Kisgyerek mellé cicát? Többi lent.
Figyelt kérdés
Van egy 9 éves lányom és egy 9 hónapos kisfiam. A lányom szeretne kiscicát,de a kisfiam most van a kuszok màszok,mindent megkóstolok korban :-) Nyilván nem neki hoznánk,szóval ő nem nyaggatná,de ugye itt mászkálna ahol a gyerek. Kaphat el valami betegséget a macskától,vagy valami más ellenérv?2015. jún. 19. 00:32
1/13 anonim válasza:
Ha a macskaalomhoz nem fér hozzá, semmi baja nem lesz
2/13 anonim válasza:
A kisfiad nem oly sok idő és a "mindenhez hozzávágok valamit" és "megütöm simogatás helyett" korba kerül, szóval lehet majd szoros kontroll alatt tanítgatni és kergetni őket, de a macska biztos nyúzva lesz olykor.
3/13 anonim válasza:
Én ilyen pici gyerek mellé nem vennék macskát. Egy csomó fertőzést terjeszthet.
(A macskások most le fognak pontozni:)
5/13 anonim válasza:
Egy rendesen oltott, féregtelenített, bolhátalanított, lakásban tartott cica semmilyen fertőzést nem terjeszt. Ezzel szemben én is várnék még pár évet, egyrészt míg elég nagy lesz a fiad, hogy ne bántsa, másrészt, hogy ne nyalja be a földről a szőrt. Mert, ha macskád lesz, azzal legyél tisztában, hogy akármennyit takarítasz, lesz szőr a házban.
6/13 anonim válasza:
Én a macska érdekében várnék még, mert ilyen pici gyerek akaratlanul is nyúzza, bánthatja. A gyereknek semmi baja nem lesz a cicától ha rendszeresen oltva és féregtelenítve van. Pláne ha benti cica.
7/13 anonim válasza:
Neeeeeee. A macska játékból szétkarmolhatja főleg amíg pici és a gyerek nyúzni fogja. Olyan 6-7 év múlva.
8/13 anonim válasza:
Én inkább a macskát féltenèm...
Inkább pár év múlva legyen.
9/13 anonim válasza:
Ha megteheted, nyugodtan. Fontos, hogy egészen pici kortól kezdve állatok közt nőjön fel, nagyon hasznos. :)
A macska viszont rendkívül öntörvényű, biztosítani kell neki, hogy pl a szekrény tetején legyen neki nyugi kuckoja, ahova visszavonulhat, ha eleg volt a gyerek társaság es fentről nezhesse az eseményeket.
10/13 A kérdező kommentje:
Ez a kérdés felsem merült bennem hogy nyuzni fogja a macskát,mert nem lessz neki megengedve! A lányom sem nyuzta soha! Nem azok közé a szülők közé tartozom akik szerint milyen aranyos mikor a gyerek a fülénél fogva huzza a macskát. Lányomnak is elmagyaráztam,megmutattam hogy szépen kell a cicához nyulni,és nem volt gond vele. Csak akkor már nagy macskánk volt és nem sokat volt benn max a konyhába jöhetett. De most pici cicát hoznánk és inkább az foglalkoztat hogy ha egy helyiségben tartózkodik a gyerekkel abból milyen gond származhat?!
2015. jún. 19. 22:24
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!