Az én okos 2 éves kisfiamnál ma diagnosztizáltak autizmust, most az öngyilkosságon gondolkodom, hogyan tovább?
Bakker, még azt se tudod, hogy a spektrum melyik felén van, mennyire kell fejleszteni, egyáltalán tényleg autista-e!
Elolvastad, hogy ennyi idősen rengeteg az álpozitív diagnózis?
NEM feltétlenül kell autista gyereket külön iskolába járatni (ami, könyörgöm, még 4-5 év!!).
Kérdező, mi a végzettséged, mit dolgozol?
Mekkora tuskók vagytok! Miért nem lehet tekintettel lenni a kérdezőre? Még én vagyok autista.....
Mások betegebbek itt, úgy látom!
Diagnózist hivatalosan akkor kap, ha szakértői bizottság kimondja rá a betegséget. Ekkor SNI-s besorolást kap, és ez már befolyásolja az ovit, sulit. Ez egy hosszabb út.
Ha magánúton viszed, akkor is lehet diagnózisod, amit beraksz a fiókba, és senki nem tudja, hivatalosan egy NT gyermeked van.
Az én fiam nagyon tipikus volt, mégis ragaszkodtam ahhoz, hogy ne derüljön ki semmi. A tipikus dolgok zömét elhagyta, ma már 5 éves. 2 évesen biztos voltam benne, hogy az. Elég tájékozott vagyok a témában, rengeteg dolgot olvastam erről. Mi azt választottuk, hogy kicsi korától fejlesztettük itthon, most jelenleg alig van már tünete, logopédiára jár és normál oviba, ahol olyan, mint bárki más. MINDEN megvolt azok közül, amit felsoroltál, és még több is annál. Szerintem ne ess kétségbe. Járj nyitott szemmel, keresd a fejlesztési lehetőségeket, és kezeld nagyon kérdőjelesen a diagnózist. Rengeteget fog még változni.
Van egy nagyon jó oldal, olvasgass ott sokat: auti.hu
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!