Rossz anya az, aki kényelmi okokból adja a gyerekét bölcsibe?
Szerintem sokkal fontosabb az a része a dolognak, hogy az anyuka be merte vallani, őszintén, hogy levegőre van szüksége. Itt egy csomó anyuka fuldoklik, a gyerekek, meg a rengeteg teendő között, de a világ minden kincséért sem vallaná be, hogy, bocs, de ez már sok. Ehelyett csak nyel, nyel, meg üvölt a gyerekeivel (többek között ezért nem járok játszótérre, mert ott csak feszt ordítanak az anyukák).
Az, hogy az adott mama beadta a gyereke a bölcsibe, nem feltétlenül elítélendő. Persze fontos tényező, a gyerek kora.
Az én fiam két évesen került bölcsibe, és köszöni szépen, imádja. Rengeteget mesél róla itthon,és sokkal jobban átértékelődött az együtt töltött itthoni idő!
Egy év után adtam bölcsibe. Nem arról van szó, hogy nem szeretek vele lenni, hanem arról, hogy egyszerűen sok volt. Előtte elég aktív életet éltem, aztán hirtelen másból sem állt a napom, csak etetés, séta, fejlesztés, játék, etetés. Nagyon szerettem mindig is eljárkálni mindenfelé legyen az egy érdekes előadás, koncert vagy csak elmenni körülnézni a boltokba nyugodt körülmények között. Vagy meginni egy kávét néhány baráttal. Szerencsére otthon végezhető a munkám, viszont gyerek mellett nem tudtam odakoncentrálni, mivel eléggé gondolkodós a munkaköröm. Amióta bölcsiben van, lehet nem hangzik szépen, de sokkal nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb vagyok, végre van időm reggel nyugodtan lezuhanyozni, kisminkelni magam. Van időm minőségi munkát végezni és délután akár leülhetek olvasni egy padra a városban, nem kell figyelnem másra.
Szeretem a gyerekem, de őszintén szólva alig várom, hogy visszamehessek a céghez dolgozni teljes állásba. A férjem természetesen sokat segít, és a péntek estéket eddig is kettesben töltöttük, de így már sokkal jobban érzem magam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!