, ha már nagyon elegem volt az egész iskolából. Egyébként én is kitűnő voltam végig, mind a 12 évben.

Azzal egyébként nem értek egyet, hogy az ilyen 1-2 napos hiányzás (ha valaki egészséges) csak hátrány lehet. Volt olyan, hogy otthon maradtam hétfőn, amikor amúgy 9 órám lett volna. Egész délelőtt lustálkodtam, majd délután megtanultam azt, amit hétvégén nem tudtam. Végül este, amikor elkértem az órai munkákat és a házikat, be tudtam pótolni kb. 1,5 óra alatt. Ez úgy jött ki, hogy abban a 9 órában olyan felesleges tölteléktárgyak voltak, mint 2 tesi és ének. És ekkor gondolkoztam el, hogy ha amúgy 1,5 óra, hogy egyedül átvegyem az anyagot, akkor miért is vagyok bent reggel 8-tól délután fél 5-ig?

Persze nem állítom, hogy mindig ilyen könnyű dolgom lett volna, ha valami bonyolultabb részt vettek volna pl. fizikából, akkor biztos nehezebben értettem volna meg. De akkor is lelombozó volt látni, hogy teljesen feleslegesen vagyok annyit a suliban...

2017. szept. 27. 17:42
 5/11 anonim ***** válasza:
Az en lanyom csak negyedikes de ez nagyon gaz. Ha tenyleg betegnek erzi magat a gyerekem,nem iskolaba zavargatom hanem leviszem az orvoshoz mert azt akarom h meggyogyuljon. Nem tudom hany eves vagy de maskor nézd meg mikor rendel a dokid,menj el hozza es ha o ugy latja majd kiir :)
2017. szept. 27. 19:49
 6/11 anonim ***** válasza:

Mostanában sok ilyen kérdés van, de én meghallgatnám ott a szülőt is.

Nekem sose kellett betegen iskolába menni. Viszont orvoshoz természetesen igen. Ha egy gyerek nem mehet orvoshoz, pedig szeretne, hanem iskolába küldik, az tényleg nincs rendben, gondolom félnek a szülők, hogy csak linkelni akar.

Ennyire kéne mindenkinek ismerni a gyerekét, hogy kamuzik vagy nem.

2017. szept. 27. 22:05
 7/11 anonim ***** válasza:

Tegnap felhivtak az iskolábol hogy fáj a feje a nagyobbik fiamnak hazajöhet e mondtam igen ,igy az utolso 3 órát kell igazolnom mert arrol jött el ,és mivel tudom hogy szokott fájni feje,igy ha ma jol van akkor én igazolom ha nincs jol akkor megy orvoshoz.

Ok nélkül nincs logás ,de ehez ismerni kell gyereket.hogy mikor mond igazat és mikor lógna.

2017. szept. 28. 05:39
 8/11 anonim ***** válasza:
Nekem hagytak, meg igazolast is irtak. En is fogom hagyni neha, ha ugy itelem meg a helyzetet.
2017. szept. 28. 07:38
 9/11 anonim válasza:

ebből is látszik, mennyire le vannak terhelve a gyerekek manapság. inkább otthon szeretné kipihenni magát, megtanulni azt, amit a sok szakkörtől és egyéb elfoglaltságtól nem tudott és sajnos az sem kizárt, hogy néhány gyereknek az iskola már szorongást, megfelelési kényszert okoz, így nem csoda, hogy gyomorgörcse van. ha be kell menni.

én is végig kitűnő voltam, kiváló eredményeim voltak, szerettem (szeretek) tanulni, de bevallom én is kértem sokszor a szüleimet, hogy igazoljanak. sokszor a gyermekorvos is megtette ezt, érettségikor őszintén elmondtam neki, hogy nagyon ki vagyok merülve, mert kollégista voltam és képtelenség volt tanulni. leigazolta a hiányzásokat. anya is mindig támogatott ebben, ha látta rajtam, hogy egyszerűen nem bírom a hajtást, és most pihenésre van szükségem. azért mindig megkérdezte, hogy be tudom-e pótolni, nem lesz-e ebből hátrányom stb., és természetesen nem a témazárókról, nagyobb dolgozatokról hiányoztam.

a gimnáziumot is kiváló eredménnyel elvégeztem, most egyetemista vagyok, anyukámmal pedig jó a kapcsolatom, hiszen el tudtam neki mondani mindig őszintén, mi a bajom valójában, így sok veszekedést és bizalmatlanságot spóroltunk meg.

2017. szept. 28. 11:28
 10/11 anonim ***** válasza:
38%

Az én apám is egy idióta. Meg is mondja, hogy nem érdekli, hogy beteg vagyok, akkor se maradhatok. Volt, hogy anya könyörgött neki, hogy ugyanmár haad maradjk, tényleg beteg vagyok, de cssak dühöngött, hogy ki fog csinálni. Volt, hogy elkaptam egy hányós vírust, direkt behívtam anyát, hátha nem hiszi el. Erre sugdolóztak a hátam mögött, hogy csak meghánytatja magát, át akarom cseszni őket. Mondtam neki, hogy a buszon mit csinálok, erre fogta magát és bevitt autóval, közben végig ordibált. Ott persze a tanár hazaküldött, de én inkább a büfében feküdtem, annyira nagyon beteg voltam, de a parkolóban várt, hogy visz haza. Hiába mentem el orvoshoz, vagy volt igazolásom.

Most is 38,4 volt a lázam, két 100-as zsepit elfújtam, köhögök, de akkor sem maradhatok.

Anya óvónő ezért elég sűrűn vagyunk betegek. Mivel apa nyugdíjas, ezért állandóan otthon van. Behajtott márciusban 41 fokos influenzával is, mert nem fújom az orrom, "nincs is semmi bajom". "Másik gyerek is milyen kedvetlenül megy iskolába". "Iskolakerülő vagyok". Képes másnak is leadni, hogy csak nem akarok iskolába menni. Vagy megy, hogy hagyjam ott az iskolát, keresnek nekem másikat.

A legújabb slágere, hogy csak bolond vagyok, be kellene záratni. Szerintem ő az elmebeteg éppen, mert be is verte az orrom, mert nem hitte el, hogy elmaradt az óra.

Vagy megy a nem öltöztél fel, vagy mert szellőztettél, azért vagy beteg. Az nem számít, hogy a vírusok nem "megfázással" terjednek. Nem fogja fel, hogy az influenza hirtelen jár magas lázzal, nem fújod két percenként az orrod. A többieket pedig összefertőzöd.

Amikor fogszabályozásra jártam, akkor inkább autózott 250 km-ert, de nem engedi, hogy ne menjek iskolába. Szülői napot egyszer sem vettem ki.

Azt bánom, hogy nem tanultam a hibámból és bármikor előhoztam neki ezt a hiányzás dolgot. Ölni lenne képes érte. Meg verni legalábbis megvert.

Szánalmas agresszív pszichopata. Aki eltöri a lánya orrát, mert korábban végzett az normális?

Soha nem fogom megérteni, mire jó ez...

2017. okt. 12. 13:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!