Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Az én okos 2 éves kisfiamnál...

Az én okos 2 éves kisfiamnál ma diagnosztizáltak autizmust, most az öngyilkosságon gondolkodom, hogyan tovább?

Figyelt kérdés
2016. márc. 7. 18:31
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/242 A kérdező kommentje:
nem értem ha én beiratom az iskolába honnan tudják mi a baja ha nem mondom el??nem értem?és ha itt a környéken nincs spéci iskola csak 120 kmre?akkor hova járhat??
2016. márc. 7. 20:34
 62/242 A kérdező kommentje:
én nem azt mondtam hogy minden rendben vele.vannak fura dolgai.azért vittük el mert azt vettük észre hogy nem figyel ha beszélünk hozzá
2016. márc. 7. 20:35
 63/242 anonim ***** válasza:
68%

Bakker, még azt se tudod, hogy a spektrum melyik felén van, mennyire kell fejleszteni, egyáltalán tényleg autista-e!

Elolvastad, hogy ennyi idősen rengeteg az álpozitív diagnózis?

NEM feltétlenül kell autista gyereket külön iskolába járatni (ami, könyörgöm, még 4-5 év!!).

Kérdező, mi a végzettséged, mit dolgozol?

2016. márc. 7. 20:36
 64/242 A kérdező kommentje:
honnan tudják az iskolában hogy autista?hol tudnak utánanézni??
 65/242 anonim ***** válasza:
22%

Mekkora tuskók vagytok! Miért nem lehet tekintettel lenni a kérdezőre? Még én vagyok autista.....

Mások betegebbek itt, úgy látom!

66/242 anonim ***** válasza:
49%
Kérdező, elolvastad a cikket?
2016. márc. 7. 20:38
 67/242 A kérdező kommentje:
álpozitiv diagnozis?tehát az orvos az alapitványnál megállapit valamit ami nem igaz?vagy hogy érted?banki alkalmazott vagyok.egy kérdés:miért irják szerinted hogy az autizmus diagnózis egy életre megbélyegzi.honnan tudná ezt meg bárki??ha én nem mondom el??
2016. márc. 7. 20:39
 68/242 anonim ***** válasza:
79%

Diagnózist hivatalosan akkor kap, ha szakértői bizottság kimondja rá a betegséget. Ekkor SNI-s besorolást kap, és ez már befolyásolja az ovit, sulit. Ez egy hosszabb út.

Ha magánúton viszed, akkor is lehet diagnózisod, amit beraksz a fiókba, és senki nem tudja, hivatalosan egy NT gyermeked van.

Az én fiam nagyon tipikus volt, mégis ragaszkodtam ahhoz, hogy ne derüljön ki semmi. A tipikus dolgok zömét elhagyta, ma már 5 éves. 2 évesen biztos voltam benne, hogy az. Elég tájékozott vagyok a témában, rengeteg dolgot olvastam erről. Mi azt választottuk, hogy kicsi korától fejlesztettük itthon, most jelenleg alig van már tünete, logopédiára jár és normál oviba, ahol olyan, mint bárki más. MINDEN megvolt azok közül, amit felsoroltál, és még több is annál. Szerintem ne ess kétségbe. Járj nyitott szemmel, keresd a fejlesztési lehetőségeket, és kezeld nagyon kérdőjelesen a diagnózist. Rengeteget fog még változni.

Van egy nagyon jó oldal, olvasgass ott sokat: auti.hu

2016. márc. 7. 20:39
 69/242 anonim ***** válasza:
49%

Ki volt tuskó és miért?

2016. márc. 7. 20:40
 70/242 A kérdező kommentje:
mi befolyásolja a sulit ha kimondják rá hogy autista?honnan tudják meg az iskolában ha nem mondom el?meg tudja ezt valaki mondani?
2016. márc. 7. 20:42
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!