Miért lehet bölcsi-ellenes a sógornőm?
Kislányom is bölcsis volt és fiam is az lesz, mivel vissza kell mennem dolgozni. Bár én kifejezetten szerettem azt a bölcsödét, a lányom is szeretett ottlenni, sokat játszottak, tanult dolgokat stb.
Sógornőm szerint ő biztos nem adja bölcsibe a gyerekeket, mert jaj az már milyen, hogy 2 évesen le kell passzolni a gyereket.
(Ott megjegyzem náluk nincs bölcsöde és ő még akar gyerekeket, szóval egy darabig gyesen lesz)
Persze szerintük lányom a bölcsöde miatt kezdett el beszélni (mikor már előtte is beszélgetett) ill.a bölcsiben lett szobatiszta. (Egyébként ez sem, mert kakilni nem kakilt a bölcsiben soha, a pisi is először otthon történt.) nyilván volt benne a bölcsinek is segítsége,de én ennek csak örültem, hogy tanul jókat is a lányom.
Nem annak tudtam be, hogy szar anya vagyok,mert pl.nem csak az én érdemem a szobatisztaság…
Szerintetek?
Nem mindegy? Dolgoznod kell, szóval marad a bölcsi. Ha ez neked és a gyerekeknek pozitív élmény, akkor az tök jó.
A sógornőd egy más személyiség, nem ugyanaz a gyereketek, és az élethelyzet is különbözik. Innentől kezdve a véleményét max. udvariasan meghallgatod, aztán pont leszarod, mert még a gyereked firkálmánya is relevánsabb.
A sógornőd a saját frusztrációját vetíti ki. Gondolom, az ő gyereke fejlődése otthon nem halad olyan léptékben, mint várja, és azzal nyugtatja magát, hogy a tiéd is csak azért fejlődik, mert a bölcsiben mások foglalkoznak vele.
És azzal keres magának önigazolást, hogy ő igenis jó anya, bezzeg akik "lepasszolják".
Ne foglalkozz vele, ez inkább róla szól, mint rólad!
Szerintem mert nem ő a legélesebb kés a fiókban és nem követi a tudományos értekezéseket.
Egy éves kor fölött, ha jó minőségű bölcsibe adod, akkor nem mutatható ki több pszichés eltérés, mintha később menne oviba vagy suliba.
Valószínűleg az EQ is nő (kivételes SNI-s eseteket leszámítva), ami fontosabb az életben, mint az IQ, csökkenti az esélyét, hogy az iskolában bullying áldozata legyen.
De lehet növeli a szorongásra való hajlamot (kisiskolásként tuti, de felnőtt korra nem tudták kimutatni).
A rossz minőségű bölcsi/ovi viszont egy életre meg tudja nyomorítani a gyereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!