Miért van az, hogy egyes roma származású szülők fura neveket találnak ki a gyerekeiknek?
Nem vagyok rasszista,de szerintem már mindenki észrevette. Kevin,Dzsesszika(vagy Jessica),Jennifer,Ronáldó és még van pár.
Romák régebben is voltak,de akkor normális,hétköznapibb neveket adtak a gyereknek(Lajos,Gáspár,Béla,Mária,Krisztina).
Mi ennek az oka?
Hmm, gondolom alapból buknak a latin nevekre, a sok közép-amerikai szappansorozat meg a latin focisztárok rátettek egy lapáttal, aztán kialakult egy fura divat.
De nem csak etnikai betegség, ismerek én nem roma Dzsennifert (anyuját Jennifer Rush ihlette meg), Dzsesszikát (okok homályban) stb.
Nekem sem tetszik, de ez van.
Szeretik a kirivo dolgokat, jol irta valaki: arany, csillogos, stb.
A heten seta kozben szembejott egy roma csalad, babakocsiban a csalad legfiatalabb tagja. Epp az ismeroseiknek mutattak a babat: a kicsi a Sanel nevre hallgatott :) Naluk mas a kultura. Nekik egy Zoe vagy Beata vagy Akos a furcsa, es a Sanel, Szamanta meg Armando teljesen szep.
Ez altalanositas, mert nalunk nagyon vegyes.
Van Zsombor-Levente-Zeteny vonulat, valamint a Vanessza, Kleopatra es tarsai.
Felenk amugy imadjak utanozni a magyarokat.
Átlagosan alacsonyabb IQ szint.
Pontosan ugyanez a jelenség megfigyelhető az amerikai feketéknél is. A Trónok Harca hatására pl. nem kevés kislány a "Khaleesi" nevet kapta, de ott is akad mindenféle fantázianév, amin tilos nevetni, különben rasszista vagy.
Feltételezem araboknál is megfigyelhető lenne, ha nem kötné őket a vallásuk. Habár a tény, hogy minden második-harmadik ember valami Mohamed, ugyanerre a jelenségre enged következtetni, csak az ellentétes oldalról...
(És nem, az IQ legnagyobb része genetika. "Nem a gettók csinálnak alacsony IQ-t, hanem az alacsony IQ csinál gettót", lásd az amerikai kínaiakat, akik nem beszélték az angolt, és mégis néhány éven belül sikerült felemelkedniük a gettóikból, ellenben a több száz éve ott élő feketékkel, akik beszélik a nyelvet).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!