Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Miért lehet bölcsi-ellenes a...

Miért lehet bölcsi-ellenes a sógornőm?

Figyelt kérdés

Kislányom is bölcsis volt és fiam is az lesz, mivel vissza kell mennem dolgozni. Bár én kifejezetten szerettem azt a bölcsödét, a lányom is szeretett ottlenni, sokat játszottak, tanult dolgokat stb.

Sógornőm szerint ő biztos nem adja bölcsibe a gyerekeket, mert jaj az már milyen, hogy 2 évesen le kell passzolni a gyereket.

(Ott megjegyzem náluk nincs bölcsöde és ő még akar gyerekeket, szóval egy darabig gyesen lesz)

Persze szerintük lányom a bölcsöde miatt kezdett el beszélni (mikor már előtte is beszélgetett) ill.a bölcsiben lett szobatiszta. (Egyébként ez sem, mert kakilni nem kakilt a bölcsiben soha, a pisi is először otthon történt.) nyilván volt benne a bölcsinek is segítsége,de én ennek csak örültem, hogy tanul jókat is a lányom.

Nem annak tudtam be, hogy szar anya vagyok,mert pl.nem csak az én érdemem a szobatisztaság…

Szerintetek?

2023. nov. 3. 06:57
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
33%
Mindkét gyerekem bölcsis volt. Én nem tartom szükséges rossznak. 1-1 évet jártak ovi előtt. Megoldottuk hogy reggel.8-3-ig legyenek, ne tovább, utána játszótér, otthon közös játék, esti rutin. Nincs ebben semmi rossz
2023. nov. 3. 12:03
 22/39 anonim ***** válasza:
83%
Én sem tartom szükséges rossznak. Mindkét gyerekem szeretett bölcsibe járni, és utána 1 nap alatt simán beszoktak az oviba, minden hiszti meg sírás nélkül, mert már "rutinos" közösségbe járók voltak. Ráadásul jóval kevesebbet voltak betegek is (ovisként), mint azok, akik nem jártak bölcsibe. Ettől függetlenül ha mondjuk a férjem bankigazgató lenne, akkor lehet én is otthon maradtam volna velük 3 évig, de mivel nem az, nagyjából feléltük volna a tartalékainkat abban az évben, amikor már csak GYES-t kapok. Azt meg nem akartam.
2023. nov. 3. 12:33
 23/39 anonim ***** válasza:
100%

"Miért lehet bölcsi-ellenes a sógornőm?"

"Sógornőm szerint ő biztos nem adja bölcsibe a gyerekeket, mert jaj az már milyen, hogy 2 évesen le kell passzolni a gyereket."

Szívesen.

2023. nov. 3. 14:15
 24/39 anonim ***** válasza:
81%
Azzal sincs semmi gond, ha nem a megélhetés, hanem pusztán az anya mentális jóléte miatt megy a gyerek bölcsibe. Ugyanis egy normális családban nemcsak a gyereket nézik, hanem a család egészét, hogy mindenki jól érezze magát benne. És senki nem rossz anya attól, hogy nincs maró lelkiismeret-furdalása, hogy bölcsibe ment a 2 éves gyereke.
2023. nov. 3. 15:43
 25/39 anonim ***** válasza:
7%
A mentális jóléted attól lesz jó ha a gyereked nincs veled, habár lehetne? Attól érzed jobban magad hogy már 2 évesen küldöd a darálóba, az állami intézménybe ahol elkezdődik a birkává nevelés? Idegenek kezébe adod, ahol bármit megtehetnek vele mert még el sem tudja mesélni? Csak hogy a kis lelked jobban legyen egy évvel korábban? Úristen.
2023. nov. 4. 08:44
 26/39 anonim ***** válasza:
87%
Te normális vagy, utolsó?
2023. nov. 4. 09:57
 27/39 anonim ***** válasza:
83%
#25 A kommented nagyon durva. Nem tudom, hogy miért érdekel ennyire aggresszívan, hogy más hogyan éli az életét, de érdemes lenne elmenned pszichológushoz, hogy ezt kiderítsd, mert más életének nem kéne ilyen mértékű rejtett aggressziót kiváltania belőled.
2023. nov. 4. 09:59
 28/39 anonim ***** válasza:
73%

#25: láttál te már bölcsödét? Az enyimek reggel bementek, reggeli után azonnal ki az udvarra (télen is, esőben is). Tízórai gyümölcs elfogyasztása az udvaron. Ebéd, a it helyben főztek, és elfogyott az utolsó kanálig. Alvás, 5 fokig az udvaron. Alvás után uzsonna, majd ki újra az udvarra (télen már nem). Októbertől márciusig sószoba, a gondozók meséltek, mondókáztak.

Ez azért elég messze van a gyerekkínzástól. Ja, és a fiam 2 évesen már folyékonyan beszélt, elmondta volna, ha valami baja van.

2023. nov. 4. 10:46
 29/39 anonim ***** válasza:
9%
Ebben semmiféle agresszió nem volt. Senki nem beszélt gyerekkínzásról. Nálatok is jól sikerült az agymosás, ha nem értitek meg a lényeget.
2023. nov. 4. 11:26
 30/39 anonim ***** válasza:
100%
#29: daráló, birkává nevelés, bármit megtehetnek vele. Bárki, akinek van egy kis szövegértése, az tudja, hogy mit takarnak ezek a kifejezések.
2023. nov. 4. 14:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!