Szerintetek nagyon nehéz lesz? 2,5 éves lányom van és mellé jön mindjárt a második baba. Picit parázok, hogy nem fogok tudni még napirendet sem kialakítani.
az első lányomnál nagyszerűen sikerült a napirend, jól aludt, éjszaka és nappal is, nem volt vele semmi gond.
Persze ezt most murphy törvénye alapján nem fogjuk megkapni és időm sem esz annyi, hogy csakis a babára koncentráljak.
na meg most az van, hogy 2,5 éves lányom este nem akar aludni, vagy pisilni kell, vagy fáj valamije, vagy aludjon vele el valaki. Nappal én alszom vele mindig, nagyon jó, de lassan erről le kell szoknom, igaz? Csak nekem is kell az a 2 óra alvás.
nehéz lesz szerintetek ha megszületik a kistesó?
Üdv a klubban! Készülj fel, nehéz lesz!Én azzal biztattam magam, hogy napról napra egyre könnyebb lesz, ahogy cseperedünk. Nekünk az első 6 hét volt rémálom, mert a pici egy kicsit hasfájós is volt. Most 3 hónapos, de már egész jól összeszoktunk, és bízom abban, hogy ezután még jobb lesz.
A legnehezebb a reggeli felkelés, na meg az esti fürdetés,alvás procedúra.
Én a kislányomnak mindig mondtam esti mesét, odabújtam hozzá, megsimogattam és már aludt is. Hát ez most nem megy.Este vacsi után először őt fürdetem, azután nézi, ahogy a picit megfürdetjük,majd az apja viszi aludni, amíg én szoptatok a hálószobában. Mire a picit leteszem, addigra a lányom alszik. Na apuka nem estimesézik, nem babusgatja, csak leteszi és kész. Hozászokott már amikor én kórházban voltam.
Nálunk így alakult ki, de mindenkinél más válik be. Azt javaslom, gondold át előre, hogyan tudod majd alakítani a napirendet, beszéld meg a pároddal, miben tud majd segíteni.
Készülj fel arra, hogy az első hetek lehet, hogy káosz lesz, és nem sikerül semmi, de utána kialakul lassan szépen minden.
Sok sikert és jó babázást!
Napirendet a picivel az elején még biztos nem tudsz kialakítani.
Nekem még csak egy lányom van, de ő volt már vagy 6 hónapos mire lett napirendünk, addig teljesen összevissza aludt (próbáltam de nem lehetett beállítani neki, mert akkor meg nyűgös volt), és 6 hósan is csak 1-1 hétre állt be a napirend, aztán borult megint.
Az első 1 év a legnehezebb, aztán szépen megy majd minden.
A 2-es válaszoló vagyok. Nekem is fáj, hogy nem tudok este mesélni a lányomnak, de akárhogy próbáltuk, nem sikerül tökéletesen összehozni a lefektetést. Apa nem mesél, de azért bohóckodik vele egy sort, mielőtt leteszi aludni. A gyerekek hamar alkalmazkodnak, a lányom elfogadta, hogy anya mesél, apa meg bohóckodik.
Abban bízom, ha a pici nagyobb lesz, már mindkettőt egyszerre tudjuk letenni aludni, és akkor mindkettőnek mondhatok mesét...
Terhesen én is jókat aludtam délután a lányommal. Most ez nincs így, de valahogy már nem is igénylem. Van amikor egyidőben alszanak, de van úgy, hogy az egyik már ébred, míg a másik akkor alszik el.
De hát tényleg minden kialakul, én mindkét terhességemnél csak azon izgultam, hogy a szülésen legyünk túl, a többi már nem lesz nehéz, mert már ott a baba, és bármilyen fáradt is vagyok, de boldog vagyok velük.
Kedves 2-es válaszoló! Leírom Neked én hogy csinálom az esti fürdetést és fektetést, hátha segíthet, persze tudom minden gyerek és család más. Nagynak a nagy kádba, kicsnek a műanyag kádba engedek vizet. Nagyot gyorsan megfürdetem, addig a kicsi pihenőszékbe. Ezután következik a kicsi, addig a nagy pancsikol. Miután felöltöztettem a kicsit, visszateszem a pihenőszékbe amíg a nagyot öltöztetem. Ezután amíg szopizik a kicsi, addig mesélek a nagynak. Odakucorodik mellénk és Ő lapozza a könyvet :)
Mese után megy az ágyába, szerencsére gond nélkül elalszik. A kicsit altatnom kell.
Egy próbát megér, lehet, hogy Nektek is beválik :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!