Hogy lehet kialakítani egy 5 hónapos baba napirendjét?
Szóval szerintem az étkezéseket és a nappali alvásokat kell "beszabályozni" figyelemmel a gyerek igényeire. Pl. Ne hagyd nappal egyfolytában 3 óránál többet aludni. Nem tudom mennyi a nappali alvásigénye, és azt sem írtad, hogy mikor kel, illetve végig alussza-e az éjszakát, de én úgy csinálom, hogy fürdés előtt másfél-2 órát van fent, ilyenkor nem is hagyom elaludni, kicsit húzom az időt egy kis játékkal. PErsze fél óra ide vagy oda nem számít, de próbáljuk tartani az időt. Mi fél 9-kor fürdetünk, 9-ig meg is vacsorázik, és utána már durmol is, és alszik reggel fél7-7-ig.
Szóval valamennyit tudod alakítani, de az igényeit mindeképpen figyelembe kell venni. Pl. A lányom a babakocsiban maximum 1 órát alszik, egyszerűen nem szeret benne aludni. Így ebéd után nem is viszem ki, hiszen az után szokott többet aludni, akár 3 órát is. Ha ezt nem tenném, akkor a délutáni evés után pótolná be, és persze akkor estére még nem elég fáradt az alvásra.
Szerintem nem baj, ha később fürdetsz, mint fél 8-8 óra. Úgyis itt a nyár. Majd ha többet mozog majd, és nappal kevesebbet alszik, majd jöhet a korábbi fürdés, mert hamarabb elfárad.
Egy-egy napirend mindig addig tartható, amíg meg nem változik a bab igényei, szokásai, pl. evés, majd jön a gyümölcs, szilárd kaja, majd másként fog enni, aztán a nappai alvásigénye is csökken, illetve elméletileg az éjszakai alvás hosszabbodik.
Nekünk szerencsénk volt, mert a lányom kb. 2 hónapos korában egyszer este 6-tól éjjel 1-ig nem kért enni. Ezt többször megismételte. Addig okoskodtam, hogy ez az idő éjjelre essen, így este 10-kor kapott enni, majd hajnal 4-kor kelt. Aztán egyre később kelt, és este egyre fáradtabb lett, így most ott tartunk, amit leírtam az előbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!