Cérnagilisztával fertőzött gyermeked ment közösségbe?
Már ne is haragudj, de ahol az ÁNTSZ-t nem értesítik ilyen esetben, azt ne magyarázd meg milyen ovi lehet.
Mindegy, én nem vitázom, ha megfelel neked a tetűtől kezdve a gilisztákig minden, a te dolgod.
Az én igényességem meg az enyém.
Nem is azzal van itt a baj, hogy megy-e a gyerek lyenkor oviba, hanem a kérdező reakciója, miszerint ő nem tud vele otthon ülni napokat.Miért nem?
Ő az anyja, egy betegség mindig benne van a pakliban.
68! Még egyszer utoljára leírom, többet nem fogom. Ha az orvos azt mondja bármi miatt, hogy nem mehet oviba, akár mert lebetegedett, akár megelőzés miatt, otthon maradok. DE ITT AZ ORVOS AZT MONDTA, HOGY MEHET OVIBA. És igen, így otthon ücsörgésnek érzem, hiszen egy szakember nem tartotta otthon a gyereket. Így már világos vagy fejtsem kis 100x-ra is részletesebben?
Ha látom azt a gyereken, láz/hőemelkedés nélkül, hogy nem olyan mint szokott, nem viszem be. Nem hiszem, hogy ennyire fel kéne hogy háborodjatok, mert nem mi döntöttük el, hanem egy szakember.
Nem gondoljátok, hogy az orvos magát hozná kellemetlen helyzetbe, ha valamiféle bejelentési kötelezettséget elmulasztana annak ellenére, hogy felírta a féreghajtó gyógyszert receptre? Az azért nyomon követhető, nem?
Undi a téma, gusztustalan kis jószágok, de extrém helyzetek kivételével nem betegítik meg a hordozót. De ez tabutéma, és akik hallani sem akarnak ilyenről, tapasztalatuk meg nincs igazán róla, azok ítélkeznek meg vagdalkoznak. Miután kiderült a fertőzés és azonnal megkapja a gyógyszert valaki, akkor lehet, hogy már nem fertőz, főleg, ha később ismétli a kúrát? Talán ezért nem kell feltétlenül otthon maradni? Ha vannak olyan orvosok, akik saját belátásuk szerint inkább otthonmaradást javasolnak, az nem azért van, mert ez a kötelező eljárás, hanem mert ők így látják jónak. De attól még az a doki se követ el szabályszegést, aki ezt nem tartja szükségesnek. Én nem az alapján fogok gyerekorvost választani, hogy hogyan viszonyul a cérnagilisztás gyerekek otthontartásának kérdéséhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!