Az törvényszerű, hogy minden kisgyerek beteges lesz, amint közösségbe kerül?
Nálunk pl. nem voltak betegesek a gyerekek, a lányom 2 napot hiányzott egy hányós vírus miatt az oviból kiscsoportban, ez volt az össz betegség.
A fiúk sem sokat, kivéve a bárányhimlőt.
A betegségektől erősödik az immunrendszere, igen, sok fertőzésre már kevésbé lesz fogékony.
Nem törvényszerű, de a gyerekek többségére igaz.:)
Nálunk kevés gyerek van az oviban, kis településen élünk, 30 ovis gyerek van, de amikor kialakul egy komolyabb fertőzés az oviban, akkor rendszerint 4-5 gyerek marad, aki nem kapja el.
Nem volt àllandóan beteg. Bekaptuk a bàrànyhimlőt, meg még 1-2 jàrvànyt, ami végigment az egész ovin, kb.3-szor egy hetet voltam vele itthon egész évben. Rengeteg vitamint szed, soha nem volt beteges, mondjuk mi is ritkàn vagyunk, szóval szerencse. De az egy hét itthon, egy hét oviban nàlunk nem jött be.
Szerintem ha amúgy beteges a kisgyerek, akkor nagyobb az esélye, hogy tényleg elkap majd minden cart. Vitamint kezdjetek el szedni.
Az én lányaim nem voltak betegesek az ovi előtt. Amióta járnak, azóta szinte folyamatosan betegek. Pár napot mennek, és összeszednek valamit. Nyáron itthon vannak, akkor nem szoktak elkapni semmit.
Szerintem ez a többi szülő hozzáállásától is függ. A lányok csoportjába járnak olyan gyerekek, akik lázasan, taknyosan, köhögve is minden nap ott vannak. Volt olyan eset, amikor reggel elküldték a lázas gyereket, akit két óra múlva belázcsillapítózva friss orvosi igazolással vissza is hoztak. Ezzel nem lehet mit kezdeni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!