Beadnátok bölcsibe?
Jelenleg 16 hónapos a kisfiam. Veszélyeztetett terhes lettem, bár nem érzem magam rosszul. Másfél éves korától gondolkozunk, hogy beadjuk -e bölcsibe 8-12-ig.
Ami miatt jó lenne:
Én el tudnék járni vizsgálatokra.
A teljesen nyitott méhszájam miatt pihennem kéne.
A kisfiam egyre jobban igényli más gyerekek társaságát, úgy látjuk, már unja itthon a csak velem/velünk levést.
Szerintem nagyon jót tenne neki a közösségbe kerülés, első gyerek, én pedig hajlamos vagyok többet pátyolgatni, mint kéne.
Ami miatt félek:
Még csak másfél éves lesz akkor, egy kicsit fiatal.
Mivel nem megyek vissza dolgozni, itthon lehetne nyugodtan, nem lepasszolni akarom.
Esetleg arra is gondoltam, hogy kipróbáljuk és ha nem szereti, akkor egyszerűen kiveszem.
Egyetlen idős, beteg nagymama van, rá nem lehet hagyni.
Nem adnám be. Úgyis csak 8-12-ig lenne, + el kéne vinni és hozni, ez szerintem nem olyan nagy segítség, plusz az elején úgyis állandóan beteg lesz, amivel téged is megfertőzhet, neked meg ez nem lenne jó terhesen... 1,5 évesnek nincs szüksége még feltétlen közösségre.
Szóval egyértelműen nem.
Nalunk minden gyerekunk jart bolcsibe ahol mi elunk szokas
6 hanapos kortol mar fogadjak oket
De terhesseg miatt nem adnam be csak akkor ha dolgoznom kell
Köszönöm a válaszokat. Azon én is gondolkodtam, hogy mi lesz, ha állandóan beteg lesz, meg még én is elkapom. Mondjuk emiatt is gondoltam, hogy még most beoltatom bárányhimlő ellen (igaz, az csak egy a sok közül). Meg később, ha már meglesz a pici, akkor sem jó, ha közösségből hazahozza.
Mikortól igénylik szerintetek a közösséget?
Tényleg azt látom, hogy itthon unatkozik, ha babaklubba megyünk, vagy játszótéren kint voltak múltkor az ovisok, akkor hátra sem néz, megy be a gyerekekhez és beáll játszani. Viszont ilyenkor tudja, hogy ott vagyok, nyilván biztonságban érzi magát.
Mint írtam nem csak a terhesség miatt (bár eléggé rám ijesztettek, hogy pihennem kéne).
Igen, az is egy ok, de a legfontosabb, hogy neki mi válna a javára.
Bár ha ennyien azt írjátok, hogy még pici hozzá és nem való még bölcsibe, akkor valószínűleg az ő érdekét nem fogja szolgálni és akkor valóban csak a terhesség marad ok ként, ami számomra is egyértelmű, hogy csak azért nem adom be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!