Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Miért lehet bölcsi-ellenes a...

Miért lehet bölcsi-ellenes a sógornőm?

Figyelt kérdés

Kislányom is bölcsis volt és fiam is az lesz, mivel vissza kell mennem dolgozni. Bár én kifejezetten szerettem azt a bölcsödét, a lányom is szeretett ottlenni, sokat játszottak, tanult dolgokat stb.

Sógornőm szerint ő biztos nem adja bölcsibe a gyerekeket, mert jaj az már milyen, hogy 2 évesen le kell passzolni a gyereket.

(Ott megjegyzem náluk nincs bölcsöde és ő még akar gyerekeket, szóval egy darabig gyesen lesz)

Persze szerintük lányom a bölcsöde miatt kezdett el beszélni (mikor már előtte is beszélgetett) ill.a bölcsiben lett szobatiszta. (Egyébként ez sem, mert kakilni nem kakilt a bölcsiben soha, a pisi is először otthon történt.) nyilván volt benne a bölcsinek is segítsége,de én ennek csak örültem, hogy tanul jókat is a lányom.

Nem annak tudtam be, hogy szar anya vagyok,mert pl.nem csak az én érdemem a szobatisztaság…

Szerintetek?

2023. nov. 3. 06:57
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
36%
Szerintem szükséges rossz van akinek. Én inkább azokat nem értem, ahol a másfél-két éves gyereket benyomják, miközben terhesek a következővel. Tehát nem dolgozik és biztos kényelmes ez így neki, de egyrészt nekem ne mondja senki, hogy egy kicsi még nem beszélő, vagy alig beszélő gyereknek jó dolog annyit idegenek között lenni, ahol az igényit se tudja rendese kifejezni és otthon el se tudja mondani, ha valami nem oké, illetve így legalább elveszi a helyet valaki elől, akinek meg lehet SZÜKSÉGE lenne rá, nem csak kényelmes lenne neki. Nehéz két gyerekkel ez tény, de ilyen szintű várólistázás meg szenvedés mellett, ami a bölcsődei helyekért megy én konkrétan megtiltanám, hogy állami helyen legyen olyan gyerek, akinek az anyja otthon van. Oldja meg máshogy, másnak a megélhetése múlik rajta és nem jókedvéből viszi be a gyerekét.
2023. nov. 4. 15:14
 32/39 anonim ***** válasza:
74%

25!

Az offenzív stílus akkor is offenzív, ha letagadod. Neked van bármiféle érved a bölcsőde ellen? Leírtál ilyen dolgokat, hogy birkává nevelés és társai, de valójában pont hogy neked van a legkevesebb információd a kérdéskörről, hiszen nyilvánvalóan nem járattad oda a gyereked. Honnan vannak ezek az információid akkor? A Körmös Jutka mondta? Vagy Kasszás Aranka? Pillás Magdika? Őszintén hiszem, hogy aki így kommunikál, az elsősorban trollkodni jön ide, különösen ebben a témakörben vannak ilyen szerencsétlen sorsú emberek, akiknek minden vidámság az életükben az, hogy szigorúan anonimitás mögé bújva hergelik a népet, minden érvet lesöpörnek, például nálad maradva az "agymosottak" kifejezéssel, de valójában itt egyelőre tőled nem olvastunk semmi konkrétumot, csak dobálóztál szavakkal.

Vannak munkák, ahol nem lehet évekre kimaradni. Az enyém is egyébként ilyen, nem engedhettem meg magamnak, hogy gyerekenként 3 évig itthon legyek. De azért van ám előnye is: magamnak vagyok a főnöke, akkor és úgy dolgozom, ahogy nekem tetszik, senkinek nem kell magyarázkodnom, hogy a gyerekem megint beteg én pedig megint nem dolgozom, és nem utolsó sorban képes vagyok a családomat jó életszínvonalon eltartani, ha a házasságok többségéhez hasonlóan az enyém is zátonyra fut, vagy bármi történik a férjemmel. Pont a hozzád hasonló hozzáállás miatt ezt nagyon kevés nő tudja elmondani Magyarországon. Nem tudom hány nőt vígasztal az, hogy az első 3 évben ők szórakoztatták a gyerekeiket, ha utána folyamatos stressz az életük, mert megint el kell kéretőzni, megint nem érnek oda a szülőire, vagy esetleg apjuk lelép, ők meg gürizhetnek reggeltől estik pár százezer forintért.

Arról nem is beszélve, hogy hiába szeretné minden anyuka azt hinni, hogy ő a világ legizgalmasabb embere, valójában az, hogy egy gyerek 3 éven át csak az anyját bámulja jószerivel, éppenhogy ártalmasabb, mivel társas lények vagyunk, mindig is többedmagunkkal éltünk együtt, egy átlag családban pedig apjuk hazaér, lehajítja a földre a cókmókját, jó esetben 2x feldobja a gyereket, azt hagyja békén mindenki, mert annyira fáradt. Szeretném tudni, hogy az ebben a közegben való nevelkedés mitől jobb, mint egy bölcsőde, ahonnan igenis csak jót tapasztalsz?

2023. nov. 4. 17:29
 33/39 anonim ***** válasza:
78%

Hát akinek az a véleménye, hogy a bölcsi daráló, az tuti nem látott közelről még bölcsődét :D Borzasztó agymosás történt a héten is a lányommal, sütőtököt magoztak, amit kiszárítanak a nevelők és jövő héten megkóstolják, gesztenyét gyűjtöttek az udvaron, meg zenéltek termésekkel a csoportszobában, udvaron saraztak gumicsizmában és esőnadrágban, szörnyű, miket meg nem engednek maguknak manapság a bölcsiben!

Viccet félretéve, egy negatívumot tudok mondani: sokat beteg a lányom ilyen felső légúti-taknyos betegségekkel, mondjuk egy-két hetet egészséges, egy hetet beteg, emiatt sajnálom szegénykémet.

2023. nov. 4. 22:04
 34/39 anonim ***** válasza:
73%

@33, ezt nagyon nem tudod elkerülni, ha nem lenne bölcsis, akkor valószínűleg nem lenne ilyen beteges. Viszont most lezajlik nála az egy hét betegség, egy hét bölcsi szakasz, óvodában majd sokkal jobb lesz.

Amelyik gyerek oviban kerül először közösségbe, annál akkor kezdődik ez a szakasz.

2023. nov. 5. 07:34
 35/39 anonim ***** válasza:
91%

34# Akkor körülöttem érdekesek élnek, hiába voltak bölcsisek, ugyanúgy egy hét ovi egy hét otthon. Pedig nem 1 és nem 2 kisgyerekes ismerősöm van.

32# Csak arra reagálnék,hogy azért jó esetben 3 évig nem csak az anyját bámulja a gyerek. :D Nem tudom akinél így van milyen burokban élhetnek, hogy bölcsi kell ahhoz, hogy társaságba legyen. Bár tény, hogy nálunk szerencsés a helyzet, mert hatalmas a család, majdnem egyszerre született gyerekek, akik összejárnak. Emellett több kisgyerekes barátnővel is rendszeresen összejárunk, ugyanolyan korosztály. Konkrétan most is egész hétvégén a családdal voltunk, kitaláltunk ezt azt nekik,stb. Nyilván ahol erre nincs lehetőség, érthető, de ne vegyünk egy kalap alá mindenkit.

Akinek kell a bölcsi, mert dolgoznia kell, nyilván mennie kell, muszáj. De akiknek mondjuk kis korkülönbséggel lesz még egy gyerek, ott miért vinné anyuka,ha otthon van úgy is? Elég érdekes lenne,hogy itthon ülök terhesen és netflixezek, a gyereket meg beadnám minden nap. Viszont nyilván a 2. gyereknél ez már nem opció, ott muszáj leszek beadni, sajnos. Nem tudom mi itt ez az ellentét, valaki ellenzi valaki nem. Hiába érvel egyik a másik ellen, ebbe nem lehet senkit és nem is kell meggyőzni. Hadd döntse el mindenki, hogy a saját gyerekének mi a jó. Ez nem univerzális.

2023. nov. 5. 16:13
 36/39 anonim ***** válasza:
23%
35# vagyok. Amellett nem is értem, úgy megy itt erről a "vita" mintha ez egy játszókör lenne vagy valami játszóház ahova viheted ha akarod, ez a dolgozó szülőknek van kitalálva, mindig is így volt, már az én gyerekkoromba is. Tehát valakinek hiába van ellenérzése ha muszáj vagy hiába szeretné, ha amúgy otthon ül mindkét szülő munkanélküliként.
2023. nov. 5. 16:22
 37/39 anonim ***** válasza:
19%
Nem is mondtam 35-ös, hogy kistesó mellett is menjen valaki bölcsibe. A nyilvánvalóan polgárpukkasztásra szánt 25-ös kommentre reagáltam és kifejtettem, hogy lehet köpni a bölcsire, cserébe én azokat az anyukákat nem tudom értelmezni, akik akár 9 èvig is képesek voltak kivonni magukat a forgalomból, majd 9 év után kell rádöbbenni, hogy sehol nem kellenek, vagy ha valahol mégis, az ritkán olyan munka, ahol lehet is alkudozni (amire egy többgyerekes anyukának szüksége volna). Lássuk be, hogy az ilyen anyukák többségében apjuk fizetéséből élnek, amivel persze a világon semmi gond nincs mindaddig, amíg apjukra rá nem jön a kapuzárási pánik és úgy hagyja ott a feleségét meg 3 gyerekét, hogy szerencsétleneknek felfogni nincs idejük. Ilyen helyzetben azért nem olyan rossz ám, ha az embernek van valami épkézláb végzettsége, ami több gyerek mellett is végezhető és végzi is anyuka, nem akkor kezd rácsodálkozni a világra, amikor apjuk épp csomagol. Nem kell a bölcsire szükséges rosszként tekinteni, kivéve ha valahol valóban rossz a bölcsi. Az én gyerekem egy magán helyre jár, 7 gyerek van összesen, mindenkire jut kényelmesen idő, nem dadus, hanem óvodapedagógus van, hetente 1x jár egy zenés foglalkoztató hölgy, az udvar csodálatos, gyönyörű kert van, nem kiszáradt paréj egy rozoga hintával. Mi jól jártunk, én elégedett vagyok. Nekünk nincsenek ilyen kisgyerekes barátaink, lakásban lakunk, akárhogy nézem, én tudom, hogy az én gyerekemnek mi a legjobb, és neki ez. Nagyok sok perspektíva van ám… kicsit jó volna - ahogy te is írtad - ha mindenki megpróbálna néha kikukucskálni a saját buborékjából.
2023. nov. 5. 18:13
 38/39 anonim ***** válasza:
100%
35# vagyok. Így van, te ismered a tiéd, neki erre szüksége van, be is vált. A szomszéd Katinak pedig nem, mert más élethelyzet, stb. Ettől se te nem vagy több, se ő. Mindketten a gyerekeitek érdekeit nézitek és arra reagáltok jól.
2023. nov. 5. 18:56
 39/39 anonim ***** válasza:
71%

“ Ettől se te nem vagy több, se ő.”

Az a baj, hogy itt a legtöbben mégis többnek érzik magukat, hogy nem viszik bölcsibe a gyerekét. Vagy megfordítva, kevesebbnek állítja be azt, aki viszi.

2023. nov. 5. 19:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!