Szerintetek nagyon nehéz lesz? 2,5 éves lányom van és mellé jön mindjárt a második baba. Picit parázok, hogy nem fogok tudni még napirendet sem kialakítani.
az első lányomnál nagyszerűen sikerült a napirend, jól aludt, éjszaka és nappal is, nem volt vele semmi gond.
Persze ezt most murphy törvénye alapján nem fogjuk megkapni és időm sem esz annyi, hogy csakis a babára koncentráljak.
na meg most az van, hogy 2,5 éves lányom este nem akar aludni, vagy pisilni kell, vagy fáj valamije, vagy aludjon vele el valaki. Nappal én alszom vele mindig, nagyon jó, de lassan erről le kell szoknom, igaz? Csak nekem is kell az a 2 óra alvás.
nehéz lesz szerintetek ha megszületik a kistesó?
Hú, én is kiváncsian olvastam a kérdést, én is a másodikat várom, nálunk két év lesz köztük. Én is rengeteget agyalok, hogyan legyen. A családban, baráti körben ami tanácsot adtak, egyöntetűen az volt, hogy a legfontosabb, hogy MINDENBEN a kicsinek kell alkalmazkodni, akármennyire durván hangzik, de a nagy az első és kész. A pici meg úgyis beleszokik abba, ami van, úgyis hozni-vinni kell a nagyot játszótérre, akinek ovis, oviba, aminek fix ideje van, a kicsit meg nyilván vinned kell magaddal (ha nincs közben kire hagyni), tehát messze nem olyan lesz, mint egy első gyerekkel, de ez nem baj.
Minden rokon, barát végigment a azon, hogy totál lelkiismeretfurdalása volt, amiért nem tud úgy és annyit törődni a kicsivel, ahogy anno a naggyal, de ez van, ettől függetlenül is azt mondják így érdemes.
Két- vagy többgyerekes anyukák, ti is így látjátok?
folyt: mikor tesója született, hogy amikor a kicsi eszik, akkor nyugi van. Próbáltam úgy szoptatni, mikor a nagy még alszik, ill. már alszik (ebéd után), akkor volt kettőnkre időnk. De napközben játszott addig, nem a fejemen ugrálás volt. Persze meséltem közben, énekeltünk, de nem volt üvöltve ugrálás, trombitálás, stb. Amikor a kicsi aludt, akkor sem. Inkább akkor társasoztunk a naggyal, kertben rohangált, festettünk, stb. Az meg sajnos tényleg törvényszerű, hogy a kicsire nincs annyi idő. Ez fura nekem is és tényleg lelkiism. furdalásom van tőle néha.
Akkor volt durva, mikor felváltva aludtak-keltek. Volt, hogy 5 percem volt leülni amikor éppen mindkettő ágyban volt. De 1 éves kor után tényleg javul a helyzet. Utána már csak naponta 100x kell igazságot tenni, hogy mivel ki játszik :) (nekem itthon van a 4 éves is)
Köszönöm az eddigi válaszokat. Jó sokan írtatok :)
Sokféle tapasztalatot olvastam is, nagy segítség nekem. Hát én inkább attól tartok, hogy felborul a jól felépített rendem (nem vagyok hozzászokva a káoszhoz :S) ,na meg, hogy olyan jól elvagyok a nagyobb lányommal, hogy az csak na. Imádom őt, és nagyon félek attól, hogy ha itt lesz a pici, az hasfájós lesz, sírós, érzékeny, morcos, akármi, és akkor nem lesz időm a nagyra, akit meg ez bántani fog.
Én ettől félek a legjobban. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!