Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Rossz anya az, aki kényelmi...

Rossz anya az, aki kényelmi okokból adja a gyerekét bölcsibe?

Figyelt kérdés
Ha már sok neki egész nap vele foglalkozni, és hogy legyen egy szusszanásnyi ideje magára, másra, bölcsibe adja a gyerekét?
2014. márc. 28. 21:32
1 2 3 4 5 6 7
 11/69 anonim ***** válasza:
71%

Attól függ!

Ha napi szinten adja be a gyereket, csak azért, hogy tudjon körmöt reszelni, akkor igen.

Amennyiben egyéb oka van rá: Nem!

Napi szinten vannak kérdések, hogy mit csináljon , mert megőrül a mindennapoktól, meg szalad a lakás nincs segítség, ott a nagyobb gyerek, tanulni kell stb.

Egyáltalán nem tartom magam rossz anyának. 19 hónapos a kisebbik gyerekem és heti két délelőtt van bölcsödében. Nincs semmi segítségem, a banki ügyektől, a postán át, a bevásárlást , főzést, mindent én intézem két kicsi gyerek mellett. Azt az összesen 6 órát hetente, amit a gyerek bölcsiben van, arra használom, hogy előre dolgozzak/ügyet intézzek /dokihoz menjek, hogy aztán normális és értékes időt tudjak a gyerekeimmel tölteni. EGyáltalán nem érzem magam ettől rossz anyának.

Nálunk senki nincs, aki akár 5 percet vigyázna a gyerekre. ÍGy legalább van két gondozónéni akiket már megszokott, én pedig tudom úgy időzíteni a dolgaimat, hogy azokra a napokra essen amikor a bölcsöde van.

Igen, nagyon szép idő az első 3 év, és lehet hogy valaki nem adja bölcsibe, de napi szinten látom a pletykázó anyukákat boltba-játszón, le sem szarja a gyerekét, kiabál vele, vagy nem megy hintáztatni (pont ma voltam egy ilyennek szemtanúja) Az ilyet inkább tartom rossz anyának!!

Honnan tudod, hogy adott anyuka éppen nem-e tovább tanul/ ápol egy csaldtagot / esetleg beteg és kezelés alatt áll!!?

Annyira könnyű ítélkezni!

2014. márc. 28. 22:45
 12/69 anonim ***** válasza:
44%
Dehogy is. A bölcsire a gyereknek is szüksége van. Én itthon maradtam még fél évet miután beadtam bölcsibe a gyereket, mert tudtam egy 1,5 éves gyereknek már szüksége van rá és nekem is kellett az felnőtt társaság. Kávézni jártam, meg vásárolgatni, végre találkozhattam a barátaimmal.
2014. márc. 28. 22:46
 13/69 anonim ***** válasza:
100%

12.

téged itt szét fognak marcangolni :)))

2014. márc. 28. 22:49
 14/69 anonim ***** válasza:
63%
11es onnan lehet kivenni az egeszbol hogy nem egy csaladtag apolasarol vagy masrol van szo mert ugy irta "kenyelmi okokbol" ...szerintem ez eleg ertheto.....amugy meg mennyi idos gyerekrol lenne szo? Szerintem kicsit bunkosag a gyereket lepasszolni kenyelmi okokbol,azert hogy vasarolgasson,kavezgasson,baratnozgessen az illeto,szerintem nem ezert kell szulni! Na mindegy ezt dontse el a kerdezo.....
2014. márc. 28. 22:55
 15/69 anonim ***** válasza:
51%

attól még így van.

Eleinte 3 napot járt csak, de aztán beadtam minden napra.

Egy ekkora gyereknek már szüksége van rá.

Egyébként simán járhat úgy ha nem dolgozik az anya, csak nem államiba.

2014. márc. 28. 22:57
 16/69 anonim ***** válasza:
39%
A gyereknek nem a bolcsire hanem a torodesre van szuksege,ha azt akarja az anyja hogy szokja az embereket,a tarsasagot a pici akkor tobbet jarjon vele jatszoterre.....az hogy heti 2x3 ora bolcsi szerintem oke arra hogy el tudja az ember intezni amit kell,de a minden napos...
2014. márc. 28. 23:03
 17/69 anonim ***** válasza:
42%
Attól még tőrödik vele az ember, hogy megadja neki amire szüksége van. Szocializáció. A játszón ugyan úgy anyával van, szépen rá nő a gyerek stb.
2014. márc. 28. 23:10
 18/69 anonim ***** válasza:
40%
Ra no a gyerek az anyjara? Okos valasz....azert nem kellene minden nap kenyelmi okok miatt lepasszolni a gyereket......oviba ugyse lesz az anyjaval.....megall az eszem......
2014. márc. 28. 23:27
 19/69 anonim ***** válasza:
66%

"Rano a gyerek az anyjara?"...hehe :)

azt gondolom, h elég nyitott, toleráns, elfogadó ember vagyok, de ezzel most én se tudok mit kezdeni :). ja, ha nap mint nap fizetett gondozók szocializálják a gyereked a fizetős bölcsiben, miközben te shoppingolsz, meg a barátokkal kávézol, akkor tényleg nem fog rádnőni...

2014. márc. 28. 23:32
 20/69 anonim ***** válasza:
26%
Nem normális ha a gyerek 3 éves koráig vagy még tovább csak anyjával van, ahol csak ő az egyetlen akire figyelnek és lényegében ő irányít. Meg kell tanulnia, hogy mások is vannak akiket figyelmbe kell venni, hogy nem mindig ő az első ha szól egy szót. nem én találtam ki. Jó pár pedagódussal beszéltem. Mind azt mondta sokkal több a gond a gyerekekkel mióta ez a divat, hogy 3 évig otthon ül az anyjukkal. Nem kicsinek. KÉsőbb kamasz korban.
2014. márc. 28. 23:36
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!