Hogyan kell kialakítani egy újszülött/ pár hetes baba napirendjét? Nálatok hogy van?
Már 16 hós.
Nálunk egyetlen fix volt a napban: a fürdetés időpontja. Minden más alakulgatott. De gondoltam, ez legyen fix, ez az egyetlen, amit befolyásolhatok kívülről. De egy újszülöttnél azt nem tudom alakítani, hogy mikor álmosodjon el vagy mikor legyen éhes.
Szóval szerintem kezd egyszerűen a fürdetés és az utána való etetés fix időpontra helyezésével. A többit majd ő alakítja.
Amíg kialakul, addig meg kitartás! ;)
köszi
akkor jól ráéreztem, mert én is úgy gondoltam, hogy a fürdetés lesz a fix, a többi ahogy alakul. csak gondoltam hátha máshogy kell...
Nem kell máshogy. Nem is nagyon lehet.
Pár évtizede anyák egész generációja erőltette a háromóránkénti szopit. Ennek az lett az eredménye, hogy amikor a gyerek éhes volt és üvöltött, akkor nem adtak neki cicit, mert még nem volt itt az ideje. amikor meg eljött az ideje, akkor a hullafáradt, álmos babát ébresztgették, persze hiába... nem csoda, hogy hamar elapadt a tej, és csoda volt a háromónapon túli szoptatás.
Újszülöttnél még nem lehetséges napirend kialakítása, vagy ha igen, akkor olyan áldozatok árán, amit nem érdemes meghozni. Nálunk is az egyetlen fix az esti fürdetés volt. Egyébként akkor evett, amikor megéhezett, akkor aludt, amikor elálmosodott. Napirendnek nevezhető csak kb féléves korára alakult ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!